Autor Wątek: Akcesoria do Verso  (Przeczytany 130669 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
Odp: Akcesoria do Verso
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Września 2011, 09:07:04 »
Polecam folię zabezpieczającą przed rysami lakieru pod klamki - dla posiadaczy żon z pazurami ;)

Nie wiem dlaczego nie ma tego normalnie w katalogu Verso.

Nr części: PZ438-B0182-00 cena: 44,02 za 2 sztuki (czyli na 2 drzwi - do Verso potrzeba 2 komplety)
Instrukcja instalacji wyjaśnia wszystko:
http://www.toyota-tech.eu/aimuploads/%7B728218C8-B692-5FDE-2E84-941B1793B692%7D/Yaris_Door%20handle%20protection%20film_PZ438-B0182-00_AIM%20000%20390-3.pdf

Instalacja poszła mi bardzo łatwo. Folii po montażu właściwie nie widać.
pzdr.
Michał

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #16 dnia: 26 Września 2011, 13:42:24 »
Potwierdzam! Przy zakupie mi montowali.
A w katalogu chyba dlatego nie ma, bo bodajże są one... z Aurisa (czy innego), ale idealnie pasują.  <brawo>

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 26 Września 2011, 13:48:16 »
Ja to przypadkiem zobaczyłem przeglądając pliki na http://www.toyota-tech.eu/Aim/Aim.aspx - tam są w dziale Verso - Exterior protection. Googlanie numeru znajduje to:
http://www.toyota.sosnowiec.pl/toyota_sosnowiec_pdf/akcesoria_zewnatrzne/nadwozie/folie_ochronne.pdf

I tak na to trafiłem ;)
pzdr.
Michał

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 26 Września 2011, 13:51:14 »
Ja pier*ole  <zalamka>
Za kawałek folii na zderzak liczą sobie 200zł a na klamkę 44zł  <zalamka>

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Września 2011, 14:04:24 »
Nie chcę nikogo tłumaczyć - bo ze zderzakiem to przegięcie.
Jeśli chodzi o klamki to dodam, że próbowałem sam sobie coś takiego wykleić z kawałka folii ("ochronna na progi" znaleziona w garażu) właśnie - niestety, bąble i niemożność dopasowania do krzywizny mnie pokonały. Może trochę inny materiał - nie wiem - ale te od Toyoty leżą idealnie.
pzdr.
Michał

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Września 2011, 14:17:07 »
Dlatego takie (i inne - wszystkie w sumie) roboty akcesoryjne (i same akcesoria) należy kupować (czy też "kupować") w momencie zakupu auta.
Albo jest to w cenie albo płaci się "tylko" za akcesorium: jak ja bym miał płacić za montaż (samą robociznę!) kamery to by wyszło drożej niż sama kamera (Valeo). Nie mówiąc o innych "robotach": głośnikach, dystansach, zwrotnicach i takie tam...

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
« Odpowiedź #21 dnia: 30 Grudnia 2011, 10:20:26 »
Nie zauważyliśmy, że w lipcu pojawił się nowy katalog akcesoriów do Verso.

http://www.toyota.pl/Images/akcesoria_verso_tcm306-890564.pdf

Zmian specjalnie nie widzę, chyba tylko listwy ochronne na drzwi i narożniki się pojawiły (które i tak można było wcześniej zamówić).
My Toyota is Fantastic :)

Offline leptoptelis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 31 Grudnia 2011, 09:47:44 »
Brakuje mi tylko cennika akcesoriów. Nigdzie nie mogę tego znaleźć. A wolałbym go móc sobie pobrać w pdf-ie niż dzwonić do salonu i o każdą rzecz pytać.

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 31 Grudnia 2011, 12:47:23 »
Kiedyś już tu pokazywałem cennik z płocka, ale z tego co się orientowałem wszędzie są takie same ceny.
pzdr.
Michał

Offline leptoptelis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 01 Stycznia 2012, 09:42:00 »
Kiedyś na stronie Toyoty można sobie było wybrać różne akcesoria do swojego auta. Były ze zdjęciami i cenami. Teraz mamy do pobrania  katalog w PDF-ie ale bez cennika. Ale zarówno katalog, jak i przedstawiony przez kolegę mgenek cennik jest niepełny bo na przykład takich autoalarmów, blokad czy czujników a nawet dywaników może być kilka rodzajów. Kiedyś (6 lat temu) tak sobie mogłem wybrać akcesoria bo mojego poprzedniego auta (Yaris). Szkoda, że od paru lat nie ma takiej możliwości.  :-( Teraz a wielkim trudem udało mi się wygooglować cennik blokad skrzyni biegów. I o dziwo cennik w polskich złotych obejmował wszystkie rodzaje blokad montowanych w ASO do wszystkich modeli, tylko nie da się do tego dotrzeć przez stronę Toyoty. Pewnie do innych akcesoriów też takie cenniki są.

riesling

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 01 Stycznia 2012, 21:37:37 »
Już Kopernik wiedział, że gorszy piniądz wypiera lepszy :embarassed:

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 04 Stycznia 2012, 11:02:18 »
Ja mimo wszystko oczekiwałbym cennika przed wszystkim akcesoriów oryginalnych Toyoty, bo umieszczanie alarmów, blokad itp IMO mija się z celem. Po prostu akcesoriów na rynku jest taki zalew, że nigdy się wszystkim nie dogodzi a ASO należy traktować jak każdego rzemieślnika - sprowadzą i zamontują co tylko się zachce przecież.
pzdr.
Michał

Offline leptoptelis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 05 Stycznia 2012, 09:08:12 »
No ale choćby takich dywaniów nasz kilka rodzajów oryginalnych.

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #28 dnia: 05 Stycznia 2012, 09:25:56 »
Ja myślałem że 2 tylko - gumowe albo materiałowe? Tak samo 2 do bagażnika. W komplecie do kabiny, nie ma dywaników do 3 rzędu siedzeń i to jest porażka.
pzdr.
Michał

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
« Odpowiedź #29 dnia: 05 Stycznia 2012, 09:49:35 »
Są co najmniej dwa rodzaje materiałowych - zwykłe filcowe i jakieś bardziej eleganckie, moherowe ;-) Z trzecim rzędem sobie poradziłem tak, że jeżdżę z dywanikiem z Corolli Verso, który pasuje prawie idealnie. Ale fakt, że jest to przegięcie - samochód 3 lata na rynku a dalej nie ma tych dywaników  <zolta>
My Toyota is Fantastic :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl