Autor Wątek: Uchwyt na napoje - jak naprawic ?  (Przeczytany 18079 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Piotel

• Gość
Uchwyt na napoje - jak naprawic ?
« dnia: 24 Lutego 2011, 12:47:57 »
Witam,
W mojej Aurisce siedl wlasnie jeden z uchwytów na napoje (ten od strony pasazera), a dokladnie chodzi o to ze nie wysuwa sie tak jakby jakas sprezynka nie wybijala go, wiecie moze czy jakos latwo mozna to naprawic, woglue jak sie dostac do tego ustrojstwa ?

oldGreg

• Gość
Odp: Uchwyt na napoje - jak naprawic ?
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Lutego 2011, 16:27:37 »
Na forum miedzynarodowym byl podobny watek. Generalnie zeby usunac uchwyt trzeba rozmontowac deske.
http://www.toyotaownersclub.com/forums/index.php?showtopic=113015&st=0&p=1023339&hl=+cup%20+holder&fromsearch=1&#entry1023339

inzkulozik

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Kwietnia 2011, 21:14:28 »
U mnie jeden uchwyt wysunął się kiedyś sam podczas jazdy i z takim wysuniętym musiałem jeździć bo przestał się "zatrzaskiwać". Udało mi się to w ASO załatwić w ramach gwarancji. Podejrzewam, że coś spaprali jak byłem któryś raz z trzeszczącymi plastikami...

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
Uszkodzone uchwyty na napoje
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Czerwca 2011, 19:57:41 »
Dziwna rzecz się stała, mianowicie uszkodziły się dwa przednie uchwyty na napoje. Zastanawiam się co mogło być przyczyną?
Usterka wygląda tak jakby jakaś sprężyna się zniszczyła i uchwyty się na początku zablokowały a po ich "otworzeniu" w ogóle nie wracają do pozycji "wyjściowej". W serwisie już jestem umówiony na wymianę ale jestem ciekawy czy kogoś spotkała podobna usterka.
Pozdrawiam

scaliłem z odpowiednim wątkiem,
kingcin
« Ostatnia zmiana: 19 Czerwca 2011, 23:47:09 wysłana przez kingcin »
Obi

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Czerwca 2011, 14:13:11 »
Wczoraj serwis naprawił mi moje uchwyty na napoje. Nie chciał powiedzieć co mogło być przyczyną ich zepsucia ale faktura 835 zł za naprawę robi wrażenie.....
Na szczęście auto jest jeszcze na gwarancji.....
Pozdrawiam
Obi

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Czerwca 2011, 14:47:39 »
Ponoć trzeba całą deskę do tego rozbierać. Się tylko modle, żeby moje działały cały czas

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Czerwca 2011, 15:59:11 »
Wczoraj serwis naprawił mi moje uchwyty na napoje. Nie chciał powiedzieć co mogło być przyczyną ich zepsucia ale faktura 835 zł za naprawę robi wrażenie.....
Pozdrawiam
bzdura nie faktura 835 zł lecz Protokół Naprawy Gwarancyjnej w kalkulacji naprawy w wartościach brutto

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Czerwca 2011, 22:41:24 »
Pozdrawiam
bzdura nie faktura 835 zł lecz Protokół Naprawy Gwarancyjnej w kalkulacji naprawy w wartościach brutto
Ale z ciebie formalista  :-P
Cena Bisie jest i tak powalająca .....
P.S.
 Aby wymienić te uchwyty trzeba całą deskę rozkręcić .....
Pozdrawiam
Obi

mamadija

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Lipca 2011, 09:09:58 »
Witam!

Koledzy macie może jakieś rysunki, pomocne materiały jak to rozkręcić i jak się dostać do tych uchwytów na napoje?

oldGreg

• Gość

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl