Autor Wątek: Dziwny nalot pod maską  (Przeczytany 20580 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aurum

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Dziwny nalot pod maską
« Odpowiedź #15 dnia: 20 Czerwca 2011, 23:59:41 »
kurcze, rzeczywiście coś wspominali, że to może zabrać trochę czasu, bo nie wiadomo czy jest na magazynie :( japońska pompa? i tak często się psuje? nie wierzę...
ciekawostka: nowe aurisy 5-drzwiowe po FL produkowane są także w Turcji (dzisiaj sprawdzałem)
toyota auris 1,6 dual vvt-i, PREMIUM 2008
hyundai ix35 2013

inzkulozik

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Czerwca 2011, 22:42:06 »
Ciekawe tylko z tymi pompami jest to czy wsadzają egzemplarze z nowej serii, które w jakimś stopniu są poprawione pod kątem zaistnienia tego wycieku. O ile w ogóle "nowa seria" istnieje. Przekonamy się za parę lat... :]

Offline aurum

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Czerwca 2011, 06:55:36 »
sam wyciek też jest ciekawy, gdyż nie mamy tu do czynienia z ciągłym wyciekaniem, a przecież jeśli jest rozszczelnienie to i wyciek powinien być permanentny, prawda? a nie jest. tak jak już wcześniej pisałem w moim aurisie pojawia się to co jakiś czas, ot tak sobie. Czy ktoś może się orientuje jaka firma jest producentem tych pomp? bądź też kto jest podwykonawcą dla toyoty? w internecie można znaleźć wiele zamienników za cenę pomiędzy 160 a 300zł.
hyundai ix35 2013

Offline arkmart

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 22 Czerwca 2011, 13:02:41 »
To może ja trochę nie na temat, ale nie chcę zakładać nowego wątku, a że o "nalotach" tu mowa, to może ktoś też tak ma :-) Lewy tylny błotnik od wewnątrz okolice wlewu paliwa po zdjęciu klapki od strony bagażnika (tej do wymiany żarówek)... Mam tam taką żółtawo-przeźroczystą powłokę, cieniutką a w dotyku klejącą :| Co to może być??
"With Oden on our side..."

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Czerwca 2011, 07:31:46 »
To może ja trochę nie na temat, ale nie chcę zakładać nowego wątku, a że o "nalotach" tu mowa, to może ktoś też tak ma :-) Lewy tylny błotnik od wewnątrz okolice wlewu paliwa po zdjęciu klapki od strony bagażnika (tej do wymiany żarówek)... Mam tam taką żółtawo-przeźroczystą powłokę, cieniutką a w dotyku klejącą :| Co to może być??
Jakiś stary klej?
Najlepiej zrób zdjęcie tego cosia  :-)
Pozdrawiam
Obi

Offline aurum

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Lipca 2011, 15:04:58 »
Dziś wymienili mi na gwarancji pompę wodną. czas wymiany - 2,5h. zapewniali mnie, że w aurisach z 2008 była montowana wadliwa seria pomp, a nowe są już OK. Pojeździmy, zobaczymy.
hyundai ix35 2013

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl