Autor Wątek: dedykowana nawigacja do Auris  (Przeczytany 178790 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Odp: dedykowana nawigacja do Auris
« Odpowiedź #360 dnia: 11 Października 2020, 13:54:06 »
Masz wtedy ograniczenia związane z AA.
Cały sprzęt pozostaje stary - najgorszy jest dźwięk.

Offline dav4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #361 dnia: 12 Października 2020, 06:46:48 »
Wygląda okej, ale obsługa tylko nawigatorem może być uciążliwa :/ Adres w nawigacji będzie trzeba podawać słownie bądź na telefonie - chodzi o to że ekran dotykowy nie przekazuje kliknięć do telefonu

Offline Jesionki

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #362 dnia: 12 Października 2020, 07:14:23 »
Wygląda okej, ale obsługa tylko nawigatorem może być uciążliwa :/ Adres w nawigacji będzie trzeba podawać słownie bądź na telefonie - chodzi o to że ekran dotykowy nie przekazuje kliknięć do telefonu

Zgadzam się z Tobą... to taka proteza nie w pełni funkcjonalna. Brak obsługi dotykowej ekranu istniejącej stacji (trzeba manipulować manipulatorem), sami piszą, że kiepski obraz bo podłączenie przez RCA, dodać do tego, że konieczne podłączenie telefonu na przewodzie... więc jak dla mnie to wyrzucenie kasy. Przy tym cena z kosmosu !!!
« Ostatnia zmiana: 12 Października 2020, 07:17:02 wysłana przez Jesionki »

Offline Piorun

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #363 dnia: 17 Października 2020, 09:46:42 »
No dobra wszystko ładnie pięknie, ale:
Jedyne co mi się nie podoba to brak pokrętla głośności w modelu GMS 1905. Miałem już kilka aut a w nich różne radia i jednak gałka to gałka.

Kolejna sprawa to montaż.
O ile dobrze mi się wydaje, to czy sterowanie z kierownicy nie jest podłączone do radia wiązką z wtyczką, która trzeba wetknąć w gniazdo w radiu?
Powinno działać?
Czy model 1905 wymaga jeszcze innych podłączen?

Mówię o montażu w Auris 2010 FL.

Offline joloxx9

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #364 dnia: 21 Października 2020, 15:17:00 »
Cześć wszystkim, zakupiłem Toyote Auris 2 po lifcie, rocznik 2017 w hybrydzie. Chciałbym wymienić jednostkę multimedialna. Z tego co tutaj znalazłem GMS 9915 powinien być ok i ogarniać hybrydę? Jakie ewentualnie dodatki potrzebuję żeby działała mi kamera itd?

Byłbyś w stanie doradzić?

Niestety mieszkam w UK i choćbym chciał to zlecic komuś wkraju to w obecnej sytuacji autem się do Polski nie wybiore...

Offline gali20

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #365 dnia: 23 Października 2020, 11:07:57 »
Dziś sprawdziłem i do aurisa 2 przed FL można podpiąć 9401 + interface can i działa wizualizacja hybrydy, cisnienie w kolach, spalanie, kierownica, ustawienia auta, fabryczna kamera itd.

Oczywiście potrzeba jeszcze ramkę.

masz gdzieś zdjecia jak to wygląda w autis 2 przed FL 2013 hydryda?

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #366 dnia: 23 Października 2020, 17:11:44 »

Offline czakim1986

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #367 dnia: 23 Października 2020, 23:29:15 »
Świetne radio. Można gdzieś takie dostać w uk? Potrzebuje czegoś takiego do auris 2 hybrydy w wersji przed fl.  :-)

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #368 dnia: 23 Października 2020, 23:48:19 »
Nie sądzę by w uk ktoś sprzedawał radia polskiej firmy.
Chcesz to zrobię Ci zestaw i wyśle.

Offline JurekL

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #369 dnia: 24 Października 2020, 12:19:53 »
Świetne radio. Można gdzieś takie dostać w uk? Potrzebuje czegoś takiego do auris 2 hybrydy w wersji przed fl.  :-)
Niedawno przerabiałem mirascreen do oryginalnego zestawu i stację GMS9915. Jeśli masz pytania pisz.
Gdy ci smutno, gdy ci źle
wsiądź do auta, przejedź się.

Offline joloxx9

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #370 dnia: 24 Października 2020, 14:03:54 »
Nie sądzę by w uk ktoś sprzedawał radia polskiej firmy.
Chcesz to zrobię Ci zestaw i wyśle.
Ile by to wyszło jeśli chodzi o zestaw do auris 2 po lifcie, chodzi mi ów wszystkie przejściówki itd żeby to działało.

Niedawno przerabiałem mirascreen do oryginalnego zestawu i stację GMS9915. Jeśli masz pytania pisz.
Ja mam pytanie na temat 9915 - jak wygląda sprawa z obsługą kamery, funkcji hybrydy itd jest wszystko tak jak w oryginalnym radiu?

Offline JurekL

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #371 dnia: 24 Października 2020, 16:14:15 »
Mój Auris nie jest hybrydowy ale podobno są jakieś ekrany do wizualizacji napędu hybrydowego. Jeśli chodzi o kamerę cofania działa. Na pewno obraz jest gorszy jak na oryginale. Chyba jest transkodowany. Gorsza rozdzielczość i dużo więcej szumów w nocy. Dodatkowo obraz klatkuje podczas przemieszczania się.

Offline joloxx9

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #372 dnia: 24 Października 2020, 16:32:18 »
Mój Auris nie jest hybrydowy ale podobno są jakieś ekrany do wizualizacji napędu hybrydowego. Jeśli chodzi o kamerę cofania działa. Na pewno obraz jest gorszy jak na oryginale. Chyba jest transkodowany. Gorsza rozdzielczość i dużo więcej szumów w nocy. Dodatkowo obraz klatkuje podczas przemieszczania się.
Dzięki, w sumie jak tak teraz myślę to pewnie nawet bym tego nie używał. Ogólnie podpinanie takiego radia to plug and play czy trzeba się sporo bawić?

Offline JurekL

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #373 dnia: 24 Października 2020, 17:25:01 »
Zestaw wyposażony jest w komplet wiązek, które pasują do instalacji Aurisa. Dodatkowo trzeba zamontować mikrofon do zestawu głośno-mówiącego ponieważ oryginalny nie działa oraz wiązki z gniazdami USB - podobno oryginał też nie zawsze działa. Dodatkowo wymagany jest konwerter magistrali Can do obsługi przycisków kierownicy, komunikatów i chyba kamery.
Wszystko można wykonać samemu pod warunkiem znajomości podstaw elektrotechniki i posiadania umiejętności manualnych.
Radio FM słabsze jak oryginał, zestaw głośnomówiący również gorzej pracuje. Nawigacja działa ok ale zdarzają  się jej zwiechy i resety. Podstawowa wersja androida 9 bez możliwości aktualizacji (jak to u Chińczyka)

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #374 dnia: 24 Października 2020, 17:41:14 »
Ile by to wyszło jeśli chodzi o zestaw do auris 2 po lifcie, chodzi mi ów wszystkie przejściówki itd żeby to działało
.
Napisz mi maila - w poniedziałek podlicze.

Na pewno obraz jest gorszy jak na oryginale.
Nie ma się co dziwić - obraz z kiepskiej fabrycznej kamery wyswietlany jest na duzo wiekszym ekranie na ktorym widac wiecej niedoskonalosci.

Dodatkowo wymagany jest konwerter magistrali Can do obsługi przycisków kierownicy,
Nieprawda - przyciski w aurisie są analogowe - interface can nie jest potrzebny by działały.

Wszystko można wykonać samemu pod warunkiem znajomości podstaw elektrotechniki i posiadania umiejętności manualnych.
Chyba żartujesz że sam zrobisz i oprogramujesz interface can.

Radio FM słabsze jak oryginał
W jakim sensie słabsze bo czułość ma co lepsza.

Podstawowa wersja androida 9 bez możliwości aktualizacji
Pierwsze wersje miały 8 - potem była aktualizacja do 9.
Więc jest możliwość aktualizacji ale czy 10 będzie tego nie wiem.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl