Autor Wątek: wzmacniacz  (Przeczytany 9095 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline musznik

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: wzmacniacz
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Stycznia 2011, 17:50:51 »
Magnat,bluapunkt,sony z tych firm sialo moge sie rozgladac za sprzetem.?
Carina 3s-fe!

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Stycznia 2011, 18:16:22 »
Jak dla mnie to możesz, ale jak napisał Graph ja bym powoli zbierał na JBL'a....
Efekt murowany..
Pozdrawiam
Obi

Offline ArteK86

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Stycznia 2011, 18:25:54 »
Ja bym nawet JBLa odpuścił. Nie jestem jakimś maniakiem czy audiofilem ale na forach o tematyce car audio rzadko albo w ogóle nie spotyka się propozycji dotyczących wzmacniaczy czy nawet głośników JBLa.

Poza tym warto zdecydować się na jakiś zestaw głośnikowy i dopiero pod niego dobrać wzmacniacz i subwoofer, na pewno ważnym elementem będzie też jednostka sterująca.

Nie wiem jakie masz wymagania odnośnie muzyki ale w takiej kwocie jaką chcesz wydać na wzmacniacz to ja bym szukał starej dobrej serii Sony XM(tzw. złota seria). Do tego jakiś używany zestaw odseparowany, wygłuszenie drzwi i już będzie dobrze. Potem z czasem można rozbudować instalacje o np. drugi wzmacniacz i głośnik niskotonowy, ewentualnie od razu kupić wzmacniacz 4-kanałowy i potem tylko dołączyć subwoofer.
Ogólnie dobrze byłoby gdybyś posłuchwał jak zagra dany zestaw pod danym wzmacniaczem i wtedy dokonać wyboru, zdaje sobie sprawe, że nie zawsze jest to możliwe ale warto się postarać :).
> Moja Carina <

"The only thing necessary for the triumph of evil, is for good men to do nothing" - Edmund Burke

Offline J.Graph

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Stycznia 2011, 23:26:59 »
Ja bym nawet JBLa odpuścił. Nie jestem jakimś maniakiem czy audiofilem ale na forach o tematyce car audio rzadko albo w ogóle nie spotyka się propozycji dotyczących wzmacniaczy czy nawet głośników JBLa.

W następnym aucie JBL-a już nie będzie bo niestety nie produkuje przetworników o takiej mocy jaka by mnie zadowoliła :P
Ale zapytaj kogokolwiek kto słuchał czy mój zesatw JBL źle gra ... nie moge o tej firmie złego słowa powiedzieć ...

Offline ArteK86

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Stycznia 2011, 23:45:33 »
W następnym aucie JBL-a już nie będzie bo niestety nie produkuje przetworników o takiej mocy jaka by mnie zadowoliła :P
Ale zapytaj kogokolwiek kto słuchał czy mój zesatw JBL źle gra ... nie moge o tej firmie złego słowa powiedzieć ...
Spoko, ja nie twierdze, że JBL gra źle bo to też zależy od tego jak wszystko jest poskładane do kupy. Myśle jednak, że obecnie firma ta robi tzw. masówkę bazując na zaufaniu i prestiżu zdobytym w przeszłości. Wartość przetworników, wzmacniaczy i akcesoriów jest IMO niewspólmiernie wielka w stosunku do ich jakości, dlatego sugeruję zakup sprzętu innej firmy, sprawdzonej i polecanej przy zakładanym przez założyciela wątku budżecie.
> Moja Carina <

"The only thing necessary for the triumph of evil, is for good men to do nothing" - Edmund Burke

Offline J.Graph

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Stycznia 2011, 00:35:34 »
Hmmm ... Nie uważam żeby JBL był najlepszą firmą na świecie ;)
Poszedłem w ciemno stawiając na tą marke i nie płącze ...
Może i masz racje ... ale ja nie żałuje ;) szczególnie że to mój pierwszy tak duży projekt :)

A co do tematu ...
Magnata odradzam na starcie ...
No i powiedz mi co to jest Blaupunkt ?!?!

Offline musznik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Stycznia 2011, 17:29:55 »
BLAUPUNKT EMA 260. Dlaczego odradzasz magnata ?
Carina 3s-fe!

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #22 dnia: 25 Stycznia 2011, 20:24:34 »
Z tego co się orientuję to Magnat zaczynał w Caraudio, więc mi się wydaje że nie jest to aż taki szajs. Oczywiście że są lepsze i droższe wzmaki tylko ja nie widzę aż takiego sensu ładowania kasy na wzmaka do auta....
Pozdrawiam
Obi

Offline ArteK86

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 25 Stycznia 2011, 20:41:05 »
Niby spoko ale w dalszym ciągu będe się upierał przy Sony z serii XM, ewentualnie jak masz więcej kasy to Alpine z serii V12.
> Moja Carina <

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl