Autor Wątek: Tuning Previ  (Przeczytany 32551 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

adamis

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #45 dnia: 02 Marca 2005, 11:04:53 »
Ale jest jeszcze taki parametr sprężyny jak twardość.Ja np.miałem dwie o różnej twardości i tu był problem,wg,której dorobić nowe.Fachowiec polecił wziąść pod uwagętą twardszą i miał rację.

tytoos

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #46 dnia: 02 Marca 2005, 16:52:52 »
O...... ja jestem zainteresowany :)  :) , mi ewidentnie padly spręzyny z tyłu, juz mają gumowe podkładki (nie wkładki w środek ale podkładki pod budą)  i nic nie daje, jak załadujęrodzinkę, narty i bagaże to dobija na co drugiej dziurze. Pytanie: Warto bawić sięw takim przypadku w wszelkiego rodzaju podkładki, regeneracje itd, czy zakupić nowe? No własnie jak kupować to gdzie? Bo w Toyocie to pewnie zaśpiewają nizłą sumke. Gdzie w Warszawce kupić sprężyny? Dzięki z góry....

adamis

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #47 dnia: 02 Marca 2005, 22:35:28 »
Powinny być dostępne w jakim kolwiek sklepie z częściami do japończyków.Pamiętaj o zmierzeniu średnicy sprężyn,bo mi nie pasowały te dobrane wg.katalogu,dlatego musiałem dorabiać.No i warto porównać ceny z kilku sklepów,bo różnica sięga nawet 100 za jedną.

eltech

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #48 dnia: 06 Marca 2005, 14:55:56 »
ja na przykład robiłem sprężyny u "kowala" takiego co sięniby w tym specjalizuje, ale zawsze wstawiali mi jakieś zamienniki i góra po pół roku siadały. dwa lata temu pojechałem do Zielonki do warsztatu i tam wymienili mi na nowe. Od tamtej pory mam spokuj i nie muszęsięjuż martwić a woziłem już nawet po tonie cementu w aucie, i ciągnął wtedy dupcią po ziemi, a działają dalej. Jak będziesz zainteresowany to podam Ci namiary na ten warsztat. Tam ogólnie specjalizują sięw japońcach. Acha kosztowało mnie to chyba coś koło 600 zł razem z robotą

tytoos

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #49 dnia: 07 Marca 2005, 00:02:56 »
hm... na allegro (aukcja 4 4191879) gość z Gdańska sprzedaje dwie sprężyny używane za 300PLN. NIe wiem czy sie w to bawić czy nie lepiej od razu 600PLN. Do tych 300 jeszcze robocizna ze stówkę. Co myślicie?

tytoos

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #50 dnia: 07 Marca 2005, 00:07:46 »
zapomniałem zapytac przy okazji gdzie można zrobić wydech w stolicy? Mam dwie rzeczy: ostatni tłumi, który wymieniłem dwa lata temu u tzw "kowala" na jakiś "pasujący" ale od tego czasu chodzi głosniej, niż na starym wypalonym. Druga rzecz to chyba uszczelka pomiędzy rurą z kolektora a katalizatorem (tam jest takie płaskie łączenie na dwie śruby) i chyba tam mi troche przedmuchuje bo odgłos przy przyspoieszaniiu mam niezły :-) To raczej nie jest dziura bo na kanale oglądałem, 100% pewności nie ma rzecz jasna.
No więc wiecie kto mi ten wydech może solidenie zrobić, macie doświadczenia gdzie i ew.za ile?

eltech

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #51 dnia: 07 Marca 2005, 01:53:01 »
Tytoos a z jakiego rejonu Wawki jesteś, bo ja tłumiki i hak zakładam na ul Marsa A o cenęmożesz siędowiedzieć dzwoniąc pod nr 812 53 07 lub 812 41 90robiłem już u nich ze trzy samochody i jakoś nie narzekam.

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://dzieciaki.com
Tuning Previ
« Odpowiedź #52 dnia: 10 Marca 2005, 07:45:48 »
może nie podchodzi to pod tuning, ale chętnie bym założył jakiś elektryczny mechanizm do otwierania i zamykania suwanych drzwi, ciekawe czy to w ogóle możliwe i czy ktoś coś takiego robi ?

eltech

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #53 dnia: 11 Marca 2005, 19:41:46 »
WidzęBartek, że naoglądałeś sięMonster garage w TVN turbo.
Ale czy masz chęć na jakieś siłowniki elektryczne ?

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://dzieciaki.com
Tuning Previ
« Odpowiedź #54 dnia: 11 Marca 2005, 20:23:13 »
Chodzi mi o coś takiego jak mają niektóre amerykańske vany, czyli własnie pewnie siłowniki, i drzwi otwierają sięi zamykają same,
Monster garage inspiruje ;)

eltech

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #55 dnia: 11 Marca 2005, 20:29:00 »
No to oglądaj też MTV bo tam mają taki program odpicuj mi brykęi też czasami można coś niezłego podpatrzeć jeśli chodzi o tuning lub naprawy.

Sylwester

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #56 dnia: 13 Kwietnia 2005, 11:57:15 »
Potrzebuje białe kierunki boczne do Previ. Podobno pasują od Corolli,Cariny E,Rav4.
 Może ktos wie gdzie można kupić?

Sylwester

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #57 dnia: 18 Kwietnia 2005, 10:19:35 »
:aslyer Czas Tuningu - niestety tylko drobne zmiany kosmetyczne. :(
Pomalowałem lampy tylne na czerwono. Spray "Motip" do lamp.
Fajnie wyszło. Kierunki świecą nawet prawie pomarańczowo.
Zmieniłem też kołpaki - od Corolli, pasują po lekkiej modyfikacji,
trzeba podpiłować ząbki te które trzymają kołpak w feldze.

Sylwester

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #58 dnia: 21 Kwietnia 2005, 13:47:57 »
Bixenon i felgi 18" w Previ w Polsce? :shock:

Jest taka Previa nawet do sprzedania

Wygląda lux ale mogłaby być troche obniżona. Ciekawe jak mu sie jezdzi na takim niskim profilu :chmmm

eltech

• Gość
Tuning Previ
« Odpowiedź #59 dnia: 25 Kwietnia 2005, 00:01:55 »
No kruca ja tam bym już jej nie obniżał. Co innego dać dłuższe boczki ale ja sprawdzałem moją to ma 13,5 cm prześwitu na pusto więc jak jest dociążona to szoruje mi po większych pagórkach brzuchem. Całe szczęście że w ramach "Tuningu" zrobiłem sobie osłonęna miskęolejową z blachy grub. 6mm

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl