Autor Wątek: Zakup PREVI  (Przeczytany 27556 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gabrish

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #60 dnia: 05 Czerwca 2005, 16:47:40 »
PRZESTROGA dla przyszłych posiadaczy Previi. Jeżeli uda wam siędostać na to forum przed zakupem to może uda sięwam uniknąć bubla. Ja niestety znalazłem to forum zaraz po kupnie autka. Ale o co chodzi. Przy zakupie otrzymałem info że była stuknięta w tył. Oglądnąłem i spoox. Ma hak więc pewnie nie było aż tak źle. Zderzak orginalny lekko zrysowany... ale ostatnio zaczeło coś żęzić z tyłu. Doszedłem do wniosku że to zderzak a raczej metalowa belka. Okazało sięże moje prognozy sięsprawdziły. Ściągam zderzak a tam wszystko tak zrobione jak by ktoś miał 15min na zrobienie tego auta. Sam zderzak czyma sięna dwóch śrubach no i na belce ale nie jest do niej przytwierdzony niczym bo nie ma orginalnych zaczepów. I jeszcze jak ją wywoskowałem to okazało sięże przód był przerysowany...I tak naprawde przy zakupie trzeba sprawdzać każde auto ale jeżeli chodzi o Toyote, zazwyczaj bezawaryjne auto to trzeba uważać na jego stan bo koszta są ogromne przy naprawach. heh . Jeżeli chodzi o "wlew" od LPG na zderzaku to ukręciłem jedną śrubęi nie ruszełem drógiej...nie dało się:) Jak nie doprowadze tego autka do stanu jaki by mnie zadowalał to chyba puszcze je dalej...a szkoda by było... ehhh  .Pozdro  :)

eltech

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #61 dnia: 05 Czerwca 2005, 19:05:05 »
nie załamuj sie tak prędko. Powolutku pomalutku i sobie ją odpicujesz

gabrish

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #62 dnia: 05 Czerwca 2005, 19:08:18 »
Aż tak widać że sięzałamałem co do tego auta??  :)  Nie no nie załamuje siętylko to narazie nie na moją kieszeń a naprawy naglą a kasa pusta. Zanim ją odpicuje to sięepsuje  :roll:

adamis

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #63 dnia: 05 Czerwca 2005, 20:14:30 »
:lol: Ja wcale nie mam z tyłu zderzaka!Poprostu przerdzewiał i odpadł.Tak samo jak wlew paliwa.Nie ma to jak japońska jakość. :aclap  :cwalbrush

eltech

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #64 dnia: 06 Czerwca 2005, 00:22:25 »
ja pierwiastkuję- Adam a następnym razem jak będziesz jechał w naszą stronęto daj znać bo muszęobejrzeć na czym Ci sie trzyma zderzak ten którego niemasz  :D

adamis

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #65 dnia: 06 Czerwca 2005, 01:06:07 »
Jest tylko plastykowa atrapa,którą zamocowałem na różne ciekawe sposoby.A jak mnie gość puknął lekko w tył Omegą,to mi nic a on miał połamane plastyki na chłodnicy. :-DD

eltech

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #66 dnia: 06 Czerwca 2005, 21:31:04 »
Brawo Adam

piotr12

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #67 dnia: 06 Czerwca 2005, 21:50:55 »
Witam wszystkich zapaleńców od Previi . Dwa miesiące temu kupiłem toyotęi byłem zadowolony ,że kupiłem fajny wózek .Po zakupie dopiero zobaczyłem wiele rzeczy które mnie nie ucieszyły , np.wypryski rdzy (a oglądałem dokładnie , tak mi sięzdawało) samochód przymulony (dajęmu w gaz to już lepiej ciągnie) Klima nie działała jak trzeba -w serwisie powiedzieli ,że zepsuta sprężarka ,łożyska i ucieka z niej (posiedziałem przy niej i okazało się,że to linka od temp. w samochodzie zmieniła pozycję,wyregulowałem i jest super .Światła nie były regulowane bo ktoś je skleił klejem (pousuwałem klej i są jak nowe ). Myślę,że początki są zawsze kiepskie ,ale póżniej jest lepiej .Tego wszystkim życzę(żeby było lepiej).

eltech

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #68 dnia: 06 Czerwca 2005, 22:02:52 »
Witaj Piotr. Miło że do nas dołączyłeś. Cieszymy sie wszyscy że pomimo kiepskiego początku wychodzisz z autem na prostą. Najczęściej jest tak że poprzedni właściciel jak już ma sprzedac brykęto już do niej nie dokłada i zasadniczo do każdego nowego -używanego samochodu trzeba dołożyć paręgroszy i oby to nie było zbyt dużo. A napisz nam skąd pochodzisz lub umieść miasto w swoim profilu

adamis

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #69 dnia: 06 Czerwca 2005, 22:54:50 »
No i jaki masz model i rocznik.

eltech

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #70 dnia: 06 Czerwca 2005, 22:59:55 »
ile przebiegu i co masz w niej zrobione lub co masz jeszcze do zrobienia

piotr12

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #71 dnia: 08 Czerwca 2005, 22:07:16 »
Toyota jest z 95 . Wersja GL .Samochód ma jeszczy do zrobienia ;biegi jedynka i dwójka nieraz nie chcą mi sięwłączyć muszętrochępowajchować  są też momenty ,że wchodzą jak ulał (myślę,że to dobry materiał na temat czy inni mają problemy z biegami) .Hamulec minimalnie pulsuje ,ale czytałem na forum ,że to norma.Więcej grzechów w nim nie znajduję,jedynie te małe rdzawki .Tak to jestem zadowolony ,wiele osób myślało ,że to nowy samochód (dałem do wyprania tapicerkę) lub prawie nowy . Aha przebieg na zegarze około 300.000 tys.

eltech

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #72 dnia: 14 Czerwca 2005, 22:45:48 »
No to przebieg jak u mnie  :D  A chamulce Ci pulsują bo masz tarcze zwichrowane. Przegrzały się. Ponoć w tarczach wentylowanych często sięto zdarza. Nie opłaca sie przetaczać bo starcza na krótko - lepiej wymienić na nowe w końcu nie są tanie ale będziesz miał spokój

gabrish

• Gość
Zakup PREVI
« Odpowiedź #73 dnia: 15 Czerwca 2005, 10:41:08 »
Hyyyym. Tak sięzastanawiam. Wygląda to tak: jak miałem ABS to czuć było pulsowanie na pedale hamulca podczas hamowania(nie na kierownicy) a teraz ABS padł i jest spokuj. Myśle że w niektórych przypadkach to ABS powoduje taki stan rzeczy :P

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://dzieciaki.com
Zakup PREVI
« Odpowiedź #74 dnia: 15 Czerwca 2005, 15:53:35 »
Cytat: eltech
A chamulce Ci pulsują bo masz tarcze zwichrowane. Przegrzały się. Ponoć w tarczach wentylowanych często sięto zdarza. Nie opłaca sie przetaczać bo starcza na krótko - lepiej wymienić na nowe w końcu nie są tanie ale będziesz miał spokój

hej,
właśnie też jestem na tym etapie, pedał skacze, aż cała kolumna siętrzęsie, zastanawiałem sięczy przetaczać. Pytałem o zestaw brembo+ferodo - 670zl (jedna tarcza 250 zl a klocki 170), więc robi sięspora kwota. Muszęporównać z czymś z japonii i zobaczęjaka będzie różnica w cenie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl