Autor Wątek: problem z czujnikami  (Przeczytany 3749 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kovi

• Gość
problem z czujnikami
« dnia: 08 Października 2011, 18:59:09 »
witam mam pytanko kolejne do was, ostatnio urwałem przewód od odmy i jak by nie wy to bym nie wiedział od czego jest, wiec jak by nie było dzięki wam, mam pytanko kolejne, bo urwało mi się w dwóch czujnikach końcówki od przewodów pod ciśnieniowych, moje pytanko brzmi od czego te czujniki i gdzie można je kupić, może ktoś wie, bo klejenie ich nie mam sensu a sami wiecie to fajans taki,mam silnik 2,5 v6    żeby było śmiesznie wszystko chodzi tak jak by nigdy nic, choć są odłączone od tych czujników morze ktoś mądry pomorze co i jak

Offline chio

• Toyot Leżący
  • *
Odp: problem z czujnikami
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Października 2011, 20:16:56 »
Jakie czujniki?
W każdym samochodzie jest ich przynajmniej kilka a Ty nie precyzujesz o jakie chodzi a nikt nie jest wróżką :grin:

Może jakieś zdjęcie?

pzdr
CHIO

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Października 2011, 21:22:27 »
Kovi, człowieku, weźże pisz, używając jakiejś interpunkcji i dużych liter, bo nawet mi się nie chciało męczyć, żeby ten luźny ciąg znaków przeczytać.
3VZ.pl

kovi

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Października 2011, 10:42:58 »
Te czujniki są przykręcone w blok silnika z przodu tak po prawej stronie mniej więcej . Mają chyba coś wspólnego z płynem do chłodzeniem, bo jak wykręciłem je to zleciało trochę płynu z chłodnicy

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Października 2011, 12:27:34 »
Z opisu nic nie wynika, zrób zdjęcie.

Podejrzewam, że masz na myśli bimetale od EGRu i pochłaniania par paliwa, ale bez zdjęcia daleko nie zajdziemy.
3VZ.pl

kovi

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Października 2011, 11:46:30 »
kolego to jest coś takiego  jak na rysunku dokładnie 1 z nich C:\Users\kovi\Downloads\4382545-2.gif a drugi jest koło niego tylko nie mam rysunku

----------

http://www.patentgenius.com/patent/4382545.html
« Ostatnia zmiana: 10 Października 2011, 12:06:42 wysłana przez SZYMON14 »

kovi

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Października 2011, 14:35:12 »
mam pytanko, czy w trakcie poszukiwań mogę poruszać się samochodem jeżeli są nie funkcjonalne  czujniki oby dwa, czy czymś to grozi

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Października 2011, 16:52:45 »
Możesz jeździć, albo połączyć te wężyki z pominięciem zaworków, jednak wtedy będziesz miał nadaktywny  EGR, i cały czas będzie ssać pary paliwa ze zbiornika.
3VZ.pl

kovi

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Października 2011, 18:17:50 »
kolego a nie wiesz morze gdzie mogę te 2 rzeczy dostać jak je nazwać fachowo żeby znaleść

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Października 2011, 20:45:43 »
Ponawiam prośbę o poprawną pisownię.

Zrób zdjęcie tego, co masz połamane, a ja sprawdzę na półce, co mi tam jeszcze leży ( ale dopiero w weekend, bo jestem kilkaset km od domu ).

3VZ.pl

kovi

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Października 2011, 12:12:05 »
http://moto.allegro.pl/silnik-toyota-camry-2-5-v6-i1840820918.html                                                      Kolego tu jest ten sam silnik, co ja mam i tu widać, chodzi mi o te po prawej stronie.Jak coś to jeszcze zrobię telefonem u siebie, i ci prześlę

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl