Autor Wątek: Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek  (Przeczytany 1443284 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

arkady23

• Gość
Odp: Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek
« Odpowiedź #30 dnia: 06 Marca 2011, 20:12:11 »
arkady pochwal się listwą ;] czyż masz taką na spód klapy ? jeśli tak to daj jakieś namiary na nią  :grin:
i jaki masz silnik ? jeśli planujesz założyć tempomat ?

Pochwalę  się oczywiście tylko zdjęcie muszę zrobić. Silnik jaki jest pod maską to 1,6 benzin.

Offline yetix

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 07 Marca 2011, 08:22:54 »
arkady daj jakieś namiary na tą listwę, był bym wdzięczny  :grin:
Toyota Auris 1.4 D4D 2008r wersja Terra

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #32 dnia: 26 Marca 2011, 10:07:21 »
Ulepszyłem wczoraj auriska :) zakupiłem mu nawigację garmina.

Teraz mam tylko jeden problem nawigacja przyczepiona do szyby jest nie do obsługi w trakcie jazdy, nie da rady tam sięgnąć. Coś muszę wymyśleć.

Zakupiłem sobie do tej nawigacji też garmin ecoroute http://eazymut.pl/mapy-i-akcesoria-gps/286-garmin-ecoroute.html , fajny bajer :) pokazuje położenie przepustnicy, ilość obrotów, temp silnika, napięcie akumulatora i różne takie :)

Ciekawie też wygląda podliczanie każdej przejażdżki - jadę 5 km miastem i potem podsumowanie - spaliłeś 0,35l paliwa i kosztowało to 1,75zł - inaczej się patrzy na jazdę jak każda przejażdżka kosztuje

Offline aurum

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 26 Marca 2011, 11:15:49 »
Pomysł z pokazywaniem ceny ciekawy, ale nie boisz się, że zabijesz radość z jazdy? jak tankujesz po zrobieniu 500-600km, to nie obliczasz i nie wspominasz już różnych drobnych, mało potrzebnych tras / wyjazdów. a wyobraź sobie jedziesz na małą przejażdżkę do lasu, a tu po powrocie widzisz / słyszysz bezduszne info "przejechałeś 50km, spaliłeś 3,5l, koszt 18zł"  :laugh:
toyota auris 1,6 dual vvt-i, PREMIUM 2008
hyundai ix35 2013

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #34 dnia: 26 Marca 2011, 13:27:31 »
Jaką radość z jazdy :P Przy tych cenach paliwa jej ni ma  :police:

A tak naprawdę to największą radość z jazdy czerpie jadąc pustą drogą 90km/h przez kilka godzin  <taniec>

arkady23

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 27 Marca 2011, 16:49:58 »
Witam koledzy.
Wczoraj poszedł kolejny tuning:)) Znalazłem chwilę, żeby zamontować tempomacik, oczywiście sam demontaż poduszki itd.. poszło bardzo szybko, troszkę czasu zajęło bawienie się w wycięcie dziury, bo u mnie zaślepki nie ma. Ale poradziłem sobie z tym i tempomacik już przetestowany. Fajna sprawa trzeba przyznać.
Następnie zamontowałem zestaw głośnomówiący Nokia CK-15W. Bardzo przyjemnie się to wszystko montowało, bo dostęp do miejsc gdzie umieszczałem poszczególne elementy zestawu był bardzo łatwy a i plastiki też łatwo się ściągało. Za kilka chwil wstawię fotki. Pogoda ładna, autko ochlapane więc jest okazja. Jeszcze tylko szyby od środka umyję żonie co by lepiej widziała wszystko na drodze:)

Zatem obiecane zdjęcia:
Na początek zdjęcia mikrofonu do zestawu głośnomówiącego

Miejsce usytuowania przycisku do odbierania rozmów

Teraz TEMPOMAT

W końcu świeci ikonka

Na koniec listwa ozdobna na klapę.

arkady pochwal się listwą ;] czyż masz taką na spód klapy ? jeśli tak to daj jakieś namiary na nią  :grin:
i jaki masz silnik ? jeśli planujesz założyć tempomat ?

Pochwaliłem się yetix już zdjęciami:) zatem zapraszam do oglądania.

Scaliłem posty, proszę używać opcji edycja
ps. może warto założyć własny temat w dziale galeria ?
kingcin
« Ostatnia zmiana: 27 Marca 2011, 20:02:18 wysłana przez kingcin »

Offline yetix

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 27 Marca 2011, 20:54:36 »
Fajnie to wszystko wygląda Arkady, ale proszę jeszcze daj namiary na kupno tej listwy byłbym wdzięczny. Pozdrawiam.
Toyota Auris 1.4 D4D 2008r wersja Terra

arkady23

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 27 Marca 2011, 21:48:55 »
Fajnie to wszystko wygląda Arkady, ale proszę jeszcze daj namiary na kupno tej listwy byłbym wdzięczny. Pozdrawiam.

Poszło info na priva.

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #38 dnia: 01 Kwietnia 2011, 17:51:25 »
Letnie gumki założone :) W końcu jakiś sprytny gumiarz wpadł na to, żeby przekręcić opone na jednej feldze - i dzięki temu nie mam ciężarka 80g ale 40g :D

Zupełnie inaczej się jeździ

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #39 dnia: 01 Kwietnia 2011, 18:39:41 »
Letnie gumki założone :) W końcu jakiś sprytny gumiarz wpadł na to, żeby przekręcić opone na jednej feldze - i dzięki temu nie mam ciężarka 80g ale 40g :D

Zupełnie inaczej się jeździ

Miałem to samo, fachman chciał chyba z kilo ciężarków założyć to mu kazałem założyć oponę jeszcze raz.  <zalamka>

arkady23

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 01 Kwietnia 2011, 20:01:27 »
No i ja wczoraj zmieniłem koła zimowe na alusy. (koszt z wyważeniem 40pln)

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #41 dnia: 06 Kwietnia 2011, 20:50:02 »
Wczoraj mój ojciec cofając na parkingu na jakieś 20 samochodów na którym były 2 auta wjechał mi w zderzak  <zalamka> <zalamka> <zalamka> <zalamka> <zalamka> <zalamka> <zalamka>

Niby nic ale ja ryse widze, pękł delikatnie lakier i jest wgniotek na zderzaku - się wkurzyłem - przez 2,5 roku odkąd mam aurisa nigdy nikt nigdzie mnie nie obrysował - żeby własny ojciec...  <zalamka>

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #42 dnia: 08 Kwietnia 2011, 13:53:07 »
Ale tu cisza. Na moim poprzednim forum renault laguny to jest chyba z kilkaset postów dziennie. Tutaj zaglądam kilka razy dzienne a posty pojawiają się raz na kilka dni ehh.

Nic wam się nie psuje to nie macie o czym pisać  <palacz>

oldGreg

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 08 Kwietnia 2011, 14:34:02 »
Jak przeyczytalem o twojej stluczce to z zalu poszedlem sie upic i nic nie napisalem :laugh:
Na powaznie to ostatnio mam inne rzeczy na glowie. Auris az krzyczy o jakies mycie bo juz ledwo kolor mozna rozpoznac.

Offline dominikalp

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 08 Kwietnia 2011, 22:40:32 »
W końcu znalazłem chwile aby zmienić koła. Na alufelgach auto wygląda znacznie lepiej. Teraz pora zaktualizować avatar :)
Auris II TS HSD 2018. Wcześniej: Auris I FL 1.6 2011, Auris I 1.6 2007, Yaris 1.0 2002

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl