Autor Wątek: dedykowana nawigacja do Auris  (Przeczytany 178765 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline czarnyte

• Toyot Leżący
  • *
Odp: dedykowana nawigacja do Auris
« Odpowiedź #315 dnia: 27 Stycznia 2020, 15:28:42 »
Dlatego napisałem: Cold start ok 20s. Przy hot starcie uruchamia się od razu.
Dasaita jest na najnowszym chipsecie PX6 i procesorze Rk3399, ma 4 GB RAM i 64 Rom. Tak jak mówiłem jest jednym z lepszych Chińczyków, dostępna na Amazonie i Ali. W testach na YouTube porównywana z Sony XAV-AX8000 czyli wypasem. I wcale sobie nieźle wypadła. Przegrała oczywiście czasookresem gwarancji w USA 3 lata, ale możliwościami dużo nie odbiegała za cenę 3 krotnie niższą. Opinie obserwujących poniżej podzielone.
https://youtu.be/SxypZUPYh6Y

Wysłane z mojego G8142 przy użyciu Tapatalka

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #316 dnia: 27 Stycznia 2020, 15:39:41 »
@Mechu, czy stacja do Aurisa II przedliftowego ma regulacje opóźnień?

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #317 dnia: 27 Stycznia 2020, 19:05:41 »
Sprawdzę i dam znać.

2 stacje (poza 9915) mogą też być w wersji z ekranem ips i/lub 4gb.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #318 dnia: 27 Stycznia 2020, 20:33:12 »
Pewnie już kiedyś pytałem ale do Aurisa I HSD masz też coś?  :o
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #319 dnia: 27 Stycznia 2020, 21:42:39 »
ja bym poszedł grubo po całości xD
tylko teraz strach z Chin zamawiać przez tego wirucha...
https://youtu.be/20uthvRn9_s

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #320 dnia: 27 Stycznia 2020, 22:16:08 »
Pewnie już kiedyś pytałem ale do Aurisa I HSD masz też coś? 
Dedykowane nie. Ale można wziąć GMS 9401 Z wiązka dedykowana. Powinna działać całą wizualizacja ale trzeba to sprawdzić.

Offline kkuligowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #321 dnia: 28 Stycznia 2020, 11:04:41 »
Pewnie już kiedyś pytałem ale do Aurisa I HSD masz też coś?  :o
Masz "najładniejszą" wizualnie wersje 9030 która nadal kosztuje koło 1000 zł. Nowości do naszych aut zaczynają się od 1400 zł i niepotwierdzone działanie wszystkich funkcji samochodowych. Te 2din pod ramkę moim zdaniem nie za ładnie wyglądają na naszych zintegrowanych plastykach a cena chyba nie do końca zachęca dla kilku dodatkowych funkcji Androida.

Ps.
Jak powiedziałem drugiej połowie że jadę do Krakowa wydać 1,5 tys na radio to miałem kilka cichych dni. Żona wygrała ale szukam nadal 9030 za rozsądną kasę.   

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #322 dnia: 28 Stycznia 2020, 15:45:11 »
@Mechu, czy stacja do Aurisa II przedliftowego ma regulacje opóźnień?

Po pierwsze nie ma.
Po drugie jest taki zonk że nie pasuje do aurisa - jedynie do corolli przed FL :(

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #323 dnia: 28 Stycznia 2020, 17:41:25 »
ja bym poszedł grubo po całości xD
tylko teraz strach z Chin zamawiać przez tego wirucha...
Koronawirus do rozprzestrzeniania się potrzebuje nosiciela, więc nie masz się czego bać i możesz śmiało zamawiać towary z Chin.

Offline tadtal

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #324 dnia: 16 Lutego 2020, 12:12:15 »
Witam serdecznie,
Poszukuję dedykowanej stacji multimedialnej do Auris z 2014r (wersja sprzed Face Lifting). Mam świadmość, że ten wątek ciągnie się od 2011 roku i było tutaj sporo propozycji natomiast mamy już 2020 a w świecie technologii to spora przepaść... ;)

Głównie zależy mi na systemie z wyświetlaczem dotykowym pracującym pod androidem, nie zależy mi bardzo na jakości dźwięku (głośniki które posiadam będę zostawiał), ważne żeby nie było gorzej wobec aktualnie posiadanej fabrycznej wersji.

W mojej wersji Aurisa nie posiadam kamery cofania, chciałbym ją dodać. Czytałem, że w niektórych wersjach wiązka do kamery była kładziona niezależnie od tego czy kamera była montowana czy też nie. Wiecie czy to jest fakt i jak to najszybciej sprawdzić ?

Jakie kamerki polecacie ? Zwracać się do ASO (wtedy ograniczenie do korzystania z oryginalnej kamery) czy montować samemu (ew. kłaść kable o ile ich nie ma) ?

Chciałbym również docelowo uruchomić system asystenta kierowcy - głównie zależy mi na asystencie pasa ruchu. Znalazłem aplikację pod androida UGV Driver Assistant. Ma ktoś może doświadczenie z tym oprogramowaniem ? Polecacie kombinować w ten sposób żeby asystnent pracował na stacji multimedialnej (wtedy musiałbym podłączyć dodatkowo kamerę którą w czasie rzeczywistym monitorowałaby sytuację przed maską) czy może lepiej kupić osobne urządzenie  ?

Z góry dziękuję za pomoc :)

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #325 dnia: 16 Lutego 2020, 12:24:47 »
Kup stacje z dsp - wtedy dzwiek będzie o 100-200% lepszy.
Najlepszy dźwięk ma chyba GMS 8901 lub 8910

Kamerę wg mnie tylko nieoryginalna 180st GMS.
Tu masz porównanie https://youtu.be/K1fg8IpJcnA
Z fabryczna roboty jest więcej, efekt taki sobie a trwałość mała.

Cm do asystenta pasa to daruj sobie. Czasem działa ale bardziej wkurza.

Offline tadtal

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #326 dnia: 17 Lutego 2020, 07:26:00 »
Witam,

Dzięki za sugestię - jest to jakaś opcja natomiast w pierwszej kolejności (o ile się da) wolałbym stacje stricte pod ten model samochodu (wersja dedykowana). Z tego co widzę proponowane przez Ciebie stacje multimedialne mają 10 calowy tablet, możliwy do regulacji w jednej płaszczyźnie, wystający poza obudowę urządzenia. To może być w sumie nawet zaleta bo mamy większą przekątną ekranu, uniwersalną stację multi ale niestety też wystąjący do przodu ekran i możliwe zasłonięcie w jakimś stopniu kratek od nawiewu (możliwe że nie).

Może macie jeszcze jakieś propozycję co by tu można wsadzić ? Może kombinowanie z ramką i potem "zwykły" standard 2DIN ? Ma ktoś doświadczenie z takim rozwiązaniem ?

Na ten moment znalazłem rzekomo dedykowaną 1 stację :
https://allegro.pl/oferta/radio-nawigacja-toyota-auris-android-32gb-4g-kam-8277363231

Zna ktoś ten model i mógłby się wypowiedzieć coś więcej z punktu użytkownika ?

Offline Zibi_z

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #327 dnia: 17 Lutego 2020, 15:12:17 »
Czy ty masz Auris I , czy Auris II
Bo rocznikowo to chyba druga generacja przed FaceLiftingiem oraz link który wstawiłeś wskazuje na radio z drugiej generacji .

A asystent pasa ruchu, nawet ten firmowy to badziew - użyłem raz i po kilkunastu km wyłączyłem :)
Z Aurisa nie zrobisz Tesli z autopilotem   :cheesy:

Ramki zwykle wyglądają bardzo słabo, jak nie znajdziesz modelu dedykowanego to możesz być zwiedzony efektem końcowym.
Na forum ktoś już pokazywał i było słaaaabo.
Za tą cenę poszukałbym czegoś z większym ekranem bez fizycznych przycisków, ale za to 10" w twoim aucie zasłoni oprócz kratek nawiewu (do przeżycia) najprawdopodobniej również przycisk świateł awaryjnych (co już może być problemem)
Jak się na coś zdecydujesz pokaż efekt końcowy, ja sam czekam na koniec okresu gwarancji i kupuje któregoś GMS - na szczęście do mojego Auris II HSD po FL są dopasowane modele.
Już się nie mogę doczekać -  w poprzednim Auris I (2008r) miałem wymienione radio na Androida i byłem meeega zadowolony.
Tak to wyglądało https://photos.app.goo.gl/cJVbxiX9RwpTRNB2A - widać że ramka niedopasowana kolorystycznie  :-(
Auris II HSD<-Auris I 1.6<-Nissan Almera<-Fiat TIPO

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #328 dnia: 17 Lutego 2020, 17:32:40 »
Może kombinowanie z ramką i potem "zwykły" standard 2DIN ?

Napisałem Ci - GMS 8901 + ramka

Offline Jesionki

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #329 dnia: 19 Lutego 2020, 14:39:43 »
http://www.cb-alarmy.pl/sklep/amc-9015-toyota-auris-corolla
/http://www.cb-alarmy.pl/sklep/gms-9981-toyota-auris-corolla-2013-2016/
http://www.cb-alarmy.pl/sklep/gms-9980-toyota-auris-corolla-2013-2016/
Dla klubu oczywiście rabaty.

mechu proszę o informacje czy stacje odtwarzają pliki flac (np.  z USB) i czy instalując na niej Tidala - konto HiFi (android) wykorzystam ich walory? No oczywiście nie uwzględniając następnych elementów nagłośnienia: głośniki itd...
Czy wyświetlają się informacje na środkowym wyświetlaczu licznika jak w oryginalnej stacji (mam Corollę 2018 r. FL)

Proszę jeszcze o odpowiedź bo się gubię na swoich opisach masz AMC i GMS pod jednymi ofertami... Czy to ta sama firma i czym się one różnią (np. http://www.cb-alarmy.pl/sklep/gms-9980-toyota-auris-corolla-2013-2016/) GMS 9981 opisany jako AMC 9981 itd.
« Ostatnia zmiana: 19 Lutego 2020, 14:58:07 wysłana przez Jesionki »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl