Autor Wątek: dedykowana nawigacja do Auris  (Przeczytany 178771 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: dedykowana nawigacja do Auris
« Odpowiedź #495 dnia: 29 Stycznia 2022, 15:35:12 »
A do Priusa Plusa coś się polepszyło jeśli chodzi o bezproblemowe podłączenie? Oryginał z JBL i kamera cofania.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #496 dnia: 21 Lipca 2022, 13:30:03 »
Się pochwale - mamy już nowe dedykowane stacje do aurisa po FL: GMS 7980TQ , 9975TQ i 9985TQ.
Tak to działa: https://youtu.be/-xM5B_P6QrA

tak wygląda: https://meszynski.com/wp-content/uploads/2022/04/Bez-tytulu.png

od 1999 z montażem

Offline wordlord

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #497 dnia: 10 Sierpnia 2022, 11:41:47 »

Mam Auris z 2018 r. niestsety bez modułu nawigacji i zaczałem się zastanawiac czy go nie dołozyć. W innych watkach widziałem ze coś takiego powionno pasować:
https://archiwum.allegro.pl/oferta/system-nawigacyjny-android-6-0-dla-toyota-touch-2-i9171615134.html

Pnael mama taki jak tu:

Problem w tym, że ciezko mi znaleźć aktualane oferty gdzie mógłbym go nabyć.

Macie może jakies namiary na to?
Myslicie, że warto w coś takiego ilść?

Offline dawie1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #498 dnia: 10 Sierpnia 2022, 13:24:18 »
Moim zdaniem nie opłacalne lepiej kupić radio z androidem niż się bawić w moduł i wydawać 500 zł na aktualizację map.

Wysłane z mojego SM-A600FN przy użyciu Tapatalka

Offline wordlord

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #499 dnia: 10 Sierpnia 2022, 13:43:19 »
Moim zdaniem nie opłacalne lepiej kupić radio z androidem niż się bawić w moduł i wydawać 500 zł na aktualizację map.

Tylko z tego co rozumiem dzieki temuz achowujemy nasz ekran a otrzymujemy GPS plus dostep do sklepu google play (przez WIFI) skad instauljemy sobie co chcemy: "Użytkownik może zainstalować dowolne nawigacyjne i / lub rozrywkowe aplikacje z Google Play, korzystając ze standardowych przycisków lub dotykowego ekranu dla sterowania."

Tutaj jest filmik jak sie to podłacza pod intestacy ekran:
https://www.youtube.com/watch?v=sD5RfcQeaZg

Też się zastanawiam czy nie olac tego inie pojsc w radio z andkiem, ale szkoda mi pozbywac sie obecnego ekaranu bo po prostu bardziej mi się podoba niż dostepne na rynku zamienniki. Tak wiem  troche głupie, ale taki pedent ze mnie :grin:

Offline lawenda

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #500 dnia: 10 Sierpnia 2022, 18:57:24 »
szkoda mi pozbywac sie obecnego ekaranu bo po prostu bardziej mi się podoba niż dostepne na rynku zamienniki
Moim zdaniem słusznie - lepiej coś dołożyć i w razie potrzeby odpiąć niż ryzykować, że jakaś całość nie będzie pasowała w oryginalne otwory w desce - niby producenci twierdzą, że pasuje, ale realia często okazują się inne. Tego problemu nie ma z dokładanymi modułami. W Aurisie jest mnóstwo miejsca za oryginalnym radiem więc chłodzenie również jest ok. Czy informacje na temat pracy układu HSD na nowym radio Android (właśnie tylko Android i już nie Apple, prawda?) będą odzwierciedlały informacje fabryczne 1:1? Na pewno nie a tego problemu nie ma z modułami bo trzeba wiedzieć jak są "wywoływane" usługi z modułu.
Dodatkowo jeśli ktoś posiada już wykupioną nawigację na adroida lub ios to tylko instaluje aplikacje na systemie w samochodzie i jej używa a jak ktoś nie ma to używa google maps lub kupuje coś innego.
Jakie 500 zł? Skąd ta cena skoro nawet pełna wersja np. Sygic na cały świat tyle nie kosztuje?

Może to będzie dobre?
https://sklephadron.pl/moduly-android-auto-carplay/6114-modul-android-auto-i-carplay-do-toyoty-touch-2.html

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #501 dnia: 11 Sierpnia 2022, 11:31:43 »
Mam Auris z 2018 r. niestsety bez modułu nawigacji i zaczałem się zastanawiac czy go nie dołozyć. W innych watkach widziałem ze coś takiego powionno pasować:

Android 6.0 to zabytek.
Zmień na porządną stacje i nie będziesz żałował.

Offline dawie1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #502 dnia: 11 Sierpnia 2022, 12:15:32 »
Teyes radio  :)

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #503 dnia: 12 Sierpnia 2022, 07:58:55 »
jeśli chcesz dobrą stację z androidem, która będzie wyglądać prawie jak fabryczne radio i bez żadnych ramek to tylko JOYING z Chin ;)
u mnie się sprawuje super, a co najlepsze, producent na bieżąco aktualizuje system  (paczki na stronie producenta), a w razie awarii i odsyłania na gwarancje, serwis jest w DE
no i chyba najważniejsza dla mnie kwestia, na tym radiu tył w końcu gra PORZĄDNIE bo na fabrycznym tył jest obcięty o połowę

https://www.youtube.com/watch?v=8ZOLY54Nlqo

Offline voocoder

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Auris II
« Odpowiedź #504 dnia: 19 Sierpnia 2022, 16:33:55 »
Kolego a tego Joyinga to gdzie kupowałeś ? na ali ? czy jest jakis dystrybutor w PL ?

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #505 dnia: 19 Sierpnia 2022, 20:09:17 »
Na Ali, 1300zl a przy odbiorze dopłata za cło vat i odprawę i w sumie 1800

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl