Witam forumowiczow,
to moj debiut na tym forum. Od razu zaczne w temacie ksenonow. Mam ave z 2006 roku, zaraz przed FL, z ksenonami. Przesiadalem sie ze zwyklych zarowek w Renault scenic, wiec bylem zadowolony z tych lamp. Jednak jak sobie je porownalem z ksenonami Audi A3 i Volvo V50 to sie troche podlamalem. Swieca nie dosc ze krotko, to duzo slabiej. Ostatnio przy okazji przegladu 60k km stwierdzili mi potrzebe wymiany lewego reflektora. Dla mnie wszystko jedno, to nie ja wykladam kase, bo auto jest na gwarancji. (lewy swieci slabiej niz prawy, z daleka sprawia wrazenie, ze swieci na zolto). Podobno to jakies przetwornice i wymiana zarowek czy jakis elementow nic nie da.
Zobacze czy prawy po wymianie lewego nie bedzie tez sie wydawal slabszy. Pytalem goscia czy nie zamontuja mi od razu 2 z modelu po liftingu, ale powiedzial, ze to nie przejdzie :wink:
Opisanych problemow z poziomowaniem nie mialem, przy pierwszym przegladzie - 15k km - podregulowali mi podobno lampy, zeby swiecily dalej no i swieca troszke dalej. Ale rewelacji nie ma.
podrowienia
maciasd