Autor Wątek: A/C - klimatyzacja (odgrzybianie, ustawianie)  (Przeczytany 50094 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agrestrybnik

• Toyot Leżący
  • *
Odp: A/C - klimatyzacja (odgrzybianie, ustawianie)
« Odpowiedź #45 dnia: 30 Czerwca 2012, 23:09:35 »
jak masz dobrze zagrzybiona klime to ozonowanie i te spraje sikajac gazem nic nie dadza, pare razy trzeba potraktowac chlodnice(ta co mrozi) piana co tydzien i wtedy muchomor zniknie,z mego doswiadczenia jedna puszka styka na dwa odgrzybiania, no chyba ze co pul roku psikasz na chlodnice piane to jest ok

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #46 dnia: 18 Czerwca 2013, 12:33:28 »
Dzisiaj po 4,5 roku użytkowania auta genialne odkrycie. Obieg wewnętrzny w klimie nie włącza się na stałe, włącza się tylko po to, żeby szybciej uzyskać pożądaną temperaturę w aucie. Max kilka minut i obieg sam się wyłącza ehhh. <zalamka>
A ja zawsze tłukłem w ten przycisk po odpaleniu silnika

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #47 dnia: 18 Czerwca 2013, 12:46:38 »
Dzisiaj po 4,5 roku użytkowania auta genialne odkrycie. Obieg wewnętrzny w klimie nie włącza się na stałe, włącza się tylko po to, żeby szybciej uzyskać pożądaną temperaturę w aucie. Max kilka minut i obieg sam się wyłącza ehhh. <zalamka>

:good: - gorzej, jak się z kimą na co dzień nie jeździ  :|

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 19 Czerwca 2013, 07:37:10 »
Jarod
Nieźle Ci to odkrycie czasu zajęło. :) Ja pozwalam klimie decydować, jak schładzać kabinę. Po kilku minutach nawet jak byłem w Chorwacji w wysokich temperaturach, w kabinie robiło się bardzo przyjemnie chłodno.

Offline hais3333

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: 20 Czerwca 2013, 21:08:16 »
Ten obieg wewnętrzny włącza się tylko przy klimie automatycznej czy przy manualnej( z pokrętłami) tez?

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 21 Czerwca 2013, 07:14:54 »
Myślę że tylko przy automacie.

Offline mgenek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #52 dnia: 21 Czerwca 2013, 08:20:27 »

:good: - gorzej, jak się z kimą na co dzień nie jeździ  :|

Dlatego ja (co prawda w Verso ale stawiam dolary przeciw orzechom, że w Aurisie jest tak samo), poprosiłem w ASO i zrobili mi w klimatyzacji małe poprawki w konfiguracji (sprzętem diagnostycznym). Poprosiłem o wyłączenie automatycznego startu kompresora i wyłączenie automatycznego sterowania obiegiem zamkniętym. I teraz mam tak, że klima wystartuje tylko jak ją ręcznie (przycisk A/C) włączę - naciśnięcie AUTO albo nadmuchu na szybę nie powoduje startu kompresora ale reszta automatyki działa normalnie np. przy ogrzewaniu. Obieg zamknięty nie uruchamia się sam nigdy.
pzdr.
Michał

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl