Autor Wątek: Radio w Yarisie (F)  (Przeczytany 44488 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Darsoft

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #60 dnia: 17 Stycznia 2005, 09:15:49 »
Pytanie do Kogoś co sięna tym naprawdęzna  :cidea
Jakie typy radyjek sa montowane  fabrycznie w Yarysach ( tych po liftingu)
Czy są to radyjaka porównywalne, czy  któreś jest lepsze??
Interesuje mnie radyjko z CD.
Mam też pytanie jak dostać siędo radyjka  firmowego?
Krok po kroku, bo mam silne łapy i jak znam życie coś połamie bez instrukcji :csad
 I proszęnie odpowiadać w stylu " to już było!!"  :modlitwa  :csmoker . Szukałem nie  znalazłem. :shock: .  Jestem w dość dużej potrzebie  w tym temacie i proszę o odpowiedź :cwalbrush . Już jestem  wdzięczny.
Darek

NoAbla

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #61 dnia: 17 Stycznia 2005, 18:20:33 »
A nie lepiej byloby pozbyc sie tego radyjka - wyciac ten plastik co jest pod seryjnym radiem i w miejsce tego wsadzic dobrego Pioneera? - bo Toyotowskie radia sa okropnie drogie - w ogole ten CD nie ma zadnych parametrow godziwych.

Brick

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #62 dnia: 17 Stycznia 2005, 18:29:45 »
Dobre radio to ja mam ,tylko sie zastanawialem co ten CD Toyoty potrafi ,bo tak to bede mial w yarisie 2 radia jednoczesnie i tak jakos dziwnie:)

NoAbla

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #63 dnia: 17 Stycznia 2005, 18:44:50 »
Brick, z dosiwadczenia - a Ujezdzialem juz pare Yarkow. to powiem ci ze to Radio to nic nie potrafi - totalny szajs - co prawda gra to jakos ale ak plastikowe pudelko. Jak sie jezdzi po Wroclawskich drogavch to przerywa, trudnosci z dokoptowaniem wzmacniacza - szkoda gadac. Na twoim miejscu zrobilbym tak:
- wyjal kaseciaka
- wycial ten plastik emulujacy radio CD
- w to miejsce wstawil Pioneera DEH-3630: http://www.pixmania.com/pl/pl/49432/art/pioneer/radio-samochodowe-cd-deh.html
- i pozniej dokupywal glosniki

Chyba taka jest jedyna droga do zrobienia dobrego audio w Yarisie (chyba ze odczepiasz wszelkie kable od kaseciaka i w dolna polke montujesz pionieerka)

http://toyotaownersclub.com/forums/index.php?showtopic=8945 - tu masz wszystko napisane

Brick

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #64 dnia: 17 Stycznia 2005, 19:00:30 »
Ja mam troche lepsze radyjko od tego pionka:) W obecnym autku mam JVC SH909r i mam zamiar je przelozyc do Yariska. Mam tez skrzynie basowa 2x Hertz ES200 i wzmak Lanzara 1000W ,w przednie drzwi chce wstawic glosniki 16.5 z zwrotnicami ,a w deske gwizdki...taka mam koncepcje... Yarisa bede mial mniej wiecej od drugiej polowy lutego.

Offline Gosiek

• Toyot Chodzacy
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #65 dnia: 17 Stycznia 2005, 19:35:19 »
NoAbla z całym szacunkiem ale radio w Yarku nie jest złe - i na pewno nie przerywa na wertepach (wypróbowane na szutrówce). Chyba że masz felerny egzemplarz....
Pozatym brat ma całe Car Audio zabudowane pod seryjnego grajca i wszyscy co słuchają za zdziwieni jakością dźwięku...

Brick - w poniższym topiku znajdziesz informacje nt. podczepienia car audio do standardowego radia http://www.forum.toyota.org.pl/viewtopic.php?t=191

NoAbla

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #66 dnia: 17 Stycznia 2005, 19:47:51 »
Gosiek, ee tam szuter - pojezdzil sobie tym radyjkiem po dziurach. A co do budowania Audio na podstawie tego badziewia to szczerze odradzam. (a i nie mowie ze moj Yarecki ma CD - mowie o jezdzeniu innymi Yarkami - z czego jeden salonowy - i jak sie czlowiek przejechal po krakowskiej i karmelkowej - to bylo widac roznice pomiedzy Yareckim CD a Pioneerem)

MaLy_RaDeK

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #67 dnia: 17 Stycznia 2005, 21:11:16 »
ZACHARY, jezdze praktycznie caly czas z ogrzewaniem "na nogi" i jakos nic sie nie dzieje...
A poza tym, to mozna zatkac te otwory, przez ktore i tak prawie nic nie leci...

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #68 dnia: 17 Stycznia 2005, 22:48:32 »
Cytat: Gosiek
Pozatym brat ma całe Car Audio zabudowane pod seryjnego grajca i wszyscy co słuchają za zdziwieni jakością dźwięku...

moze poprostu nie wypada im powiedziec ze gra jak gra......

generalnie jednostka glowna to podstawa, wiec co by za nia nie podlaczyc bediz ekiepsko jesli sygnal jest 'zwalony' juz na wyjsciu!!

kiedys pamietamjuz taka dyskusje w jakims topicu o tym ze ktos ma wypas audio na fabrycznym radiu - jak to sie wszyscy zachwycali.......

ja osobiscie nie gram na fabryczcznym radyjku - napewno na zdecydowanie leprzym a i tak nie uwazam aby to audio bylo rewelacyjne - tyo tylko w woli scislosci zeby nie bylo ze sie wymadrzam!!
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

NoAbla

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #69 dnia: 17 Stycznia 2005, 22:56:27 »
Red_Point, a co myslisz o Pioneer DEH-3630 - dobra podstawa pod rozbudowe audio - tak do 800 zl?

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #70 dnia: 17 Stycznia 2005, 23:01:03 »
NoAbla, nie mialem okazji sluchac tego modelu......
mialem okazje za to pojezdzic z p77mp i MI generalnie barwa tego radyjka nieprzypadla do gustu........ o niebo lepiej wedlug mnie gra moj obecny jvc!

ale to kwestia gustu - kazde z tych radyjek barwi dziwek w inny sposob.......
jesli chodzi o radyjka to i tak nie ma jak alpine..... dlatego trzba sie na takie i tak przesiasc!;)
wszystkie inne to pol srodki.....;)
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

NoAbla

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #71 dnia: 17 Stycznia 2005, 23:03:40 »
Red_Point, no wlasnie ja jezdzilem z JVC i dla mnie brzmi tak pudelkowo :D

RafaÂł

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #72 dnia: 17 Stycznia 2005, 23:24:40 »
O nagrzanie wzmacniacza nie musisz sięmartwić. Napewno pod siedzeniem nic sięz nim nie stanie. Sprawdzałem :)

NoAbla

• Gość
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #73 dnia: 17 Stycznia 2005, 23:26:48 »
Rafał, co wy gadacie? czy naprawde wzmacniacz sie na tyle nagrzewa ze czuc "nagrzanie" materialu okalajacy ten wzmaniacz?

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
Radio w Yarisie (F)
« Odpowiedź #74 dnia: 17 Stycznia 2005, 23:37:37 »
Cytat: ZACHARY
A odnośnie wzmacniacza pod siedzeniem to, jeśli inaczej nie można to należy rozważyć zakup wzmacniacza, który jest wyposażony w wentylatory, choć i wtedy przy włączonym ogrzewaniu zabezpieczenie termiczne może go wyłączać.

Eee, cos mi sie wydaje ze to czysta teoria - przeciez prawie wszyscy tam woza wzmaki. To chyba idealne miejsce. Nie trzeba daleko kabli prowadzic a i wolnej przestrzeni jest tam az za nadto. Poza tym w Yarku sa wysoko fotele i wentylacja bedzie. Co do grzania w zimie to przeciez wystarczy wlaczyc ogrzewanie az sie zrobi cieplo - powiedzmy 18 stopni i sie je potem wylacza, a nie robi saune w samochodzie :)
Seat Leon Cupra :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl