Autor Wątek: awaria skrzyni biegów  (Przeczytany 12755 razy)

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: awaria skrzyni biegów
« Odpowiedź #15 dnia: 23 Czerwca 2012, 14:12:56 »
Przyłączam się do "Wyrazów współczucia".Cholerka,po co zmieniać japońca na coś, projektowanego w Korei? <diabel>

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Czerwca 2012, 18:11:51 »
Marcinie dlaczego?
Teraz mnie przestraszyles.Jak wiesz to napisz cos.
Przeciez to koreaniec a wiec azjata a oni obecnie przoduja w swiecie.Testowalem przed miesiacem KIA Venga.Jest rewelacyjna jak sie nia jezdilo w okolicach max momentu spalala na 100km okolo 3,5 do 4 l diesla na 100km. przy predkosci 130km/h.Dzisiaj wszystko przechodzi i to dosc szybko na diesla,w Niemczech zauwazylem likwidacje pomp benzynowych na korzysc montowania wiekszej ilosciu pomp z dieslem.Sprawa sie rozbija o ochrone srodowiska a obecne diesle tzw ochroniajace srodowisko prawie nic nie wyrzucaja na zewnatrz-Koszty utrzymania sa o wiele wyzsze ze wzgledu na bardzo doklany servis i bardzo drogie oleje
ACEA 3 lub 4 , ktore mozna tylko uzywac do silnikow dieslka ktore posiadaja filtry DPF czyli filtr czasteczek stalych.Srednio wymiana co 120 tys km tych filtrow.Szklole sie u Chevroleta oczywicie prywatnie abyt poznac te nowe technologie obslugi aby moc pozniej sam to wykonywac.
Za darmo nic nie ma a niestety nasze stare kochane Camry to juz tchna myszka. Czesci niema ze wszystkim sa problemy na skrotach nie uswiadczysz sztuki po prostu zniknely.No i jak sie pojedzie do ludzi to sie dziwia ze to jeszcze jezdzi.
Pzdr.Michal
« Ostatnia zmiana: 24 Czerwca 2012, 18:35:02 wysłana przez Camry 2.2 »

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Czerwca 2012, 19:37:45 »
 Przed Marcinem,może ja:
"Doprawdy rzadko się zdarza, by w polskim społeczeństwie panowała jednomyślność. Bo to zawsze znajdzie się wystarczająco dobry powód do tego, by nie zgodzić się ze współrozmówcą. Jednak o dziwo ostatnimi czasy udało mi się znaleźć "coś", na temat czego wszyscy zapytani Polacy, bez wyjątku, wypowiadają się jednomyślnie. Co więcej, komentarze te mają zdecydowanie pozytywne nacechowanie. Cóż to takiego?

Otóż, tym czymś okazuje się… Toyota Camry z lat 1991 – 1996, samochód, który jakością wykonania i trwałością prześciga wszystko, co jeździ po drogach Europy, Ameryki Północnej i Australii. Ulubieniec Amerykanów, który w Europie jest nieco mniej znany, ale przez tych, którzy go znają (czyt. posiadają), jest uwielbiany."   Zacytowałem fragment artykułu z czasopisma motoryzacyjnego. Camry może i "Trąci myszką' ale za to jest to mysz, nie do przebicia!!!!
« Ostatnia zmiana: 24 Czerwca 2012, 20:03:44 wysłana przez MAREK100 »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Czerwca 2012, 21:37:29 »
I chyba nic więcej nie mam do dodania. Po prostu IIIgen jest ponadczasowa, i jeśli ktoś chce, to niech się przesiada na diesla, frytki, czy inną hybrydę, a ja będę wciąż tankował paliwo, nawet, jeśli to paliwo dla ubogich.

OT się nam robi...  :roll:
3VZ.pl

Offline Camry 2.2

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Czerwca 2012, 22:11:17 »
Zgadzam sie z Wami w 100% jak przekazywalem corce to lezka mi sie zakrecila tyle lat i tylko po kazdej duzej podrozy glaskalem po panelu deski rozdzielczej za piekna bezpieczna jazde.Nigdy podczas wielotysiecznej podrozy nie podnioslem maski.A ostanio jednym cugiem zrobilem podroz z Chorwacji Split do Wawy. Spalem u rodziny 2 godziny porwalem epice ktora zona prowadzila i jazda do Puttgarden.Wyobrazcioe sobie  ze calosc wyniosla 2400km i dopiero padlem na terenie dani musialem odpoczac pol godziny.Camcia ukochana na terenie Chorwacji szla caly czas 130km/h.W Austri tez 130km/h w Czechach i Slowacji na ile warunki pozwalay.Do Warszawy od granicy ile sie dalo ale od Katowic do max 70km/h.Dopiero z Strykowa do Granicy 140km/h a od granicy do Puttgarden to srednia 160km/h a max na polnocnej czesci gdzie jest fri fart do do 200km/h. Nie skarzyla sie nic nie mowila nie pokazywala nie ostrzegala i jak nie kochac tego samochodu.Powiem szczerze powod oddania juz czlek nie tak sprawny zeby lezec i dogladac.Corka musi rok nia jezdzic a pozniej zobaczymy.
Chepiczka jest piekna o niesamowitym komforcie.Bedzie droga przy serwisowaniu ale nie ma jeszcze 80tyskm.takze to jest prawie nowe auto.Mam nadzieje ze bedzie sluzylo dobrze na dlugie i dalekie trasy.W przyszlym roku bedzie znowu Kroatia i Spanien z tym ze na podrz do Hiszpani to przewiduje dluzsza podroz aby cos zobaczyc i zwiedzic. Trasa ladna az pod Gibraltar. W tym roku mielismy nocami do 27C a wdzien max bylo 31C wcieniu.Czzkllek juz opalony i wypoczety ale wziolem ekstra prace aby pracowac cale lato. Wszyscy ida na urlopy i pracy od metra a na emerytow to czekaja gdyz placimy tylko 10% podatku.Unas wszyscy namawiaja masz jeszcze sily pracuji stwierdzono ci co pracuja juz po przejsciu na emeryture zyja przecietnie 10 lat dluzej od tych co siedli na laurach.
Pzdr.Chepiko-camra.
P.S w zimie ide na podstawowy kurs hiszpanskiego na poludniu nie funkcjonuje ani angielski ani niemiecki.Predzej sie porozumie po Polsku gdyz duzo mieszka polakow na slale i szwedow okolo 1000 ludzi sa cale wioski zamieszkale tylko przez emerytow szwedzkich.Na miejscu sa stacje do przegladow szwedzkie akredytowane w hiszpani.Jezyk ladny spiewny i  latwy.
Adiós y control sobre
Miguello Chepika Camcia

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl