Witajcie!
Odświeżę troszkę temacik... też mam Aurisa 2008r. i chcę zamontować DRL Philipsa, konkretnie typ Daylight 4... podobno w takim aurisie jest problem żeby przepisowo zamontować bez rzeźby z zderzaku z racji wymaganego rozstawu...
Te brakujące 3 cm, dobrze mówię? Jak wyglądają takie lampki na Aurisie? Dajcie jakieś fotki.
pzdr Nix
Panowie! Nie wiem jak w Aurisie, ale w Verso jest problem z tym, że "auto inteligentne" w sensie, że alternator ładuje aku kiedy mu komp każe, więc dla tego typu modułu, co w Philipsie jest problem, bo jak po np. 150 km komp stwierdzi, że "aku naładowane", to odcina ładowanie, moduł myśli, że "zgasili auto" (bo napięcie spada) i... cuda się dzieją. Nie żeby po prostu zgasły, ale gasną np. jak się spryskiwacz włączy albo migacz, potem zapalają i takie tam.
Niby Philips w ramach reklamacji wysyła "inny moduł" z dodatkowym kablem "do plusa stacyjki", ale generalnie rozeznajcie pod tym kątem jak to jest w Aurisie. W mieście wszystko działa ok, na kilkudziesięciokilometrowych trasach również. Ale na dłuższych - jest problem.
Poczytajcie wątek na forum Verso.
P.S. Ja mam DRL4 Philipsa i jako światło samo to sobie chwalę