Autor Wątek: Zakup PREVI  (Przeczytany 27531 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gabrish

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #15 dnia: 02 Marca 2005, 20:52:16 »
Poszukałem jeszcze raz i ....   http://swistak.pl/aukcje/141674.html   tu jest za 24tyś <nie wiem czy moge tak podać linka ale chce pomóc :P > Pozdro

adamis

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #16 dnia: 02 Marca 2005, 22:31:21 »
Eeeeeee...Strasznie drogo jak za ten rocznik.Tydzień temu widziałem '97 w komisie w Mysłowicach za 33 tys.Przebieg 22000,manual,tył ,i wszystkie bajery.

gabrish

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Marca 2005, 07:03:26 »
Przecież nie twierdze że tanio :)

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://dzieciaki.com
Zakup PREVI
« Odpowiedź #18 dnia: 04 Marca 2005, 08:29:55 »
No ja za swoją przepłaciłem, ale miałem jakieś tam kryteria i dopiero czas pokaże czy było warto, jednak jak porównywałem z taką samą w niemczech to nie opłacało mi sięsprowadzać, tam też jest duża rozpiętość cen, są rózne auta z różnymi historiami co musi mieć wpływ na cenę.

eltech

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #19 dnia: 06 Marca 2005, 15:03:03 »
auta od jakiegoś czasu dość mocno potaniały i spadły na cenie nawet o kilka tyś zł. w zależności od rocznika. Ale pomimo jej kilku wad uważam że to świetna bryka i warto ją kupić. Ale jednak najlepie wybierać model z napędem na 4 koła.

BOBI

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #20 dnia: 09 Marca 2005, 21:19:43 »
Witam wszystkich
andy84 jak chcesz to mam Previe do sprzedania http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C129163

andy84

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #21 dnia: 10 Marca 2005, 08:07:13 »
Wielkie dzięki , ale szukam manuala.

eltech

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #22 dnia: 11 Marca 2005, 19:43:39 »
moim zdaniem automat wygodniejszy i powiem Ci, że następny wóz jaki będękupował to też raczej z automatem

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://dzieciaki.com
Zakup PREVI
« Odpowiedź #23 dnia: 11 Marca 2005, 21:03:29 »
właśnie ja mam manual, a chętnie zamiast tego wstawiłbym automat, ja następnym razem już chyba nie odpuszczęi też automat wyszukam.

eltech

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #24 dnia: 11 Marca 2005, 21:18:24 »
i wszystko w temacie  :lol:

eltech

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #25 dnia: 11 Marca 2005, 21:19:01 »
automaty górą  :lol:

adamis

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Marca 2005, 22:27:00 »
A ja tam wolał bym pomachać wajchą.Automat jest wołowaty i paliwożerny,ale ma też wiele zalet.Oszczędza silnik i nie ma sprzęgła,które sporo kosztuje i wymaga doglądania.
Jak sięprzejechałem Previą z ręcznymi biegami to poczułem sięjak w rakiecie!

eltech

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #27 dnia: 13 Marca 2005, 22:02:17 »
Adam ale można sięodcisków od wajchy nabawić  :D

tytoos

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #28 dnia: 15 Marca 2005, 13:07:24 »
tak źle i tak nie dobrze, tak sobie czytam Wasze za  i przeciw automatom/manualom, a ja mam automat i wymieniłbym na manual. CO mi przeszkadza? WIększe spalanie, brak mozliwości ingerencji na jakim biegu jedziesz. Przeszkadza to głównie przy wyprzedzaniu. W manualu wrzucam trójeczkękiedy chcę(trochęwcześniej) i jak sięwychylam to mam juz pełną moc pod maską (5000 obr/min :-)) A tu wciskam, skrzynia myśli, czy to już czy nie, a ja tracęczas. Piszętu o przypadkach ekstremalnych, kiedy przydałby sięten kop przy wyprzedzanium ale zdaża się.
Gdize jeszcze przeszakadza automat: jak sięzepsuje to go nie odcholujesz, tylko laweta, jak sięzakopiesz to trudniej wacha sięwajhą (wstesz, w przód) niż wciska jedynie sprzęgło, żeby rozbujaać samochód. BYłem w górach ostatnio to wiem, zresztą na ulicach ostatnio nie ciekawie to wiecie o czym mówięna pewno.
Kolejny minus to naprawa, mi tam sięjeszcze nic nie psuje ale zaczyna szarpać przy zmianiaz 1 na 2 i odwrotnie i juz myślęile to może kosztować. W manualu skrzynie sięnie psują (no chyba ze oleju nie nalejesz) jedynie to sprzęgło, docisk itd. Ale sumarycznie wydatek chyba mniejszy niż w automacie.
No, w mieście to automaty górą mimo wszystko, wygoda, wygoda i jeszcze raz wygoda...

Podsumowując za i przeciw mi wychodzi więcej na minus niż na plus, no ale mam automat. I żona zadowolona  :lol:

gabrish

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #29 dnia: 15 Marca 2005, 16:04:45 »
Ja mam manual i w sumie nie chciał bym mieć automata ze względu na spalanie które noi tak jest teraz WIELKIE (22l/100km/nic tylko płakać) Jeżeli chodzi o "kopa" no to faktycznie na manualu jest git możliwość redukcji jednak.........nie wiem jak u innych ale u mnie skrzynie nie chodzi tak jak bym chciał :( Znaczy nie spełniła moich oczekiwań. Moim zdaniem w aucie które ma taką nazwę(Previa-> coś w rodzaju "przodująca") skrzynia powinna chodzić łagodnie i bez chaczeń a tu...hyyym no nie jest tak jak bym chciał poprostu pozatym po co mi podłokietnik jak moge z niego kożystać tylko wtedy jak jade gdzieś spokojnie poza miastem i nie musze mieszać biegami bo inaczej przy zmianie biegów wadzi :/ Pozatym względy czysto estetyczne...no i wystaje takie z podłogi coś ani nie ładne ani nic...gdyby chociać obudować to jakimiś plastykami na napoje albo na drobiazgi a tu wystaje taki kołek z podłogi. W niektórych wersjach widziałem taki plastik pod konsole środkową. Nie wiecie ile kosztuje i czy można go gdzieś dostać?. Aha-> przydał by sięktótszy skok lewarka. Prostej drogi :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl