Autor Wątek: brak siły toyota camry 88 2,5 v6 automat  (Przeczytany 3529 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kovi

• Gość
brak siły toyota camry 88 2,5 v6 automat
« dnia: 10 Września 2011, 12:54:02 »
witam może ktoś wie lub coś miał takiego jeżdżę toyota camry 2.5 v6 89 i nagle straciła silę może ktoś mi pomoże od czego mam zacząć żeby coś znaleźć jeżeli przewody i świecę są okej jest taki objaw że trzeba ją mulic do pewnego czasu tak do 5000 żeby bieg zmieniła po prostu brak siły może ktoś mi coś podpowie od czego szukać teraz

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
Odp: brak siły toyota camry 88 2,5 v6 automat
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Września 2011, 14:17:31 »
Trudne zadanie do rozwiazania bez mozliwosci obejrzenia tego cuda.
Ale nie martw sie wspolnymi silami cos zrobimy.
Czy wszystkie kable sa na swiecach zaplonowych. Kto je zmienial? Jezeli Ty osobiscie to podejrzewam zes zamienil kolejnosc kabli wystarczy na jednym cylindrze zamienic i staje sie wol.Jeden cylinder zamieniony czyli nie praCUJA DWA I WYSTRACZY ABY MASZYNA NA LUZIE NIE WCHODZILA NA OBROTY.
Moja propozycjua sprawdz z instrukcja obslugi czy kable sa we wklasciwej kolejn osci zalozone na swiece.
Pzdr.Camry 2.2

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Września 2011, 14:43:26 »
Po pierwsze to używaj kropek i przecinków, bo ciężko to czytać.
Sprawdzałeś czy są jakieś kody? Zapłon dobrze ustawiony? Pasek rozrządu nie przeskoczył?

Camry2.2, Kovi nigdzie nie napisał, że ruszał kable, tylko, że są ok :-)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Września 2011, 19:04:35 »
Kody, a jeśli brak kodów - sprawdzić przepływkę.

Gazowane, czy nie?

3VZ.pl

kovi

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Września 2011, 11:32:41 »
koledzy żadnych kabli nie zamieniłem, po prostu sprawdziłem czy jest iskra na świecach i założyłem z powrotem on na wolnych normalnie chodzi bez żadnych zastrzeżeń, tylko zaczyna się  dziać jak zaczynam przyspieszać po prostu  traci moc to jest taka reakcja jak by złe paliwo było, lecz ja mam z gazem i ta sama reakcja jest na benzynie i na gazie może to wina cewki czy nie bardzo dzięki za info

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Września 2011, 12:34:51 »
kolego niewiem czy to wina cewki czy nie bardzo ale wiem że jak nie postarasz się pisać jakoś po ludzku to nikomu nie będzie chciało się tego czytać i domyślać co poeta miał na myśli pisząc luźny ciąg wyrazów a co za tym idzie nikt się nie będzie kwapił do jakiejkolwiek pomocy sprawdź kody to może coś wyjdzie a jak nie wyjdzie to trzeba szukać przyczyny gdzie indziej powodzenia z diagnozą cześć
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl