Autor Wątek: dedykowana nawigacja do Auris  (Przeczytany 178770 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Odp: dedykowana nawigacja do Auris
« Odpowiedź #240 dnia: 05 Października 2019, 18:32:33 »
Szukałem opinii nt. tego AMC ale nic nie ma niestety w sieci na ten temat.
Chcesz to podejmę ci ma chwilę i sam sobie sprawdzisz.

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #241 dnia: 06 Października 2019, 10:39:34 »
nie powiedziałbym, że te chińskie radia z aliexpress są złe ;)
pomijam fakt, że te wszystkie markowe radia tez są produkowane w większości w Chinach...
osoby, które piszą, że takie radia słabo grają, są badziewne itp... niech najpierw same sprawdzą z czym to się je i dopiero potem powiedzą coś na ten temat.
Osobiście mogę powiedzieć, że w mojej starej Corolli E12 miałem takie dedykowane radio z androidem z aliexpress i o wiele lepiej grało niz fabryczne, czuć było większą moc oddawaną w nagłośnienie, w dodatku możliwość dostrojenia w equalizer'ze, no i same korzyści płynące z androida, każda nawigacja, telewizja internetowa itp.. nawet można było przez wtyczke OBD Bluetooth ustawić sobie pokazywanie wartości z silnika ;) i takie radio do starej Corolli faktycznie kosztowało około 200 dolarów, czasem nawet mniej ;)
do Aurisa II za takie radio już trzeba dać więcej, około 300 do 350 dolarów w zależności od wersji i czy chcemy mieć obsługę CAN itp ;)
Moim zdaniem warto ;) aczkolwiek rozumiem obawy kupujących bo takie radia z Chin są bez gwarancji, ja się tym nie martwiłem bo siedzę w elektronice i gdyby coś padło sam bym sobie to ogarnął, ale z drugiej strony nigdy nic się z tym nie działo ;)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #242 dnia: 06 Października 2019, 10:45:25 »
pomijam fakt, że te wszystkie markowe radia tez są produkowane w większości w Chinach..
Rozumiem że jak w Chinach są produkowane widły i rakiety to są na tym samym poziomie technologicznym :o, a laptop firmy kiki sriki jest taki sam jak Mcbook bo są produkowane często w tej samej fabryce :o
« Ostatnia zmiana: 06 Października 2019, 10:48:05 wysłana przez pireus »

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #243 dnia: 06 Października 2019, 11:09:40 »
robię w elektronice, i często jakieś części "zamienne" kosztujące "x" raza mniej od oryginałów wychodzą z tych samych fabryk ;)
Kiedyś, 20-30 lat temu faktem było, że coś z Chin może okazać się bublem, dzisiaj już takie ryzyko jest minimalne ;) Chiny to największy i najpotężniejszy rynek technologiczny ;)
Jest też jeszcze taka zakuta mentalność wśród ludzi "mało doświadczonych" lub po prostu konserwatywnych tudzież tradycjonalistów, że jak usłyszą, że coś jest z Chin to już psioczą "pewnie buble, omijać szerokim łukiem" ;)

wspominając o MacBook'ach... nawet nie chcesz wiedzieć jak tandetnej klasy (jeśli chodzi o wykonanie i wnętrze) jest to sprzęt... a iPhone'y.. to taki trochę plaskacz w ryj dla ludzi, którzy wydają po 5 tysięcy na te telefony... Apple opanowało do perfekcji sztukę - jak najniższym możliwym kosztem wyprodukować coś za co ludzie dadzą tyle jak za premium produkt.. bo marketing robi swoje.
« Ostatnia zmiana: 06 Października 2019, 11:12:50 wysłana przez TheMrSkiBar »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #244 dnia: 06 Października 2019, 11:27:18 »
Tylko jest mała róznica. W produkcji dla uznanych producentów obowiązuje inna kontrola jakości na wszystkich etapach. I jeżeli w markowych sprzętach coś jest w/g ciebie denne to w no-name jest to kompletne g. Owszem markowy sprzęt jest przewartościowany ale z reguły jest jednak o wiele lepszy. Ubrania też wszyscy produkują w krajach trzeciego świata jednak te Armaniego czy Issey Miyake różną sie od tych sprzedawanych na bazarach.

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #245 dnia: 06 Października 2019, 11:51:24 »
te Armaniego albo Tommy H. to czasem takie szmaty xD kupiłem sobie połówkę TH w sklepie stacjonarnym.. wyblakła po dwóch praniach.. a taka z innej tańszej sieciówki trzyma się już ponad rok xd
Kolega chyba bardzo wierzy w to co nam wciskają w reklamach czy zwyczajnie wierzy marketing ;)
Czasy sie zmieniły.. dzisiaj nie płacimy za jakość tylko za marki ;) jak Cię stać na markowe ciuchy to Co nie zależy ile wytrzymają.. bo Cię stać i kupujesz kolejne ;)
Kupujesz iPhonea za 5 kafli.. za rok kupujesz następnego bo Cię stać..
Czysty kompsumpcjonizm ;)
Osobiście jeżeli miałbym Ci doradzić to warto wspierać i inwestować w polskie marki.. bo my jeszcze jesteśmy na tyle naiwni, że wciąż potrafimy wyprodukować coś porządnego i sprzedać to za bezcen ;)

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #246 dnia: 06 Października 2019, 11:57:13 »
Też gdzieś za rok jak skończy mi się gwarancja ( jak również możliwość aktualizacji map)  to planuje wymienić w mojej Corolli 2017, oryginalne Toyota Touch 2 and GO z nawigacją na jakiś dedykowany zestaw z androidem.

Dlatego też pilnie śledzę wątki i zbieram informacje co to za zestaw może być. 

Na początek musi to być zestaw dedykowany ( żadne tam ramki) i na androidzie 9,0 ( jak na tę chwilę ), dźwięk wystarczy ciut lepszy od oryginału, mapy,  no i jeszcze parę innych drobiazgów, które skrzętnie notuję :)

Czyli dane ewentualnych kandydatów zbieram  i zobaczymy co za rok zamontuję :)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #247 dnia: 06 Października 2019, 12:06:28 »
Osobiście jeżeli miałbym Ci doradzić to warto wspierać i inwestować w polskie marki.. bo my jeszcze jesteśmy na tyle naiwni, że wciąż potrafimy wyprodukować coś porządnego i sprzedać to za bezcen
Możesz podać jakieś trzy przykłady tych polskich marek produkujących coś porządnego i sprzedających za bezcen w segmencie rynkowym istotnym dla konsumenta?

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #248 dnia: 06 Października 2019, 12:20:07 »
Amica, Reserved, 4F, materiały budowlane, Ursus na wsiach - fakt tych elektronicznych mamy mało ale ogólnie jestem zdania, że powinniśmy wspierać rodzimy rynek

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #249 dnia: 06 Października 2019, 12:21:20 »
Zostańmy w tym wątku jednak przy dedykowanych nawigacjach :)

Jak ktoś ma jakieś sprawdzone takie dedykowane stacje to proszę je tu wskazywać.

- na początek mamy opisane tu AMC 9015 na androidzie :)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #250 dnia: 06 Października 2019, 12:30:04 »
Reserved, 4F,
Produkcja ubrań w krajach trzeciego świata, Nic nie produkują w Polsce tylko sprzedają i to wcale nie taniej niz inni.Gdański właściciel marek Reserved, Cropp i House sprzedał ubrania za 1 mld 580 mln zł (o 218 mln zł więcej niż rok wcześniej), ale i tak nie przełożyło się to na zyski. Po uwzględnieniu wszystkich kosztów działalności i podatków grupa LPP odnotowała prawie 105 mln zł straty netto.
Amica
Np.produkcję lodówek czy pralek spółka zleca fabrykom w Turcji czy Chinach.
Ursus
Bankrut. Słabe dałeś przykłady :o :thumbdown:
« Ostatnia zmiana: 06 Października 2019, 12:40:16 wysłana przez pireus »

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #251 dnia: 06 Października 2019, 12:36:44 »
wspominając o MacBook'ach... nawet nie chcesz wiedzieć jak tandetnej klasy (jeśli chodzi o wykonanie i wnętrze) jest to sprzęt... a iPhone'y.. to taki trochę plaskacz w ryj dla ludzi, którzy wydają po 5 tysięcy na te telefony... Apple opanowało do perfekcji sztukę - jak najniższym możliwym kosztem wyprodukować coś za co ludzie dadzą tyle jak za premium produkt.. bo marketing robi swoje.
Apple stosuje części Samsunga w swoich urządzeniach. Czyli Samsung jest równie tandetny i badziewny jak Apple? Dobrze wiedzieć, uświadomiłeś mnie teraz.

Amica, Reserved, 4F, materiały budowlane, Ursus na wsiach - fakt tych elektronicznych mamy mało ale ogólnie jestem zdania, że powinniśmy wspierać rodzimy rynek
Chciałeś zabłysnąć ale nie wyszło. Amica składa swoje sprzęty na podzespołach produkcji Chińskiej. Więc jeśli chcesz wspierać Polską gospodarkę to najpierw upewnij się o czym piszesz.
« Ostatnia zmiana: 06 Października 2019, 12:41:28 wysłana przez Gawith »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #252 dnia: 06 Października 2019, 12:51:40 »
Czyli Samsung jest równie tandetny i badziewny jak Apple?
Kolega po prostu nie chce przyjąć do wiadomości , że kraj produkcji nie ma nic wspólnego z jakością produkcji. I to że w Chinach produkuje Apple, Samsung, LG, Nokia, Motorola i tysiące innych firm, to jednak efekt końcowy tych produktów jest na innym poziomie niż nikomu nie znanych firm.

Offline ojciecmajster

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #253 dnia: 06 Października 2019, 14:57:21 »
Panowie, nie róbcie off topu. Temat jest o radio a nie o pralkach czy ubraniach.
@Mechu....jaka cena jest za te AMC? Na allegro widziałem takie za 1,5 tys. Szukałem też markowych din2 i  mozna takie kupic  poniżej tys. Czy Amc potrzebuje przejsciowek do   podlaczenia czy wszystkie kostki pasują?

Sam montaż jest banalnie prosty
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=LJfMuroxtwk
« Ostatnia zmiana: 06 Października 2019, 15:03:47 wysłana przez ojciecmajster »
Spalanie - Motostat.pl

Offline ojciecmajster

• Toyot Pełzający
  • **
Spalanie - Motostat.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl