Autor Wątek: Tuning Previ  (Przeczytany 32494 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sylwester

• Gość
Tuning Previ
« dnia: 14 Stycznia 2005, 16:11:35 »
Witam. Proponuje nowy temat bo chyba
sa osoby ktore interesuje tuning Previ.
Pare linkow umiescilem tutaj.http://www.forum.toyota.org.pl/viewtopic.php?t=1860
Ja osobiscie planuje poprzerabiac swoja, glownie wizualnie.

marekkub

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Stycznia 2005, 00:21:37 »
Jak dla mnie podstawowym "tuningiem" byłoby maksymalne wyciszenie kabiny.

Pozdrawiam
Marek

Sylwester

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Stycznia 2005, 11:17:51 »
Witam.
 Dobry pomysl z tym wyciszeniem, byloby fajnie
 tak cichutko.

Maty wygluszajace na allegro
 Pozdrawiam.

Andy111

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Stycznia 2005, 23:03:43 »
Ja chce przyciemnić szyby (kumpel po ksztach ma mi to zrobić jak wymieniętylną szybębo mi nie grzeje!!) dorzucic spojler na tylna klapę(ma pod Warszawą wypatrzony zakład który ma mi dorobić taki za 150 zl) oraz na wiosnękupić alufelgi (oczywiści jak fundusze pozwolą) mam wypatrzone w Raszynie pod W-wą tam gdzie kupowałem opony zimowe. Chcębrać 16" i bardzo fajne wzory sa po 300 za sztukę(oczywiści jeszcze do targu cena, bo i opony też muszękupić - chcębrać Nokiany NRVi) Oczywiście to tylko plany ale może coś z tego wyjdzie. A i jedno już zrobiłem i NAPRAWDÊ polecam. Dukupiłem uniwersalny podłokietnik i zamontowałem między fotelami. WRESZCIE możan sobie wygodnie położyć rekębo podłokietniki oryginalne jak dla mnie są za blisko fotela i mi jest niewygodnie. A teraz po prostu MARZENIE i WRESZCIE LUKSUS!!!!!!! A całość kosztowała 75 zł!!!!!! SUPER SPRAWA!!!!!!!!!!! i w dodatku podręczny duży schowek na graty..

adamis

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Stycznia 2005, 13:59:32 »
Andy,uważaj z tymi przyciemnianymi szybami,bo od sycznia podobno zmieniły sięprzepisy w tej kwestii.Na przeglądzie facet mnie nastraszył. :worried

Sylwester

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Stycznia 2005, 15:53:02 »
Witam.
 Adamis co dokladnie z tym przyciemnianiem
 szybek sie pozmienialo :chmmm

Ambrozy

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Stycznia 2005, 19:33:17 »
Ah .. temat szyb ...
Praktycznie cały czas sie coś zmienia w przepisach a i tak szyb przyciemnionych nie mozna mieć ( teoretycznie )

Andy111

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Stycznia 2005, 15:46:14 »
Rozmawiałem z kumplem który to robi i twierdzi, że można przyciemnić tylko tył i boki. Nie można sie tylko zabierać za przednią i w przednich drzwiach. Ja mam zamiar to zrobic lada dzień i na wszelki wypadek podjadędo zaprzyjaźnionego diagnosty i sie dowiem ostatecznie.

Sylwester

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Stycznia 2005, 18:00:23 »
Witam.
 Tu jest wszystko na temat przyciemniania szyb.
 Tak bylo do tej pory.
 Szyby przepisy prawne

Ambrozy

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Stycznia 2005, 23:25:57 »
Znajomy miał certyfikat szkła i ceramiki i było ok... bo atest dostajesz tylko na folie a nie na szyby ... Tyle ze troche kosztuje...

A jak własnie w przepisach .. jezeli masz boczne prawe lusterko to w tylne boczne szyby mozesz i lustro wstawić :-DD

adamis

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Stycznia 2005, 23:34:24 »
Gość na przeglądzie twierdził,że policja ma już przyrządy do pomiaru przepuszczalności światła przez szyby przyciemniane,ale nie wiem czy to prawda.

Ambrozy

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Stycznia 2005, 23:38:06 »
Też słyszałem .... ale nie spotkałem jeszcze ani nie słyszałem ....

Przypomina mi sie Fiat SC który miał przyciemnione wszystkie szyby na sztorc :shock:  :-DD a zeby było mała przednią też...miał zostawiony tylko pasek po srodku (jakies 50 cm ) :aclap  :-DD

eltech

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #12 dnia: 19 Stycznia 2005, 00:51:00 »
Z tego co wiem to od strony kierowcy ma być pole 180 Stopni widoczności czyli przód i przednie drzwi

Sylwester

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Stycznia 2005, 11:37:31 »
Witam.
Jak ktos chce to moze zapoznac sie sie z oferta foli firm Folia Tec
Co prawda pokaz jest na VW Sharanie ale widac co najwaznejsze.
Konfigurator Foli
A co do dodatkow Tuningowych do naszej Previ to u nas bardzo malo.
Mniu udalo znalezc sie:
Sprezyny obnizajace 35-40mm 3oferty 869-1000zl
Okleiny deski w roznych kolorach 169-209zl
Spoiler dachowy 195zl
Jak ktos cos znalazl to dawac smialo. :asearch

andy84

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Stycznia 2005, 12:08:27 »
Oriętujesz sięSylwester jakie są koszty oklejenia całego tyłu w Previi ? Bo niestety większość które narazie oglądałem mają z tyłu zwykłe szyby, a nie chce aby mi każdy do środka zaglądał.  :-DD

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl