rzadko się zdarza, żeby ktoś próbował poprzeć swoje twierdzenia faktami.
Zdarza się i biorąc pod uwagę że mam możliwości testowania opon po swojemu to i tak w to nikt nie wierzy bo zazwyczaj jest subiektywne stwierdzenie "dobrze mi się jedzie na oponach yy lepiej niż na oponach xx w tamtym roku".
Podam Ci prosty przykład o którym tu pisałem jak się wyleczyłem raz a dobrze z Michelin CC.
Na wielkim parkingu ośnieżonym ustawiłem z bratem dwa auta jedno terenowe odpowiednik landcruiser a drugie pickup z załączanym przodem. Tył lekki jak w pickupie a przód ciężki bo 4,3 V6.
Terenowe auto na Michalin CC po około 25k.km. Pickup na starych zimowych brigstonach jeżdżonych cały rok.
Próba nr1.ruszanie.
Pickup z samym napędem na tył ruszał normalniej niż 4x4 na michelinach tak że po chwili już widziałem terenowe auto w lusterku. Sam napęd rwd !!!
Po załaczeniu AWD w pickupie porównanie było takie jak by terenowe auto zapomniało ruszyć.
Teraz powiemy ale ja ruszam powoli i nic mi nie potrzeba.
To teraz hamowanie. To już hyła masakra bo ja sobie robiłem hamowanie i nawrotkę tak spokojnie a terenowe auto nie mogło wyhamować na tyle żeby sprawnie zrobić nawrotkę.
W trybie natychmiastowym sprzedaliśmy Michalinki.
Teraz mam ciągoty z czystego lenistwa to zakupu opon All hmm niestety ten widok ślizgającego się auta nie był krzepiący i raczej już nie kupię opon All.
No i teraz jak to się ma do tego co widzimy w reklamach ? Jak to się ma do tego co mówią kierowcy ?
Ilu z nich robiło takie testy ?