Autor Wątek: Światła do jazdy dziennej.  (Przeczytany 152618 razy)

Offline mgenek

• Toyot Chodzacy
Odp: Światła do jazdy dziennej.
« Odpowiedź #120 dnia: 09 Października 2012, 18:52:53 »
Nie ma co się rozwodzić bo to niezgodne z przepisami.
pzdr.
Michał

tom

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: 09 Października 2012, 19:43:51 »
Jak chcesz na sile szpanowac na mieście dziennymi a szkoda Ci kasy na porządna robotę to kup sobie h11 led żarówki wymien w przeciwmgielnych, zdemontuj żarówki postojowe i jeździj na halgenach. Policja sie nie przyczepi a ze będziesz reprezentował agrotuning - cóż może Ci to nie przeszkadza ;)

Offline mgenek

• Toyot Chodzacy
Odp: Odp: Światła do jazdy dziennej.
« Odpowiedź #122 dnia: 09 Października 2012, 19:50:11 »
Jak chcesz na sile szpanowac na mieście dziennymi a szkoda Ci kasy na porządna robotę to kup sobie h11 led żarówki wymien w przeciwmgielnych, zdemontuj żarówki postojowe i jeździj na halgenach. Policja sie nie przyczepi a ze będziesz reprezentował agrotuning - cóż może Ci to nie przeszkadza ;)

To tez niezgodne z przepisami. Policja oczywiscie sie przyczepi.
pzdr.
Michał

tom

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: 09 Października 2012, 20:08:27 »
oczywiscie ze nie zgodne:) ale prawdopodobienstwo ze sie przyczepi jest niewielkie.... niestety....

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #124 dnia: 09 Października 2012, 20:34:25 »
W moim dojrzałym samochodzie takie światła są zamontowane 20 lat i przez 5,5 roku użytkowania w/w żaden  :police: się nie czepiał.

Offline mgenek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #125 dnia: 09 Października 2012, 20:47:59 »
oczywiscie ze nie zgodne:) ale prawdopodobienstwo ze sie przyczepi jest niewielkie.... niestety....

Od ponad 20 lat jeżdżę samochodem, święty nie jestem, żadnego mandatu za przekroczenie prędkości nie dostałem. To jakie jest prawdopodobieństwo, że pieczarki mnie na tym przyłapią? Niewielkie jak widać.  :-P
pzdr.
Michał

Offline djpitt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #126 dnia: 20 Kwietnia 2013, 10:40:47 »
Też chciałem założyć Ledy ale... nie bardzo jest gdzie :D  a we wlocie powietrza trochę kiepsko to będzie wyglądać :/ a mam halogeny.

Mile widziane zdjęcia kogoś kto już jakoś zamontował

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #127 dnia: 28 Kwietnia 2013, 20:00:55 »
Osobiście długo szukałem jak takie LEDy (markowe) zamontować w Verso, żeby było i ładnie i funkcjonalnie no i zgodnie z przepisami. Znalazłem, zamontowałem.
Ale uważam, że albo montować PRAWIDŁOWO albo nie montować.
A te oryginalne to mają oczywiście cenę zaporową, ale jak sądzę trwałość lepszą niż najlepsze markowe.
...chyba, że to jakieś "niby-oryginały", innej firmy, sprzedawane jako "toyotowskie", to wtedy lepiej jednak kupić tańsze i markowe.

Offline alf1969

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #128 dnia: 28 Kwietnia 2013, 23:16:41 »
Osobiście długo szukałem jak takie LEDy (markowe) zamontować w Verso, żeby było i ładnie i funkcjonalnie no i zgodnie z przepisami. Znalazłem, zamontowałem.
Ale uważam, że albo montować PRAWIDŁOWO albo nie montować.
A te oryginalne to mają oczywiście cenę zaporową, ale jak sądzę trwałość lepszą niż najlepsze markowe.
...chyba, że to jakieś "niby-oryginały", innej firmy, sprzedawane jako "toyotowskie", to wtedy lepiej jednak kupić tańsze i markowe.
Daj jakieś zdjęcie jak to wygląda u ciebie
"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle przesłuchani " Feliks Dzierżyński

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #129 dnia: 28 Kwietnia 2013, 23:21:29 »
No, ale ja mam Verso, więc nie wiem czy Kolegę to interesuje?  :cheesy:

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #130 dnia: 29 Kwietnia 2013, 18:08:24 »
Jak już tu pisałem w tym temacie,można założyc normalnie ledy, w kratce w toyocie auris. Ledy zainstalował mi ASO i 2 lata już jeżdżę i zadna policja sie nie dowaliła do tego, nie mówiąc juz że dwa razy byłem na przeglądzie i też wszystko przeszło normalnie. A co do stylistyki i wyglądu to zrobie jutro zdjecie i wstawie tutaj.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #131 dnia: 29 Kwietnia 2013, 18:37:25 »
Jak już tu pisałem w tym temacie,można założyc normalnie ledy, w kratce w toyocie auris. Ledy zainstalował mi ASO i 2 lata już jeżdżę i zadna policja sie nie dowaliła do tego, nie mówiąc juz że dwa razy byłem na przeglądzie i też wszystko przeszło normalnie. A co do stylistyki i wyglądu to zrobie jutro zdjecie i wstawie tutaj.
Ale jak to rozumieć: masz zamontowane NIEZGODNIE z przepisami i "fajnie, że się Policja nie dowaliła", czy masz zamontowane ZGODNIE z przepisami i się dziwisz?
Bo jak niezgodnie, to taka robota to o kant.... rozbić: prędzej czy później ktoś każe zdemontować. Nie mówiąc o tym, że to po prostu bez sensu jest: stracona robota i kasa.

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #132 dnia: 29 Kwietnia 2013, 19:45:18 »
Chodzi o to że 60 cm jest od środka lampy do środka, a jak sie pytałem w serwisie to powiedzieli że dostali wytyczne z centrali toyoty i tak mają montować światła do jazdy dziennej w toyocie auris przed liftem. Nie bój się, żaden policjant z linijką nie chodzi bo to jest pare centymetrów tylko różnicy. Po za tym serwis zamontował już mnostwo lamp i nie było żadnej reklamacji. A gość w stacji diagnostycznej też je oglądał i nie przyczepił sie do niczego.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #133 dnia: 29 Kwietnia 2013, 19:50:56 »
Chodzi o to że 60 cm jest od środka lampy do środka, a jak sie pytałem w serwisie to powiedzieli że dostali wytyczne z centrali toyoty i tak mają montować światła do jazdy dziennej w toyocie auris przed liftem. Nie bój się, żaden policjant z linijką nie chodzi bo to jest pare centymetrów tylko różnicy. Po za tym serwis zamontował już mnostwo lamp i nie było żadnej reklamacji. A gość w stacji diagnostycznej też je oglądał i nie przyczepił sie do niczego.

Przemek - z pełnym szacunkiem, ale nawet jak tak uważasz, to Twoja sprawa. A pisanie takich farmazonów na forum - to inna.
Ja też mogę napisać, że "70-tka w tym miejscu jest bez sensu, jeździjcie 160 km/h, bo ja jeżdżę i nikt się nie przyczepił". :laugh:
Albo robimy coś porządnie, zgodnie z przepisami - nieważne czy głupimi czy nie, albo samowolka, wiejski tuning itd. Tylko potem nie mieć pretensji, jak ktoś "wtopi", bo i Policjant ma pełne prawo się przyczepić i diagnosta. Nie rozumiem: po co SOBIE szkodzić, samemu i za własne pieniądze? :| :cheesy:
A centrala Toyoty też "sobie może gadać zdrowa" - zapłacą mandat za Ciebie? Nie! Mogą mówić, co chcą. ASO zapłaci mandat, bo "tak zamontowali"? Nie!
Każdy niech montuje jak chce. :) Ale jasność trzeba mieć! :) :grin:

Offline mgenek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #134 dnia: 29 Kwietnia 2013, 19:52:31 »
Co nie zmienia faktu, że to jest niezgodnie z przepisami a wytyczne w ASO to ich wewnętrzna sprawa. 60cm ma być pomiędzy lampami a nie pomiędzy ich środkami.

Myślę, że Sancho się nie boi. Nikt nikogo chyba też nie chce pouczać jednak powinieneś wiedzieć, że może Ci się trafić pieczarka przez którą będziesz to demontował w deszczu i śniegu, będąc w garniturze, już spóźniony na operę z wpienioną kobitką w samochodzie ;-)

...albo skubnie Ci dowód rejestracyjny.
pzdr.
Michał

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl