Autor Wątek: Własne graty na przeglądachw ASO?  (Przeczytany 25504 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pawel_Krakow

• Gość
Odp: Własne graty na przeglądachw ASO?
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Maja 2011, 21:56:04 »
to chyba  jakiś lipny serwis od strony zarządzania jakością tzw. ISO nie wolno im tego robić, nie sądzę że takie zdarzenie miało miejsce, nawet od tej strony Toyota schodzi na psy.

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Maja 2011, 22:14:52 »
to było w 2004 r. wczesniej w ASO skody również nie mialem problemów z wejsciem na hale. Bylem ze sluzbowym samochodem i po prostu powiedzialem ze albo wchodze albo jade gdzie indziej
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

Offline aurum

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Maja 2011, 12:38:13 »
czyli nie ma co ufać ASO bez względu czy kupujemy "graty" u nich czy też nie  :-(
smutne, że człowiek ma płacić tyle kasy i jeszcze podejrzewać, że ktoś go będzie chciał oszukać...
toyota auris 1,6 dual vvt-i, PREMIUM 2008
hyundai ix35 2013

Pawel_Krakow

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 14 Maja 2011, 13:27:31 »
Cytując Polska to dziki kraj, każdemu trzeba patrzeć na ręce, jak by przeciętny ludzik wiedział co się dzieje w serwisach ASO to by w życiu tam nie pojechał i to jeszcze za takie pieniądze ;-(

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Maja 2011, 12:45:17 »
Przywiozłem swój olej, filtr powietrza i kabiny. Nic nie marudzili, ale 5% zniżki która zawsze była na fakturze już nie było hehe.
I niestety klocki z tyłu do wymiany :( ale badziewia toyoty nie kupie

Pawel_Krakow

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Maja 2011, 13:51:10 »
ile zapłaciłeś za całość  z robiciem na części i usługę ?
ile km masz przejechane ?
« Ostatnia zmiana: 17 Maja 2011, 13:54:50 wysłana przez Pawel_Krakow »

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Maja 2011, 14:04:55 »
60 tys km
ceny brutto
2,13 roboczogodziny - 523,98zł
filtr oleju - 40,60
plyn hamulcowy - 18,03
uszczelka (pod korek) - 5,69
plyn chlodniczy 0,5l - 7,07

A reszte sobie sam załatwiłem, bo na serwisie 30 tys km potraktowali mnie ceną 126zł NETTO za kabinówke, a stwierdziłem, że to jednak przegięcie za kawałek papieru.

Cały przegląd się zamknął w kwocie 886zł

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #22 dnia: 17 Maja 2011, 14:20:55 »
to barbarzyństwo 245pln za 1-ą roboczogodzinę i to jeszcze w okolicach Świdnicy.

Pawel_Krakow

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 17 Maja 2011, 14:23:34 »
u mnie przy 28 tys poszły do wymiany tarcze i klocki tył. Zrobiłem lekką rozrube oczywiście grzecznie ;-) i wymiana została wykonana na gwarancji ;-)

Nie wiem z czego są robione te tarcze i klocki ale jeszcze nie słyszałem żeby ktoś w droższych czy też tańszych marka wymieniał je przy 28 tyś. 
« Ostatnia zmiana: 17 Maja 2011, 14:42:17 wysłana przez Pawel_Krakow »

Offline aurum

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Maja 2011, 16:42:42 »
Hmmm... ja cały czas się waham czy nadal bawić się w serwisowanie w aso, czy też znaleźć sobie dobrego mechanika poza aso. a może zlecić takie coś mechanikowi z aso "po godzinach"? wtedy jak to mówią jest "wilk syty i Kansas City" ;) mam taniej, a zrobione przez gościa, który niemal codziennie ma do czynienia z obsługą serwisową aurisa.
do Jarod84: ile zapłaciłbyś w swoim aso za serwis 60kkm, gdybyś wszystko brał od nich?
do Paweł_Kraków: jaki masz model aurisa i który rocznik? czy mogło się zdarzyć, że może gorsze tarcze i klocki trafiły do niektórych partii aurisów? mam zrobione 27kkm i jak dotąd wszystko ok (tak przynajmniej mi się zdaje ;))
hyundai ix35 2013

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 17 Maja 2011, 16:58:35 »
Gdybym nie brał swoich rzeczy to myśle, że koło 1100-1150zł - nie wiem po ile filtr powietrza ale w tych granicach na pewno by wyszło.

U mnie tylne klocki teraz do wymiany :/ ale ja bardzo delikatnie jeżdżę do dotrwały do 60 tys - te klocki to niewypał jest. Tarcza też już mocno zjechana - a z przednie hamulce jakby auto prawie nie jeździło, a nic nie było zmieniane.

Pawel_Krakow

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 17 Maja 2011, 19:54:37 »
rocznik 2008  1.6 premium przód ok.  spokojna jazda jak wyszło z oględzin nawet za spokojna tak twierdzili w ASO i po za ASO. Tył dlatego tak szybo się zużył ponieważ jak twierdzi ASO w aucie jest system EBD czy jakoś tak, który powoduje że auto w trakcie hamowania nie nurkuje czyli siła hamowania wędruje najpierw na tył. Nie wiem ile w tym prawdy, a ile bajki. Skoro to prawa to Auris
jest porażką Toyoty chyba największą bo o takim czymś nie czytałem i nie słyszałem jeszcze nigdy żeby najpierw należało wymienić system hamowania z tylnej osi, gdzie przód jest nie ruszony.
« Ostatnia zmiana: 17 Maja 2011, 19:59:57 wysłana przez Pawel_Krakow »

centerek

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 17 Maja 2011, 20:06:17 »
u mnie tez tak jest 3 tys temu chcialem wymienic klocki ale tak sie nie stało, jeszcze dotrwaja ale podobno tyl bardziej zjechany  mam 45 tys km... caly czas seria styl jazdy rozny przewaznie spokojny.. chyba wymienie na trw na motointegrator. pl  trw w super cenach przod 193zł, tył 120zł + za wymiane ok 120-150 zl (wiec max 450-500zł), w aso ok 1000 zl z wymiana, co uwazam za przegiecie!!!!pozdro

Offline aurum

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 17 Maja 2011, 21:13:16 »
mam takie sam model jak Paweł_Kraków (srebrny jak ponad 50% użytkowników ;) ), więc pewnie mnie czeka to samo za kilka kkm :( ciekawe czy w corolli X generacji (auris w sedanie) też tak jest. jak przeglądam forum corolli, to niewiele jest wpisów od użytkowników tej właśnie wersji. zastanawiam się, czy czasem wysokie miejsca aurisa w rankingach TUV i DEKRA nie jest efektem połączenia danych dla aurisa (prod. Wielka Brytania i Turcja) i corolli (prod. do lipca 2008 roku Japonia, a później RPA). co o tym myślicie?
poza tym, patrząc na ceny i niektóre wyjaśnienia pracowników aso, to coraz bardziej się do nich zrażam. to co radzicie: serwis poza aso, czy mechanik z aso "po godzinach"?
pozdrawiam
hyundai ix35 2013

Pawel_Krakow

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 17 Maja 2011, 22:01:18 »
myślę że serwis sieciowy ale nie ASO dadzą fakturę gwarancję itp. i na pewno jest taniej

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl