Witam!!Również i ja stoję właśnie przed wyborem oleju na 1-szą wyminę w Aurisie TS z 1.6 VM. Zastanawiam się nad:- Amsoil 0W20- Mitasu Gold 0W20- PENRITE ENVIRO+ 0W-20...widzę, że ostatnio polecany jest shellCeny pierwszych 3 w okolicy 200 zł są uważam do przyjęcia. Olej wymieniam co rok wiosną i na ogół przebieg to 15000. Oleje 1-3 są dość niszowe - jest nadzieja, że tu się na podróbkę nie trafi. Doradźcie proszę.
Czy AMSOIL 0W20 Signature Series nadaje się do Hybrydy?
Z tego co słyszałem to można kupić swój olej i im dać prz ywymianie. Trzeba jakiś konkretny? Opłaca się to w ogóle?
a czyli to samo co u mnie w Hybrydzie. Rozumiem że 4 litry tak? Bo w instrukcji było napisane od 3,6 do 4,2 <myśli>Nawet taniej bo litr oleju 0w20 shella kosztuje 30 zł :O
Panowie jaki olej lejecie do hybrydy? Taki shell helix ultra SN 0w20 jest ok przy przebiegach max 10tys w roku?
Cytat: MarcinGD w 01 Kwietnia 2017, 11:51:06Panowie jaki olej lejecie do hybrydy? Taki shell helix ultra SN 0w20 jest ok przy przebiegach max 10tys w roku?Zalany mam MOBIL 1 0W20 ADVANCED FUEL ECONOMYWysłane z mojego LeTv 1 Pro przy użyciu Tapatalka