Czemu niektóre ASO to robią nie wiem,może przyzwyczaili ich do tego flotowcy ,którym jest obojętne co wleją,byle było taniej i tak długo nie będą użytkować tych aut.Później niech się martwi kolejny właściciel.Druga sprawa w instrukcji producent wyraźnie podaje jaki olej ma być stosowany w danym modelu.Przecież to wy jesteście właścicielami aut,jeżeli powiecie że mają wlać taki a nie inny olej,to tak mają zrobić.Sami to oni mogą zaproponować,a nie wymieniać bo takie mają widzimisie.Nie wiem jak to robicie,zostawiacie auto i wychodzicie,niech się dzieje wola nieba.Ja najpierw omawiam zakres czynności jakie mają wykonać i co wymienić,albo się zgadzam,albo nie.Przykładowo,według instrukcji przeglądu jest wymiana filtra takiego lub takiego,po co jak sam wymieniłem.Nigdy z tego powodu nie miałem problemu,ani nie straciłem gwarancji.Z tego co się zorientowałem olej 0W20 w hybrydzie jest stosowany z kilku powodów:bardo małe przekroje kanałów olejowych,dlatego olej musi być bardzo rzadki,musi się szybko nagrzewać,do tego dochodzą ciągłe rozruchy-przecież cały czas odpala i gaśnie,ma być ekonomiczny - niskie opory.Podejrzewam że nikt nie kupił hybrydy żeby ciągle gnać autostradami z maksymalną prędkością ,tylko żeby oszczędzać.