Autor Wątek: Reflektory ksenonowe - Ave T25  (Przeczytany 38860 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

blackninja

• Gość
Odp: Reflektory ksenonowe - Ave T25
« Odpowiedź #75 dnia: 08 Stycznia 2007, 11:55:03 »
Rozbawiacie mnie, może się założymy i zadzwonimy do serwisu toyoty z prośbą:
Mam światła ksenonowe w Ave t25 i one mi trochę za blisko świecą czy to się da trochę podnieść, ja wiem , że one same się poziomują ale mi to nie odpowiada trochę za blisko świecą.
Idę o zakład,że wspólnie usłyszymy "tak jest możliwa regulacja reflektorów w samych reflektorach"

Na podstawie powyższego wysnuwam tezę, że człowiek ustawi światła równie dobrze jak człowiek regulujący reflektory które poziomuje komputer.

Offline Rolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #76 dnia: 08 Stycznia 2007, 11:57:47 »
I że niby przy każdej zmianie obciążenia będziesz grzebał w reflektorach?
Regulacja w lampach jest, w pewnym zakresie. Natomiast automatyczna reulacja ma zapewnić taki sam zasięg świateł przy każdym obcążeniu.

blackninja

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 08 Stycznia 2007, 12:00:51 »
Regulacje mam też ze środka, jedna tego wada to , że trzeba z czystym sumieniem pamiętać o innych kierowcach i regulować w zależności od obciążenia samochodu.

Looke

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: 06 Lutego 2007, 18:57:50 »
Panie i Panowie.....  :grin:

Ostatnimi czasy zauważyłem... (podczas okresu zimowego), że po zakończeniu jazdy, (silnik na chodzie), wyłączam światełka (raz dwa) i co obserwuje?? spryskiwacze reflektorów same się załączają..

Yyyyy... :oops: o co chodzi??
Co to za objaw?

Dziwi mnie to, że to jeszcze nie dzieje się zawsze... myślałem, że jest to uzależnione od temp. powietrza... ale jak było poniżej 0 tak było i dzisiaj znowu gdzie było +4

Wczesniej tak mi się nie działo (latem) do przeglądu pozostało mi 5tyś. km a nie chce mi się tam jechać specjalnie z czymś takim.

Może ktoś miał taki przypadek? albo zna odpowiedź na me pytanie?  :grin:

Pozdrowionka dla xenon`iarzy  :grin:

Offline maciasd

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 07 Maja 2007, 12:19:28 »
Witam forumowiczow,
to moj debiut na tym forum. Od razu zaczne w temacie ksenonow. Mam ave z 2006 roku, zaraz przed FL, z ksenonami. Przesiadalem sie ze zwyklych zarowek w Renault scenic, wiec bylem zadowolony z tych lamp. Jednak jak sobie je porownalem z ksenonami Audi A3 i Volvo V50 to sie troche podlamalem. Swieca nie dosc ze krotko, to duzo slabiej. Ostatnio przy okazji przegladu 60k km stwierdzili mi potrzebe wymiany lewego reflektora. Dla mnie wszystko jedno, to nie ja wykladam kase, bo auto jest na gwarancji. (lewy swieci slabiej niz prawy, z daleka sprawia wrazenie, ze swieci na zolto). Podobno to jakies przetwornice i wymiana zarowek czy jakis elementow nic nie da.
Zobacze czy prawy po wymianie lewego nie bedzie tez sie wydawal slabszy. Pytalem goscia czy nie zamontuja mi od razu 2 z modelu po liftingu, ale powiedzial, ze to nie przejdzie  :wink:
Opisanych problemow z poziomowaniem nie mialem, przy pierwszym przegladzie - 15k km - podregulowali mi podobno lampy, zeby swiecily dalej no i swieca troszke dalej. Ale rewelacji nie ma.

podrowienia
maciasd

blackninja

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: 07 Maja 2007, 15:05:11 »
Ja przesiadłem sie z powrotem na H7, bo reflektory ksenonowe w T25 standardowo sie wypalają, chodzi o odbłyśnik i niestety moja sie wyświeciły do końca, nie miały porównania ze starszym samochodem Audi A6 :) teraz na reflektorach z H7 jest dużo lepiej a odbłyśniki do regeneracji.

Looke

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: 12 Maja 2007, 12:12:28 »
tak to jest jak się przerabia..... i kąbinuje na prawo i lewo!!  :furious3: :furious3:

blackninja

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: 12 Maja 2007, 13:01:04 »
tak to jest jak się przerabia..... i kąbinuje na prawo i lewo!!  :furious3: :furious3:
A dokładniej jakie przerabianie albo czego masz na myśli?

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #83 dnia: 12 Maja 2007, 13:59:26 »
pewnie chodzi o to (bo faktycznie nic sie nie przerabia bo wszystko pasuje bez przeobek - jest plug&play) ze poprostu takie lampy nie sa przystosowane do tego i tyle.....

bo niby dlaczego wypalily sie klosze??

pewnie teraz zwykle h7 swieci lepiej od xenonu w ktorym odblysnik umarl??
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

blackninja

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: 12 Maja 2007, 14:15:57 »
pewnie chodzi o to (bo faktycznie nic sie nie przerabia bo wszystko pasuje bez przeobek - jest plug&play) ze poprostu takie lampy nie sa przystosowane do tego i tyle.....
ksenonowe reflektory nie sa przystosowane do ksenonowych zarowek?

Cytuj (zaznaczone)
bo niby dlaczego wypalily sie klosze??
Wypaliły sie odbłyśniki a nie klosze

Cytuj (zaznaczone)
pewnie teraz zwykle h7 swieci lepiej od xenonu w ktorym odblysnik umarl??
Obawiam się, że w T25 reflktory H7 lepiej świecą od początku od reflektorów ksenonowych.

Offline maciasd

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 16 Maja 2007, 09:31:42 »
blackninja, moim zdaniem ksenony w swojej 'nowosci' swieca bardzo ladnie. tylko dziwi mnie tempo ich slabniecia, ktore jest bardzo szybkie.

w moim aucie pyknelo niedawno 63k km i dokladnie wczoraj wymienili mi na gwarancji obydwa reflektory ksenonowe - raz, ze swiecily za slabo, a dwa, ze lewy reflektor mial dziwny ksztalt wiazki swiatla.

zastanawiam sie , czy nie zamontowac jakis swiatel do jazdy dziennej, zeby za dnia nie marnowac ksenow. moze ktos z forumowiczow wie jakie lampy by pasowaly? w ASO mowili mi ,ze nie ma takich w ofercie akcesoriow toyoty i musialbym sam sobie skombinowac.

Looke

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: 16 Maja 2007, 16:41:51 »
najlepiej szukaj u Hella ale z tego co pamiętam to tam ciężko coś dopasować do toyot.... shit!!!!

najlepiej to zamienił bym xenony na kierunkowe!! przejechałem jechałem takimi w volvo s80 .... baja!!!!!!

Strusiek

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 03 Lipca 2007, 12:44:40 »
Heh, dawno tu nie zaglądałem. Sprawa z xenonami skończyła się tak: W ramach gwarancji, która nota bene kończy się za dwa tygodnie dostałem nowiutkie kompletne reflektorki więc światełko jest miodzio. Jeżeli chodzi o regulację wysokości świecenia to Toyota Katowice nie miała problemu i "jakoś" mi to podnieśli więc to nie jest niemożliwe.

Pozdro dla fszystkich forumowiczów.

Offline Piotr Guzik

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #88 dnia: 09 Czerwca 2020, 14:44:42 »
Cześć, miałem dokładnie ten sam problem i okazało się że przedni czujnik jest w stanie idealnym a tylni był bardzo skorodowany, sworznie zatarte itp. Niestety żadna hurtownia motoryzacyjna nie posiada takiego a koszt w aso to prawie 2 tys zl. Udało mi się znaleźć czujnik który jest wykonywany w Polsce, na chwilę obecną mają kilka sztuk, w razie potrzeby mogą wyprodukować:

https://allegro.pl/oferta/nowy-czujnik-poziomowania-lamp-tyl-avensis-t25-9321513921

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl