Autor Wątek: jaki opony letnie do Verso?  (Przeczytany 8951 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lajkonik

• Toyot Leżący
  • *
jaki opony letnie do Verso?
« dnia: 27 Lutego 2011, 21:29:29 »
Kupiłem Toyotę Verso z zimówkami (205/ 55R16)......... mam pytanie do "starych" użytkowników tego autka, jakie optymalne opony letnie mam kupić (chodzi mi o producenta i ewentualnie o rozmiar)??

Offline tjedral

• Toyot Chodzacy
Odp: jaki opony letnie do Verso?
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Lutego 2011, 20:52:59 »
bridgestone ER 300 lub Michelin Premacy HP, zależy jakie przebiegi robisz, michały niby trwalsze. możesz sie podeprzec szukajką, jest kilka wątków na ten temat, kilka opinii wiecej zobaczysz ( taki sam rozmiar w avensisie II, podobny w Camry)
Toyota Camry Wagon Custom V6, 3.0, MT
Toyota Camry Sedan V6 GX , 3.0, AT

riesling

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Marca 2011, 12:36:05 »
Zeszłej wiosny musiałem zmienić opony w moim poprzednim aucie. Po przejrzeniu różnych opinii zdecydowałem się na Dunlop SP Sport Fastresponse. Zdążyłem zrobić na nich ok. 10 tys i byłem bardzo zadowolony.
Służę również namiarem na niedrogą hurtownię opon w Krk.

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Marca 2011, 12:38:32 »
Zeszłej wiosny musiałem zmienić opony w moim poprzednim aucie. Po przejrzeniu różnych opinii zdecydowałem się na Dunlop SP Sport Fastresponse. Zdążyłem zrobić na nich ok. 10 tys i byłem bardzo zadowolony.
Służę również namiarem na niedrogą hurtownię opon w Krk.

A ja tego samego nie mogę powiedzieć o tych oponach, może po zimie zmienię o nich zadanie.

riesling

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Marca 2011, 15:04:27 »
To może dopiszę z czego wynika moja opinia.
Szukałem opony cichej, dobrze zachowującej się na mokrym no i takiej, która nie poraża ceną.
Fastresponse okazała się nie być głośniejszą od poprzednich dunlopów sp 2000. Czy była cichsza? Trudno powiedzieć bo założyłem je po zmianie z zimówek - wtedy każda letnia jest cichsza :-).
Przez ten jeden sezon nie miałem z ich powodu jakiś niebezpiecznych sytuacji, ale też trzeba przyznać że raczej jeżdżę tak że napis sport w ich nazwie mnie nie rusza.
Cenną ich zaletą była także cena <280,- za sztukę

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Marca 2011, 16:05:06 »
Mnie rozczarowały na mokrej nawierzchni...
Ja zapłaciłem 235 zł za sztukę, rozmiar 195/65/15, ale się wycwaniłem i kupiłem w styczniu  <diabel>

riesling

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Marca 2011, 16:44:34 »
Masz rację podawanie ceny opony bez rozmiaru jest raczej bez sensu. U mnie to było 205x55R16.
Zakup w marcu '10, rok prod. 2010.
Wydaje mi się że jak na krakowskie warunki to była niezła oferta.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl