Autor Wątek: spalanie oleju , remont  (Przeczytany 3020 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

NaRm

• Gość
spalanie oleju , remont
« dnia: 23 Marca 2011, 19:48:28 »
Witam
mam starletkę P8 z silnikiem 1,3 16v
[/b]
auto miało zrobiony swap przed moim kupnem
nie wiem ile ma dokładnie silniki przejechane, ale pali mi ok 1l oleju na 1000.
Podejrzewam ze to uszczelniacze zaworowe, raczej zdecyduje się  na droższy wariant wymiany wraz ze ściąganiem głowicy i regeneracją, bo jakoś boje się złotych rączek co potrafią bez ściągania głowicy wymienić uszczelniacze  i tu następuje moje pytanie czy znacie dobrych fachowców w okolicach warszawy którzy zajmują się remontem silników? prosiłbym o polecenie

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Odp: spalanie oleju , remont
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Marca 2011, 21:48:32 »
daj sobie spokoj z tymi uszczelniaczami (jeszcze nie mialem takiego 4efe w ktorym by to pomoglo)
Jak chcesz zeby silnik nie bral to wymien pierscienie albo na caly silnik z rozbitka (ale tu tez masz loterie).
ps. na jakim oleju jezdzisz ?

NaRm

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Marca 2011, 21:59:49 »
15W40 mineralny orlenu
no tak ale pchać się w remont za 2 tys. l do aua o takiej samej wartości lub nie mniejszej to tez trochę bezsens, co do używki to jakoś nie wierze w te przebiegi co podają, a z paroma opiniami i to użytkowników corolli się spotkaniem ze splanowanie głowicy i wymiana uszczelniaczy załatwia sprawę

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Marca 2011, 23:08:21 »
na poczatek napompuj cylindry sprezonym powietrzem i zobacz czy nie ucieka.

wg mnie otwarcie silnika i nie wymienienie pierscieni to ekonomiczna glupota.

Z tego co widze po kolektorze to masz silnik z roku 96 lub pozniejszy, jednak jak sie uprzesz na uszczelniacze to wymieniaj bez rozbierania - wydasz mniej kasy na dowiedzenie sie ze nie tedy droga - ale obym sie mylil :)

NaRm

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Marca 2011, 17:28:23 »
Dobra zrobię tak jak radzisz, najpierw próba z kompresorem, jak przejdzie to poszukam kogoś kto się podejmie bez ściągania głowicy wymienić uszczelniacze., a jak i to nie pomoże to zbieram na remont.
Dzięki

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl