Autor Wątek: mechanizm wycieraczek  (Przeczytany 2342 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dimka

• Gość
mechanizm wycieraczek
« dnia: 10 Stycznia 2011, 20:00:46 »
Mam problem z wycieraczkami przednimi, tzn nie działają. Wczoraj pojechałam do Auto Crew na Sikorkiego i powiedziano mi że należy całość wymienić, dzisiaj próbuje cały dzień w Warszawie znaleźć całość, ale niestety bez rezultatu. Pojechałam dzisiaj do mechanika i powiedział, że jeśli nie jest przepalony to można go naprawić i będzie działał. A jeśli ramie jest skorodowane to można je odrestaurować. Proszę o pomoc, gdzie mogę kupić taki mechanizm, na allegro znalazłam tylko silniczek, dodatkowo ewentualnie dajcie znać czy faktycznie da się go pobudzić do życia jeśli nie jest spalony, proszę o pomoc, Dziękuję

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: mechanizm wycieraczek
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Stycznia 2011, 20:36:48 »
Witam.
W archiwum forum było kilka tematów na temat reinkarnacji mechanizmu wycieraczek.
Jest jeszcze strona konkurencyjnej grupy http://www.corollaclub.org/index.php?s=porady&id=1078789373&sid=
która może Ci pomoże.
Pozdrawiam
Obi

Offline marekw

• Toyot Chodzacy
Odp: mechanizm wycieraczek
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Stycznia 2011, 10:24:31 »
Najpierw musisz stwierdzić co potrzebujesz: silniczek czy przekładnie. W zasadzie nie słyszałem, żeby komuś padł silniczek, za to nie czyszczone przekładnie po 10 latach zawsze odmawiają posłuszeństwa.
Jeśli nie uda Ci się wskrzesić przekładni, pozostaje Ci nówka z aso za 700 lub używka za niecałe pół ceny. Oczywiście z rhd jest inna, więc okazji nie ma

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl