Autor Wątek: Camry 91r II gen 2VZ-FE  (Przeczytany 2439 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

DonDzejkej

• Gość
Camry 91r II gen 2VZ-FE
« dnia: 23 Maja 2011, 22:50:41 »
Witam wszystkich miłośników! Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Camry 91r 2.5 V6 (2VZ-FE), a w zasadzie to w 99% szczęśliwym. Samochód kupiłem "za grosze". Z nieznanych mi powodów uszkodzona jest skrzynia biegów (automat), poprzedni właściciel po awarii skrzyni wymienił w niej olej oraz filterek z myślą że to pomorze. Samochód na każdym biegu nawet na "luźie" (N) jedzie do przodu zaś wsteczny nie działa w ogóle. To mój pierwszy automat i kompletnie nie mam na ten temat pojęcia. Bardzo prosiłbym o jakieś rady. Z góry dziękuje.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Camry 91r II gen 2VZ-FE
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Maja 2011, 00:08:58 »
pomorze

Nie wiem, czy Pomorze pomoże, ale Małopolska to wymienia skrzynie w takim przypadku, najczęściej na manualną  :grin:

A na poważnie, to jeśli nic nie jest źle ustawione/przykręcone ( w sensie : jeśli "naszych" tam jeszcze nie było ), to skrzynia do remontu/wymiany.

O ile dobrze pamiętam, to tam siedziała 540e, więc możesz szukać z 3VZ.

3VZ.pl

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Maja 2011, 00:09:32 »
Według mnie skrzynia się rozsypała i nic oprócz remontu lub wymiany z tym nie zrobisz.

EDIT:
Marcin był pierwszy  :) 

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Maja 2011, 07:10:48 »
Poszukaj używki z gwarancją rozruchową,wyniesie cię taniej niż remont. Chociaż zawsze istnieje ryzyko że zakupiona skrzynia posiada wady.Remont daje ci zaś pewność że będzie ok,pod warunkiem że remont przeprowadzi fachowiec.(W moim przypadku po remoncie przeprowadzonym przez "fachowca"skrzynia wylądowała na śmietniku. Wprawdzie był to Passat,ale to bez znaczenia).Pozdrowienia.

DonDzejkej

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Maja 2011, 22:30:33 »
Dziękuje za wszystkie podpowiedzi. Może ktoś się orientuje jaki jest próg cenowy takiej skrzyni i czy aby na pewno to będzie to samo co w 3VZ. Kiedy dzwonie i pytam o skrzynie do takiego motoru to ludzie są zdziwieni i wręcz przekonani, że takich nie było. Wyczytałem gdzieś, że były wersje typowo japońskie i amerykańskie interesuje mnie jak można to sprawdzić?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Maja 2011, 22:51:54 »
Loteria - zależy u kogo znajdziesz, za tyle będzie.

Szukaj skrzyni po symbolu, żadnych różnic nie ma, niezależnie na jaki rynek szła dana wersja.

Ja bym ładował manuala, ale zrobisz, jak będziesz uważał.

3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl