Autor Wątek: Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek  (Przeczytany 1495994 razy)

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
Odp: Co dzisiaj zrobiłem przy aurisie? Luźny wątek
« Odpowiedź #1605 dnia: 07 Lutego 2015, 19:45:23 »
widać te ślady po kamieniach
czekamy na relacje z użycia skrobaczki :-)

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1606 dnia: 07 Lutego 2015, 19:56:12 »
A mnie Auris którym jeździłem prześladuje <zalamka> - widać musiałem coś złego o nim powiedzieć :o, dziś zadzwonił Pan z Toyoty, że już dwa Aurisy są zarezerwowane jeden jedzie do Trójmiasta a drugi do Łodzi.
Mam nadzieję, że będą się dobrze sprawować w rękach nowych właścicieli.  :-)

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1607 dnia: 07 Lutego 2015, 19:56:35 »
widać te ślady po kamieniach
czekamy na relacje z użycia skrobaczki :-)

Nie będzie relacji  :-P

Bisie... Ty nie masz serca!
Żyj i daj żyć innym.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1608 dnia: 07 Lutego 2015, 19:59:33 »

A mnie Auris którym jeździłem prześladuje <zalamka> - widać musiałem coś złego o nim powiedzieć :o, dziś zadzwonił Pan z Toyoty, że już dwa Aurisy są zarezerwowane jeden jedzie do Trójmiasta a drugi do Łodzi.
Mam nadzieję, że będą się dobrze sprawować w rękach nowych właścicieli.  :-)
Szybko jak na takie przebiegi.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1609 dnia: 07 Lutego 2015, 20:01:51 »
Dwa z największym przebiegiem jeszcze stoją ale też już ponoć ktoś się interesuje. Poza tym w końcu to Toyota to co to za przebieg 90 tyś.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1610 dnia: 07 Lutego 2015, 20:07:03 »
Mieliście same TS? Active?
Żyj i daj żyć innym.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #1611 dnia: 07 Lutego 2015, 20:11:46 »
Bisie... Ty nie masz serca!
ale żyje

Poza tym w końcu to Toyota to co to za przebieg 90 tyś.
niby nic ale za chwilkę po gwaeancji

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1612 dnia: 07 Lutego 2015, 20:17:52 »
Tak zupełnie serio znacie moje zdanie ja wciąż nie mogę się nadziwić kto kupuje te Aurisy za takie pieniądze i to bez względu na stan licznika.
Jednak muszę przyznać szczerze, że faktycznie auto tej marki sprzedać jest znacznie łatwiej i nie ma jak widać z tym problemu.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1613 dnia: 07 Lutego 2015, 20:31:46 »

Dwa z największym przebiegiem jeszcze stoją ale też już ponoć ktoś się interesuje. Poza tym w końcu to Toyota to co to za przebieg 90 tyś.
Może to głupie myślenie, ale ja 2-letniego auta z przebiegiem 90 tysięcy bym nie kupiła.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1614 dnia: 07 Lutego 2015, 20:39:31 »
Tak zupełnie serio znacie moje zdanie ja wciąż nie mogę się nadziwić kto kupuje te Aurisy za takie pieniądze i to bez względu na stan licznika.
Jednak muszę przyznać szczerze, że faktycznie auto tej marki sprzedać jest znacznie łatwiej i nie ma jak widać z tym problemu.

Na przykład ja. Zupełnie mnie nie obchodziło, że na liczniku było jakieś 3 czy 5 km  :laugh:

Poprzedni mój auris sprzedał się bardzo szybko. W kilka dni. Trafiło przypadkiem na osobę mi znajomą, dzwoniła z Tablicy.
Gdy go kupowałam miał 2,5 roku i 80 kkm, nie uznawałam tego jako przebieg nie do przejścia. Sprzedałam ze stanem 140kkm, co to jest dla diesla... nic.
Żyj i daj żyć innym.

Offline palec0

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1615 dnia: 07 Lutego 2015, 22:26:27 »
DO "KoralK"
 Proszę o informację jaka to marka auta jest taka wspaniała, że Toyota w porównaniu z nią jest na straconej pozycji ??!! :-(

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1616 dnia: 08 Lutego 2015, 13:57:52 »
Cytuj (zaznaczone)
Może to głupie myślenie, ale ja 2-letniego auta z przebiegiem 90 tysięcy bym nie kupiła.
Wszystko zależy od kilku czynników - przede wszystkim ile Ty robisz rocznie kilometrów i na ile takie auto kupujesz. Jeśli na długo a po koljenych 2 latach od zakupu miałby mieć 200kkm + no to na dwoje babka wróżyła - model nowy, nie wiadomo jak to się zachowuje przy wyższych przebiegach. Może się okazać, że będzie dalej szedł jak zły po zwykłych eksploatacyjnych wymianach a może się okazać, że trzeba będzie w niego wpakować sporo kasy - przy uczciwym (a nie jak najtańszym) serwisowaniu obstawiałbym jednak to pierwsze.  :good: Jak pyrkasz sobie 15kkm rocznie to ja nie widzę żadnego problemu.. :)
Inna rzecz - jak to było eksploatowane. Inaczej jest jak auto przedziera się przez 100kkm przez miejską dżunglę a inaczej jak śmiga dobrymi drogami między jednym końcem Polski a drugim (a przy przelotach 50kkm rocznie mamy raczej do czynienia z tym typem jego wykorzystywania). Tak jak u KoralK - auta masz regularnie serwisowane w ASO - kolejny +. No i ostatecznie cena - umówmy się ale na pewno będzie niższa niż w przypadku samochodu z przebiegiem 3x niższym ;)

Offline mysiauek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1617 dnia: 08 Lutego 2015, 21:43:47 »
Cześć, oglądam to forum od paru miesięcy i w końcu kupilem aurisa.
Zainteresowała mnie Wasza dyskusja o samochodzie z dużym przebiegiem a m!ody rocznik.
Czemu ja kupilem poleasingowego Aurisa?
Najezdzilem się z zona po komisach i sprzedawcach "detalicznych" w odległości +/- 100km od domu (Katowice). Żadne z oglądanych aut nie przedstawiało się tak jak w ogłoszeniu. Zawsze cos było nie tak.
Po półtorej miesiącu mieliśmy dość. To zdarzyło nam się trzeci aż w ciągu ostatnich pięciu lat. Po prostu nie ma samochodów używanych z rozsądnym udokumentowanym przebiegiem i w rozsądnym udokumentowanym stanie. Poprzednio po długim szukaniu, mielismy szczęście i znajomi cos sprzedawali. Tym razem prawie kupilismy nowe auto. Prawie, bo w Hondzie i Toyocie znaleźliśmy to czego oczekiwalismy. I tak moja zona stała się właścicielką Aurisa I FL z przebiegiem 130kkm 2010 z calkowicie udokumentowana historia, za rozsądną kwotę sprzedaży.
Teraz juz wiem co zrobić przy kolejnym zakupie: to samo czyli wizyta w ASO.

Ponieważ nie zauważyłem tematu do powitania :) to w skrócie : mam na imię Michal, mój nick można znaleźć na paru forach w internecie: skionline, skyscraper,in4, asu.pl i innych oraz na allegro. Troszkę interesuje się samochodami ale po wizycie na Nurbie, dwudziestoleciu śmierci Senny na Imoli i odwiedzeniu paru muzeów samochodów wiem tyle: nigdy nie będę jeździł tak jak średni zawodowcy a na samochod, który mi się podoba nie będzie mnie stać :) Dlatego jezdze spokojnie i uważnie Hondą Civic i Toyotą Auris bo samochód to narzędzie i nic wiecej. Pozdrawiam :)
« Ostatnia zmiana: 08 Lutego 2015, 21:46:26 wysłana przez mysiauek »

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1618 dnia: 08 Lutego 2015, 21:57:32 »
Witaj Mysiauek. Temat do witania na forum jest, ale tu czy tam, witam tak samo ciepło  :-)

Gdybyś miał ochotę na bliższe poznanie ekipy, to zapraszam na sląskie spoty. Jak się uda zebrać facetów (z kobietami nie ma problema, jestem aż ja jedna i zawsze się stawiam) to zjeżdżamy się czasem, pojeździmy, pogadamy, wysiorbiemy kawkę... śledź ten wątek, jeśli chciałbyś wpaść http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,94.0.html
Żyj i daj żyć innym.

Offline kostek6

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1619 dnia: 09 Lutego 2015, 18:45:51 »
Podpiąłem DRL pod zwłoczne wyjście centrali, całość imituje "Coming/Leaving Home". Jak się sprawdzi to pomyślę o osobnym układzie. Poprawiona została czułość czujnika zbicia szyby, tak by reagował na "gwałtowne" zamknięcie drzwi garażowych. Od początku zimy wożę w aucie pochłaniacz wilgoci i widzę dużą różnice w porównaniu z poprzednią zimą. Jutro mycie, bo auto zmienia kolor na biały  :thumbdown:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl