jest trochę drogi,
Dwa posty wyżej swojej odp kolega narzekał
Koledzy tak zaczniemy narzekać, że jest tanio, to nam ceny dystrybutorzy podniosą
Czy ja wiem, jednemu drogo innemu nie. Auto kupiłem salonowe, kosztowało nie mało, dlatego staram się jak mogę, i nie chcę oszczędzać na takich rzeczach.
Jak ktoś zamierza i tak zmienić auto w ciągu kilku lat, to logiczne że nie będzie stosował super specyfików, czy dodatkowo konserwował podłogi, bo za jego kadencji i tak nic nie wyjdzie.
Miałem nowego fiata, o którego dbałem jak mogłem, po 13 latach sprzedał się w pół dnia po wystawieniu ogłoszenia, pomimo iż miał malutki silnik i słabe wyposażenie był najdroższy w całym serwisie, więc każdy kalkuluje po swojemu czy opłaca się dbać bardziej, mniej czy też wcale.

Nie robiąc off-topu, zwyczajnie chcę się upewnić czy lepszy będzie np Shell za 26pln za litr, czy Amosil za 44pln. Wydaje mi się że to naturalna ciekawość, bo jeśli coś jest droższe i ktoś to kupuje to chyba coś w tym musi być... (no chyba że są to produkty z nadgryzionym jabłkiem)

Jeśli mowa o oszczędnościach, ASO Toyoty woła za przegląd jak się nie mylę ponad 800pln, nie wiem co po 10 tysiącach przebiegu można sprawdzać za taką kasę, do tego na 1 przeglądzie wlali mi 5W30, niby spoko bo dopuszczalne, ale nikt o tym mnie nie poinformował, więc raczej pozytywnego wrażenia tym na mnie nie wywarli.
Wolę więc kupić olej który będzie miał butelkę posypaną diamentami i zapłacić za 5l nawet 300pln, niż jechać znowu do ASO po ich zabawną pieczątkę, olej z beczki za 8 stów, o ubrudzonym wnętrzu i 4 godzinach czekania nie wspominając.