Autor Wątek: Wrazenia Yaris TS  (Przeczytany 45518 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nikolas

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #30 dnia: 04 Lutego 2005, 01:51:24 »
A w PL bdzie to chyba pierwszy 5D :aslyer

mikson

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #31 dnia: 04 Lutego 2005, 09:40:54 »
jak dotre maszynke to pewnie ze tak ,, ale wiadomo ze dostane od Ciebie bo masz wiecej kucy.

co dokladnie teraz zrobiles i jakie masz przyrosty po poszczegolnych modyfikacjach?

i ile to kosztowalo oczywiscie,,

mikson

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #32 dnia: 04 Lutego 2005, 15:58:22 »
do nikolasa,,,
scigales sie moze ze swiftem gti?

jeden koles z forum swiftow sadzi ze ts 9 sek fabrycznie nie wezmie 10letniego swifta gti 101km mk2 i mk3

co o tym sadzisz?>

tomek_paseo

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #33 dnia: 04 Lutego 2005, 16:14:00 »
Suzuki Swift GTI:
Moc: 101 KM @ 6500
Waga: 790 kg

Stosunek wagi do mocy: 7.82

Żeby 950 kilogramowy Yarisek osiągnął taki współczynnik, musiałby mieć około 121 KM.

Oczywiście Toyotkowska jednostka jest bardzo dobra i odczucia sugerują, że znajduje sięw niej znacznie więcej, niż 106 KM, w dodatku posiada znacznie wyższy moment obrotowy, niż Swift GTI. Niemniej jednak 160 kg wagi to naprawdębardzo, bardzo dużo.
Wydaje mi się, że Swift byłby bardzo trudnym przeciwnikiem, aczkolwiek niejednokrotnie już testy drogowe zaprzeczyły suchym kalkulacjom  :-DD

racer

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #34 dnia: 04 Lutego 2005, 16:16:50 »
Daj linka do tego forum. Chetnie bym poczytal.

Wydaje mi sie, ze Nikolas spokojnie dalby rade seryjnemu swiftowi GTI.

mikson

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #35 dnia: 04 Lutego 2005, 18:17:02 »
760 kilo to moze mialo mk1 ale znajdz mi sztuke ktora bedzie miala silni zyletke i 101 koni ,, predzej w lepszym stanie beda mk2 albo mk3 ale to juz ponad 100 kilo wieksza waga wiec 850 kilo i 101 koni przeciw 950 i 106 wiec trzeba to zmierzyc,

bo moj brachol wlasnie jest szczesliwym posiadaczem mk3 najciezsza wersja gti ale silnik w bardzo dobrym stanie, blaszke na 10 latka idealna,,  :) a zapomnialem dodac silniki w gti kreca sie do 8000rpm to tez przewaga dla gti :)

wiec moze maly test? ale musi byc sucho :)

CarinaGTI

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #36 dnia: 04 Lutego 2005, 19:02:38 »
sadze ze Yts nie da rady swiftowi, nie ma sie co czarować
100kg różnicęniweluje sięokoło średnio licząc 25KM

racer

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #37 dnia: 04 Lutego 2005, 19:22:50 »
Rozroznil bym tutaj dwie sprawy - wyscig swifta gti z seryjnym TS'em i z TS'em Nikolasa z Nikolasem za kółkiem  :) (mialem okazjęsięz nim przejechać i wiem co potrafi wycisnąć ze swojego Yariska)

Swift gti mk2 ma 8,6 do setki, a mk3 8,9. TS ma katalogowo 9.0, ale TS Nikolasa zbiera sie duzo lepiej niz seria.

Reasumując, mysle, ze seryjnemu TS'owi nie byłoby łatwo, ale wierzę, że Nikolas by sobie poradził.

racer

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #38 dnia: 04 Lutego 2005, 19:31:02 »
Przypomnialo mi sie jeszcze jedno - mniej wiecej rok temu, jak jezdzilem jeszcze Accordem 1.8 136KM mialem przyjemnosc poscigac sie ze swiftem gti, ale dosc starym - wydaje mi sie, ze bylo to mk1. Oczywiscie zebralem od niego łomot, ale nie jakiś drastyczny - na ok. 400m wyprzedzil mnie o nie wiecej niz 3-4 dlugosci. Biore oczywiscie poprawke na to, ze mogl byc zajezdzony, ale fakt faktem - rakieta to to nie byla.

CarinaGTI

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #39 dnia: 04 Lutego 2005, 20:23:30 »
i zwróciłeś na jedną rzecz uwagę, wszystko zależy od keirowcy  :-DD
relatywne byłoby posadzić samego siebie w dwóch autkach jednocześnie i to byłaby obiektywna relacja

Nikolas

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #40 dnia: 04 Lutego 2005, 20:46:44 »
Cytat: mikson
do nikolasa,,,
scigales sie moze ze swiftem gti?

jeden koles z forum swiftow sadzi ze ts 9 sek fabrycznie nie wezmie 10letniego swifta gti 101km mk2 i mk3

co o tym sadzisz?>

Nigdy sięnie ścigałem z seryjnym Swiftem GTi - ale miałem przyjemność startować na Bemowie na czwiartkęrazem z 3 ma Swiftami GTi i przegrałem z jednym - który miał 125 koni który dostał 1 miejsce w klasie MINI a 2 z nich oczywiście nie "seria" :wink:  wykręcili gorszy czas od mojego - więc mogęsądzić że dał bym rade :adiabelek  :twisted:

wwtcka

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #41 dnia: 04 Lutego 2005, 22:08:40 »
Cytat: CarinaGTI
szkdoa, że nie mam YTS w okolicy

po sprzedaży Yarka zaczynam ciułać na TS Turbo, może za pare latek sobie kupię:wink:  :)

Hicks

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #42 dnia: 07 Lutego 2005, 11:50:08 »
Cytat: Nikolas
Nigdy sięnie ścigałem z seryjnym Swiftem GTi - ale miałem przyjemność startować na Bemowie na czwiartkęrazem z 3 ma Swiftami GTi i przegrałem z jednym - który miał 125 koni który dostał 1 miejsce w klasie MINI a 2 z nich oczywiście nie "seria" :wink:  wykręcili gorszy czas od mojego

Kiedyś rozmawialiśmy o swiftach i mówiłeś, że takie lekkie bo to auto w którym praktycznie nie ma żadnych zabezpieczeń poprawiających bezpieczeństwo.
Powiem więcej - te mocne swifty które oglądałem to istne blaszanki. Przygotowane na sprinty są wybebeszone, utwardzone itd. Chyba nawet bez wzmocnień bocznych. Nawet jeden właściciel którego znałem mówił o swoim swifcie "trakcja gokarta"  :)

Nikolas

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #43 dnia: 08 Lutego 2005, 23:52:13 »
Dokładnie tak jest - Swifty GTi które były przygotowywane na sprinty były całkowicie wybebeszone, bez wzmocnien, szyby z plexi i goła blacha - więc sądze że ze zwykłym, nawet dłubanym GTi na zwykłej drodze dał bym rade :twisted:

Bisua

• Gość
Wrazenia Yaris TS
« Odpowiedź #44 dnia: 09 Lutego 2005, 00:39:52 »
Nikolas,  najporsciej znaleźć takiego i sie przekonać choć wg mnie masa na korzyść swifta

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl