Szczerze mówiąc co osoba, to inna opinia. Chyba nigdy nie wymienię oleju 
Więc tak, rok w ASO, rozebranych ze 100 silników, żaden olej (nawet te najtańsze) nie tworzyły czarnego nagaru poza osławionym Castrolem. Nie wiem przez co, ale może to te super inteligentne nanoboty czy coś innego obarczone inteligencją w tym oleju tak właśnie się spala.
Co do mieszania, nie wypowiem się, zawsze mieszałem i nigdy problemu nie miałem.
Co do oleju polecę Motula (ale bardzo ciężko znaleźć u nas nie mieszany) bądź KroonOil który znaleźć jest jeszcze ciężej

Nawet w wyżyłowanych jednostkach zero problemów, po otwarciu silnik czysty jak po myciu ultradźwiękowym w środku.
Co do lepkości dziwi mnie polecenie 0W-20, niby od -35* ale tylko do 10-15* więc to olej praktycznie rzecz ujmując zimowy przecież, do osobowego zalałbym 5W-30/40 bo taki najodpowiedniejszy jest na nasze temperatury, chyba że ktoś jak ja zmienia olej co pół roku to wtedy można szaleć i brać 10W na zimę by w lecie zmienić na 40 (co jest bezsensowne, osobiście polecam Emperol Racing 10W60 bo nawet jak silnik zagrzejemy dalej ma bardzo dobre właściwości)