Autor Wątek: Czujnik prędkości w Aurisie  (Przeczytany 4686 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline arkmart

• Toyot Pełzający
  • **
Czujnik prędkości w Aurisie
« dnia: 28 Września 2011, 11:44:55 »
Wiecie może, skąd najłatwiej "pobrać prędkość" w Aurisie 1,4 D4D? Czy łatwiej podpiąć się pod czujnik prędkości (w którym miejscu sie podpiąć?), czy też może lepiej pod czujniki ABS-u i stamtąd pobrać? Być może to już ktoś poruszał (nie znalazłem niestety) więc będę wdzięczny za pomoc lub linka. Ewentualnie może ktoś dysponuje schematem instalacji elektrycznej?
"With Oden on our side..."

Offline kingcin

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
    • Auris
Odp: Czujnik prędkości w Aurisie
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Września 2011, 12:37:43 »
możesz pobrać sygnał np z kabla idącego do zegarów
tutaj to opisałem http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=27066.msg355266#new
kwestia w jakim celu ten sygnał potrzebujesz

Auris E15 1.6 '07 SOL + w rodzinie: Avensis T27  Wagon '12 1.8 Executive,  Yaris P1 FL '03 1.0 Luna

Offline arkmart

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Września 2011, 13:06:34 »
...kwestia w jakim celu ten sygnał potrzebujesz

Jak zapewne niektórzy z Was przeczytali, "walczę" z tempomatem :grin: Uparłem się i w wolnych chwilach (a mało ich mam, dlatego tak wolno to idzie) popycham sprawę do przodu. Dlatego interesuje mnie gdzie najprościej (możliwie bez rozbierania połowy auta) podłączyć się pod czujnik prędkości. Jeśli się uda, za parę złotych będę miał sterownik i potem... na trasę <diabel>

Offline kingcin

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
    • Auris
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Września 2011, 16:32:04 »
no to sadze, że miejsce które zaproponowałem nie będzie złe, dostęp jest prosty
jeszcze w temacie schematów elektrycznych to w przypadku takiego większego moda jaki planujesz polecam
http://www.toyota-tech.eu/OnlineSubscriptions.aspx  mając kartę kredytową za 3 Euro otrzymasz dostęp na godzinę co spokojnie wystarczy do zrobienia zrzutów wszystkich potrzebnych ci schematów.

można znaleźć je tez w internecie "za darmo" ale w języku rosyjskim, przez co korzystanie nie jest zbyt wygodne, bo google translate nie radzi sobie z nimi najlepiej

Auris E15 1.6 '07 SOL + w rodzinie: Avensis T27  Wagon '12 1.8 Executive,  Yaris P1 FL '03 1.0 Luna

Offline arkmart

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Września 2011, 19:08:57 »
Dzięki za pomoc, faktycznie przeoczyłem, że dodawałeś wcześniej tą instrukcję "samopogłaśniacza" radia. W kolejnej wolnej chwili spróbuję podziałać. Mam jeszcze prośbę, jeśli masz gdzieś na podorędziu linka do tych rosyjskich schematów to podaj jeśli możesz, znam język. Aha, jeszcze jedno - wymieniając narzędzia potrzebne do wpięcia się w przewody napisałeś, że potrzebne jest jedno piwo... ma znaczenie jakie? :grin: <diabel>

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl