Autor Wątek: Stuki z kolumny kierownicy  (Przeczytany 45915 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Spider1919

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 V 2.0 4x4
Odp: Stuki z kolumny kierownicy
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Kwietnia 2016, 13:47:57 »
Ja obstawiam ze po wymianie dalej bedzie stukac ;)

Zgadza się. Mi wymienili wał w ramach gwarancji i stuka dalej. Niedługo jadę do ASO znowu.

Offline szwari

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Kwietnia 2016, 14:21:40 »
Pewnie odyso masz rację, tylko jak ja mam to teraz rozszyfrować aby kupić właściwą ???? w serwisie podali mi tylko te numery i powiedzieli że innych nie mają  :-( :-(

Offline szwari

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #32 dnia: 19 Kwietnia 2016, 14:22:51 »
Zgadza się. Mi wymienili wał w ramach gwarancji i stuka dalej. Niedługo jadę do ASO znowu.

Pewnie masz tak samo jak u mnie, kolumna wraz z wspomaganiem.

Offline odyso

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 19 Kwietnia 2016, 14:34:12 »
tylko jak ja mam to teraz rozszyfrować aby kupić właściwą ???? w serwisie podali mi tylko te numery i powiedzieli że innych nie mają

Musisz kupić części dokładnie z tymi numerami, chyba że znajdziesz kogoś kto ci potwierdzi, że można stosować zamiennie lub kupisz na próbę i mechanik przymierzy czy będzie działać.
W przypadku lamp różnica między wersją europejską a japońską w mojej starej corolce sprowadzała się do kształtu wtyczki i gniazda poziomowania reflektora. 

Offline Spider1919

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 V 2.0 4x4
« Odpowiedź #34 dnia: 25 Czerwca 2016, 21:22:10 »
Proszę was o informację - mam stuki z kolumny kierownicy, przy kręceniu kołami w miejscu i skręcaniu gdy włączony jest kierunkowskaz, stuki są mniej więcej co pół obrotu koła kierownicy. Bez włączonego kierunkowskazu nic nie stuka. To błąd czy tak ma być? ;)

Offline vein

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #35 dnia: 03 Sierpnia 2016, 13:03:03 »
Podbijam temat, stuka przy każdej zmianie kierunku przy niskich prędkościach. To jedyna wada mojego Auriskam, ale strasznie denerwująca (oby nie niebezpieczna).

Offline Sefeld

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 04 Sierpnia 2016, 20:02:49 »
I u mnie w aurisie słychać stukanie podczas skrecania,  ale u mnie jest dość charakterystyczne i czepiał bym się stabilizatora.  Stuki słychać przy skrecaniu jak bujnie autem.  Podobny problem miałem w vectrze i wymiana stabilizatora pomogła, dlatego przekonuje mnie ten stabilizator.

Offline browar320iii

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 22 Stycznia 2019, 15:26:31 »
Panowie czy ten problem stukania kolumny kierowniczej dotyczy tez aurisa 2 po lifcie? Miał ktoś odczynienia
Od kilku dni wyraźnie słychać stuki podczas manewrowania na parkingu co prawda mam juz po gwarancji bo auto jest z 2015 ale jeszcze na rękojmi bo jest z programu Toyota plus
Powoli mam już zaczynam mieć dość toyoty najpierw turbo teraz te stuki masakra :wallbash:
« Ostatnia zmiana: 22 Stycznia 2019, 17:06:46 wysłana przez fazibazi »

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #38 dnia: 22 Stycznia 2019, 18:21:39 »
Panowie czy ten problem stukania kolumny kierowniczej dotyczy tez aurisa 2 po lifcie? Miał ktoś odczynienia
Od kilku dni wyraźnie słychać stuki podczas manewrowania na parkingu
bez szczegółowych oględzin nie zgadniesz co to np.:
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,31400.msg440353.html#msg440353
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,31400.msg440925.html#msg440925
Panowie czy ten problem stukania kolumny kierowniczej dotyczy tez aurisa 2 po lifcie?
Jest jeszcze jakiś biuletyn CP-0095T-1015 na stukanie kolumny przy manewrowaniu (kiedy pojazd sie nie porusza) , ale nie wiadomo czy ma zastosowanie w tym przypadku. W każdym razie data zmian październik 2015

Offline Mieciu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 22 Stycznia 2019, 18:29:05 »
Od kilku dni wyraźnie słychać stuki podczas manewrowania na parkingu co prawda mam juz po gwarancji bo auto jest z 2015 ale jeszcze na rękojmi bo jest z programu Toyota plus
Powoli mam już zaczynam mieć dość toyoty najpierw turbo teraz te stuki masakra :wallbash:
Mój z września 2015 kombiak hsd(tez po gwarancji) - od jakiegoś czasu podczas manewrowania na parkingu mam delikatne stuki.
Podczas jazdy za to nigdy nic nie było słychać.
Poczekam na rozwój sytuacji bo to pierdółka jest...

Offline browar320iii

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 22 Stycznia 2019, 18:57:05 »
Najbardziej wkurza mnie to ze nie zawsze moge te stuki wywołać  :|
Jak auto troche pojezdzi to stuki ustaja albo nie umiem ich wywołać
Auto ma date wydania listopad 2015 a date produkcji nie wiem jak sprawdzic
A najfajniejsze w tym wszystkim jest to ze do dilera u ktorego kupilem i mam rejkojmie mam ponad 200 kilometrow w jedna strone :wallbash:
« Ostatnia zmiana: 22 Stycznia 2019, 18:59:43 wysłana przez browar320iii »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl