Autor Wątek: Zakup PREVI  (Przeczytany 27596 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

adamis

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #30 dnia: 15 Marca 2005, 22:10:31 »
Automat też możesz holować .Jak silnik chodzi to bez ograniczeń,a jak nie to w przyp.Previi max.przez 70 kilosów.
No rzeczywiście,ta wajha biegów w Previi wygląda tak jak by se właściciel ze szwagrem w garażu ją dorobili.
Jak ci biegio haczą,to pewnie synchronizatory padają albo linka sprzęgła za luźna.

alex22be

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Marca 2005, 00:32:07 »
Zdecydowanie automat! Moj to 2Wd(niestety!)GL, 96 rok,gaz z epoki przedwojennej ,klima,lodowka cruise control itd
- Wady automatu
-zalosnie niska predkosc max 175km/h
-niebotyczne zuzycie gazu 20 l/100 km pol na pol miasto/autostrada
-zabojcza cena w razie naprawy
-brak mocy w przedziale 90-120 km/h zmiana przelozenia nie przeklada sie na wzrost mocy napedowej
Zalety niewatpliwe automatuµ
-wygoda podrozy(kawa w jednym reku ,papieros w drugim ,auto jedzie i nie kaprysi)
-bardzo szybki start spod swiatel-nie mieszamy biegami,skrzynia robi to sama,zawsze jestem pierwszy jak chce!
-inteligentne przelozenia ,jak najbardziej do wyprzedzania tez,wystarczy ruszyc pedalem gazu
-zupelnie zbedna jakakolwiek ingerencja kierowcy w przypadku jazdy z tempomatem w trudnym terenie lub z przyczepa
- wolne miejsce na drobiazgi miedzy fotelami pierwszego rzedu!
Kilka slow o jakosci pojazdu:
nie ma lepiej! wsiadam i jade to tyle co mam do powiedzenia,dla posiadaczy instalacji gazowych -uwaga na luzy zaworow!(regulowane plytkami )
pojazd godny polecenia kazdemu kto potrzebuje duzego wygodnego auta ,nie liczcie na nadzyczajne luksusy ,zawieszenie jest twarde i halasliwe i w sumie malo miejsca w srodku
Pozdrawiam Alex

eltech

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #32 dnia: 21 Marca 2005, 00:03:41 »
Tytoos ale jak dociśniesz pedał do oporu to w automacie dostaje kopa bo samoczynnie redukuje na niższy biegi rwie do przodu. Ja to nazywam dopalaczem. A co do prędkości to w końcu nie jest samochód rajdowy tylko wielka i wygodna bryka do jazdy po szosie ( anie jak u nas po dziurach ) i do odpoczywania podczas jazdy. Niedawno pracowałem  w Olsztynie i przerobiłem tam cały dzień. Byłem nieźle wykończony Bo wyjechałem z Wawy o 3 w nocy i w drogępowrotną wyruszyłem koło 23. Zanim dojechałem do domciu to już solidnie odpocząłem po robocie. I właśnie do tego najlepszy jest automat. A że mniejsze odejście i większe spalanie - no cóż komfort kosztuje ale warto.

andy84

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #33 dnia: 01 Kwietnia 2005, 08:35:46 »
Witam wszystkich
Na wstępie chciałem siępodzielić dobrymi nowinami, mianowicie po trzech miesiącach poszukiwań wreszcie znalazłem i zakupiłem ten wspaniały samochodzik. PREVIA GL rocznik 1996. Teraz czekam z niecierpliwością na jakiś zlocik, aby sięz Wami spotkać  :D
Fotki podeślęGabrishowi w poniedziałek więc tam będzie można ją obejżeć.
Wielkie dzięki wszystkim za dobre rady.
Pozdrawiam

gabrish

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #34 dnia: 01 Kwietnia 2005, 10:03:37 »
Super! Też bym chciał taki rocznik może by mi sięmniej psół niż mój 92'. Andy czekam na maila a jak nie to zostaje poczta polska  :)

Sylwester

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #35 dnia: 01 Kwietnia 2005, 11:17:50 »
:bbravo Gratuluje Ci udanego zakupu , bedziecie teraz mogli spełnić Swoje plany.
  Ja znalazłem wyjście z sytuacji (mały kredycik) i moge jezdić dalej Previa.
 Pozdrawiam.   8)

andy84

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #36 dnia: 01 Kwietnia 2005, 12:06:08 »
CieszęsięSylwester że Ci sięudało  :D

eltech

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #37 dnia: 01 Kwietnia 2005, 21:58:54 »
Wielkie gratulacje i oby służył wiernie i długo oraz bezawaryjnie

Andy111

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #38 dnia: 04 Kwietnia 2005, 15:31:26 »
Gratulacje Prawidłowego Rewelacyjnego Extra Vanowatego I Atrakcyjnego (w skrucie PREVIA) zakupu. Oby służył przez lata i nie robił psikusów. Teraz trzeba by sie spotkać i obejrzeć Twoją sztukę!!!!! :chmmm

andy84

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #39 dnia: 04 Kwietnia 2005, 15:39:47 »
Nie ma problemu , jest nas w Wawce coraz więcej, na dworzu jest coraz cieplej  :) . Kwestia kiedy i gdzie. Tak aby spotkało sięnas jak najwięcej.

gabrish

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #40 dnia: 04 Kwietnia 2005, 20:42:59 »
No ja też bym kciał a tu przy moim spalaniu a raczej "jej" z kraka do wawki to troche by wyszło pozatym coś mi w przekładni kierowniczej stuka  :evil:  Może gdzieś w połowie drogi w ładnej scenerii  ?

wilesco

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #41 dnia: 05 Kwietnia 2005, 21:25:01 »
Andy?? czy Twój nowy nabytek nie jest z Piaseczna lub okolic?? Jeśli tak to czy dostałeś jako bonus do auta jakiś antyk?? (Panowie, Andy będzie wiedział o co chodzi  :D )

andy84

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #42 dnia: 06 Kwietnia 2005, 10:36:44 »
Zgadza sięWilesco, a co wiesz coś o tym aucie ? Bo zaczynam sięniepokoić  :D

wilesco

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #43 dnia: 06 Kwietnia 2005, 20:37:53 »
kiedys sięinteresowałem tym autem. to wszystko. nie ma powodu do niepokoju. Pozdrawiam

andy84

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #44 dnia: 07 Kwietnia 2005, 09:52:00 »
A jeżeli mogęzapytać Wilesco czemu go nie kupiłeś ???

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl