Witam kolegę,
Właśnie oto chodzi, że wszystko na wyświetlaczy działa. Nie chodzi mi o nadmuch konkretnie bo działa tak że głowę chce urwać ale o sam klimatronik. W ogóle nie chce klima się załączyć (na wyświetlaczy pokazuje wszystko ... temp. siłę nadmuchu i całą resztę). W serwisach raczej nic nie zepsuli bo przestała chodzić wcześniej i dlatego z nią pojechałem do ASO. Wszystko co mogłem to już chyba sprawdziłem .. na ile się znam (bezpieczniki, odpiąłem parę kostek - poczyściłem, przekaźnik A/C MC (Magnetic Clutch) - jest to jakiś ewenement bo tylko toyota podobno stosuje inne oznaczenia - tak słyszałem. Układ jest sprawny, szczelny, i napełniony (100% sprawdzone).I dalej nic.
Podejrzewam, że to jakaś pierdoła musi gdzieś być, może coś nie łączy itp. ale też wyczytałem gdzieś, że może to być wina sprzęgła sprężarki - jak siądzie sprzęgło to dalej sprężarka nie kręci a nawet nie zaskoczy. Niestety nie mam jak tego sprawdzić a do mechaników w blaszanych garażach auta nie oddam. Wszystko jest poza tym cacy, autkiem latam już rok i poza normalnymi zużyciami (wymiana rozrządu, tarcze tył i klocki przód z tyłem) nic się nie psuje odpukać. Aha dodam jeszcze że jak auto ciężko pali na zimnym a na ciepłym na dotyk to 100% zaworki SCV - miałem ten problem (podobno jest to wada fabryczna toyoty) ale wymieniłem i jest ok (koszt 900zł za komplet czerwony i zielony - nie można ich kupić oddzielnie). Tak więc dalej proszę o jakieś wskazówki co do mojego problemu z klimatronikiem i pozdrawiam.
P.S. Mogę posłużyć konkretnymi materiałami do tego modelu.