Autor Wątek: centralny zamek w toyota corolla verso E12  (Przeczytany 4072 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

r@vi

• Gość
centralny zamek w toyota corolla verso E12
« dnia: 14 Lutego 2011, 17:57:55 »
Witam.
Stałem się szczęśliwym posiadaczem Toyoty corolli verso rok 2002 silnik 1,8 benzyna. Mój problem polega na tym, iż po włożeniu kluczyka do stacyjki i zamknięciu drzwi kierowcy centralny zamek blokuje i rozlokowuje wszystkie drzwi. Proszę o informację czy tak ma być czy jest to jakiś problem z centralnym zamkiem. Dodam tylko, że przy wyciągniętym kluczyku wszystko jest ok.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: centralny zamek w toyota corolla verso E12
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Lutego 2011, 20:41:29 »
Z tego co zrozumiałem po przekręceniu kluczyka masz blokadę wszystkich drzwi? Jeśli tak to jest to normalne zjawisko tzw. automatycznego ryglowania drzwi. Zdaje mi się że można tą funkcję wyłączyć i nie wiem czy nie jest to powiązane z autoalarmem.
Pozdrawiam
Obi

r@vi

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Lutego 2011, 21:06:43 »
Dzięki za zainteresowanie. Kluczyk nie musi być przekręcony wystarczy, że zostanie włożony do stacyjki. Problem jest na tyle drażniący iż cały czas kiedy muszę na chwilę opuścić autko i zamknąć drzwi kierowcy a kluczyk jest w stacyjce centralny blokuje i od razu odblokowuje wszystkie drzwi to samo jest na zapłonie.   

r@vi

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Kwietnia 2011, 10:11:47 »
Jeszcze małe sprostowanie. Wszystkie drzwi się ryglują i odryglowują. Zamek centralny fabryczny bez alarmu. Może wie ktoś jak można to zmienić.

Offline pit

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Kwietnia 2011, 16:06:58 »
witam.może kolego warto zadzwonić do serwisu toyoty i poprosić o poradę ,jak mam pytanie tak robię i jest ok.pozdrawiam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl