Autor Wątek: sprzęgło  (Przeczytany 5991 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kocurek

• Gość
sprzęgło
« dnia: 31 Lipca 2011, 20:52:15 »
ktoś już wymieniał? u mnie trochę hałasuje jak puszczam pedał na zimnym silniku i raczej nie jest to łożysko dociskowe, ostatnio też hałasuje w czasie jazdy, ciekaw jest czy auris ma koło dwumasowe

Offline yetix

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: sprzęgło
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Sierpnia 2011, 14:36:05 »
1.4 D4D nie ma dwumasu, u mnie tez troszkę słychać, mam 114 przebiegu.
Toyota Auris 1.4 D4D 2008r wersja Terra

kocurek

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Sierpnia 2011, 00:15:52 »
podobno corolla nie miała ale auris już ma, w każdym bądź razie na jeździe próbnej stwierdzili że to łożyska piątego biegu, ale wczoraj auto się całkiem rozkraczyło i zablokowała się skrzynia wraz z półosią, zapowiada się grubsza naprawa, teraz nie żałuję że wykupiłem dodatkową gwarancję.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Sierpnia 2011, 06:51:32 »
podobno corolla nie miała ale auris już ma,
pod warunkiem, że jest to 2.0D4D lub 2.2D4D  :-P

kocurek

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Sierpnia 2011, 13:25:21 »
no dobra to się pochwalę, pojechałem do serwisu i stwierdzili że to łożyska piątego biegu, termin 5 dni do przyjęcia auta no i żeby nie jeździć. no więc 4 dni pomykałem na motorze a piątego-niedziela nie wytrzymałem i pojechaliśmy na plażę. 3 km przed domem auto się rozkraczyło, ogólnie masakra, zgrzyty, piski, stuki, skrzynia zablokowana, nawet na lawetę nie mogliśmy wepchnąć. po tygodniu w serwisie wymienili wszystkie łożyska i końcówki wałków, we wtorek odbieram, zobaczymy.

Andrzej_K

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Sierpnia 2011, 21:46:48 »
A u mnie, pompa sprzęgła powiedziała pa... 65kkm. Na szczęście to tylko 150 zł.
« Ostatnia zmiana: 29 Sierpnia 2011, 21:48:26 wysłana przez Andrzej_K »

kocurek

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Sierpnia 2011, 00:28:04 »
ciekawy ten serwis toyoty, powiedzieli że wymienili że wymienili elementy skrzyni, a okazało się że cała skrzynia jest nowa, no cóż, lepiej dla mnie.Jednak jeden odgłos pozostał, nie wiem czy macie to samo, jak odpalam rano i zwalniam sprzęgło to silnik chodzi jakby dwa razy głośniej, tylko jak jest zimny, skoro nie ma kola dwumasowego, to co powoduje ten hałas/wibracje? 

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Września 2011, 08:22:21 »
ciekawy ten serwis toyoty, powiedzieli że wymienili że wymienili elementy skrzyni, a okazało się że cała skrzynia jest nowa, no cóż, lepiej dla mnie.Jednak jeden odgłos pozostał, nie wiem czy macie to samo, jak odpalam rano i zwalniam sprzęgło to silnik chodzi jakby dwa razy głośniej, tylko jak jest zimny, skoro nie ma kola dwumasowego, to co powoduje ten hałas/wibracje?
Może osłona kolektora wpada w rezonans?
Pozdrawiam
Obi

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl