Autor Wątek: Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek  (Przeczytany 1444796 razy)

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
Odp: Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek
« Odpowiedź #1170 dnia: 14 Lipca 2014, 19:08:45 »
Zaliczyłem wizytę z reklamacją parującego reflektora w ASO i teraz uwaga? Wymienili go bez gadania na miejscu :shock: Takie podejście bardzo mi się podoba.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1171 dnia: 14 Lipca 2014, 19:54:43 »
Koral, to jest aż niemożliwe, żebyś tyle razy ze swoim aurisem odwiedzał serwis. Mnie się nic (odpukać w niemalowaną drabinę i zarżnąć koguta o północy, w pełni księzyca, plując przez lewe ramię) nie dzieje. Zupełnie nic. Ani śladu mgiełki w reflektorach  :o Może powinno się zmienić przysłowie z karcianego na "kto ma szczęście w autach, ten nie ma w miłości" :D I na odwrót  :cheesy:
Żyj i daj żyć innym.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1172 dnia: 14 Lipca 2014, 20:12:19 »
Koral, to jest aż niemożliwe, żebyś tyle razy ze swoim aurisem odwiedzał serwis. Mnie się nic (odpukać w niemalowaną drabinę i zarżnąć koguta o północy, w pełni księzyca, plując przez lewe ramię) nie dzieje. Zupełnie nic. Ani śladu mgiełki w reflektorach  :o Może powinno się zmienić przysłowie z karcianego na "kto ma szczęście w autach, ten nie ma w miłości" :D I na odwrót  :cheesy:

Może tak być, cieszy mnie, że w innych Aurisach wszystko jest ok. Nikomu nie życzę problemów czy posiada Aurisa, Dacie czy inne autko niech śmigają bez wad i problemów a jak te się pojawią to przynajmniej niech będzie tak jak dziś w moim przypadku w serwisie Toyoty.

Offline Fasiol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1173 dnia: 15 Lipca 2014, 18:02:11 »
Wywaliłem cudo w postaci "zestaw naprawczy" i zainstalowałem koło dojazdowe. Nówka, sztuka. :grin:
Posiadanie psa jest jak tęcza.Szczenięta są radością na jednym jej końcu. Stare psy są skarbem na drugim.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1174 dnia: 15 Lipca 2014, 18:45:22 »
Może tak być, cieszy mnie, że w innych Aurisach wszystko jest ok. Nikomu nie życzę problemów czy posiada Aurisa, Dacie czy inne autko niech śmigają bez wad i problemów a jak te się pojawią to przynajmniej niech będzie tak jak dziś w moim przypadku w serwisie Toyoty.
Ja odstawiam jutro żeby spojrzeli na kilka pierdół, które zapewne nie są usterką, a moim przewrażliwieniem  :cheesy:. Chociaż czekałam chyba miesiąc na telefon bo nie mieli auta zastępczego, to serwis Toyoty nigdy mnie nie zawiódł i naprawdę dają radę.
A w temacie - umyłam żeby na najmniej z przyjemnych życiowych "imprez" nie jechać brudasem, zaraz wybiorę się zatankować do pełna - oczywiście z bólem serca  :thumbdown:

Offline kostek6

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1175 dnia: 15 Lipca 2014, 19:13:39 »
Dziś miałem okazje przejechać się TS :grin:. Bardzo przyjemne wrażenia z jazdy, środek bardzo estetyczny, głowa standardowo na podsufitce , 2.0 daje radę.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1176 dnia: 15 Lipca 2014, 19:27:01 »
Ja dziś tankowałem dwa razy i to bez bólu serca ;) firmowa karta :-)

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #1177 dnia: 15 Lipca 2014, 19:54:59 »
Ja za swoje tankuję bez bólu serca :) Miesięcznie wydaje na paliwko 650zł

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1178 dnia: 15 Lipca 2014, 19:57:45 »
Ja za swoje tankuję bez bólu serca :) Miesięcznie wydaje na paliwko 650zł

To znaczy, że nie pokonujesz wiele kilometrów w skali miesiąca - też bym tak chciał.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #1179 dnia: 16 Lipca 2014, 19:30:07 »
Zależy jak patrzeć. W jedną strone do pracy odległość 27 km to wg mnie nie jest mało (pół miasto i pół trasa). Swoja drogą jakbym spędzał w aucie tyle samo co Ty Koral, znienawidziłbym każdy samochód.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1180 dnia: 16 Lipca 2014, 19:42:03 »
Zależy jak patrzeć. W jedną strone do pracy odległość 27 km to wg mnie nie jest mało (pół miasto i pół trasa). Swoja drogą jakbym spędzał w aucie tyle samo co Ty Koral, znienawidziłbym każdy samochód.

Każdy pewnie nie ale faktycznie ogólnie jazda samochodem jest dla mnie koniecznością i nie ma nic wspólnego z przyjemnością poza momentami gdy jestem na torze wyścigowym.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1181 dnia: 16 Lipca 2014, 20:42:14 »
Odwiedziłam serwis, poczekałam na miejscu, wszystko ok, a denerwujące mnie klikanie przy obracaniu kierownicy Panowie zlikwidują, zamówili jakieś części i spotkamy się w przyszłym tygodniu  :good:

Offline Slawson

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1182 dnia: 19 Lipca 2014, 21:32:56 »
A ja dziś wymiana oliwy na Amsoil HDD 5w30 poprzedzona płukanką aby miał czysto :). Filtr wsadziłem Knechta OC988  bo za OEM płaci się jak za kawior.
... i niech się toczy.
Z pozdrowieniami
Sławek

Offline paba

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1183 dnia: 19 Lipca 2014, 21:43:05 »
nie bez powodu, OEM jest lepszej jakości niż Knecht, co jest istotne zwłaszcza dla D4D

HDD 5W/30, czemu wybrałeś olej z normami dla ciężarówki? Croom ze zmienolej.pl Ci tak doradził?
TIIDA '09

Offline Slawson

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1184 dnia: 19 Lipca 2014, 22:19:14 »
Paba wiesz, do poprzedniej wymiany brałem z ASO OEM za 59,67zł. I może bym kupił i tym razem ale trochę kraj pochodzenia, tj. ChRL mnie zniechęcił.
Na HDD zdecydowałem się po konsultacji z innym kolegą forumowym, a kupiłem faktycznie u Piotrka na zmienolej.pl

Korzystając z okazji podpytam, bo wrzucałem do sekcji "Szybkie pytanie..." ale nikt się nie zainteresował. Czy ktoś miał problem z ABS w postaci C1331 Open Circuit in Left Front Speed Sensor Circuit?
Z pozdrowieniami
Sławek

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl