Autor Wątek: Kupie Auriske - może znacie kogoś kto sprzedaje???  (Przeczytany 80623 razy)

Robsajson

• Gość
Odp: Kupie Auriske - może znacie kogoś kto sprzedaje???
« Odpowiedź #45 dnia: 17 Lutego 2014, 13:42:57 »
Każdy sprzedaje swoje auto na ile go ceni i nic w tym nie ma złego.
Inną kwestią jest cena końcowa.
Lepiej wygląda zjechanie z ceny przy kliencie o jakieś 500-600zł niż powolne zjeżdżanie  z niej w ogłoszeniu.
Jak sami zauważyliście, początkowa niska cena raczej odstrasza i nie zachęca, nawet do oględzin.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #46 dnia: 17 Lutego 2014, 14:03:03 »
Jestem takiego zdania jak Robajson - jeśli ktoś o swoje auto dbał, serwisował, to niech ceni według uznania, a nie na siłę zjeżdża z ceną aby dorównać handlarzom :)

Offline conte77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 17 Lutego 2014, 14:15:12 »
Mały przebieg to nie wiem czy to taki duży plus bo parę usterek jeszcze w nim mogło nie wyjść, ciekawe czy miał zmienioną już pompę wody.... :grin: jak nie to neich przyszły kupujący przygotuje parę stówek :)

Skomentowałem cenę bo kupiłem sam w lipcu 2012 aurisa w tej konfiguracji z końcówki 2007 roku, 1,6 luna i miał przebieg 54 000 za 2 koła mnie ja jego stan był też bardzo dobry. Dla mnie realna cena tego samochodu to max 30 000 a wg. PZU mój jest wart 26 000  :cheesy:

Offline arkmart

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 18 Lutego 2014, 10:33:00 »
Tak z ciekawości, ile wart jest realnie Auris 1,4 D4D 3 letni (dokładnie 2,5, ale rocznikowo 3) z przebiegiem 45000km (udokumentowany fakturami z Toyoty), wersja Premium od pierwszego właściciela (osoby prywatnej, nie z firmy), zakładając idealny stan tegoż wozu? Chodzi mi o realną cenę, nie o tabelkowo/ubezpieczeniową.
"With Oden on our side..."

Offline conte77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 18 Lutego 2014, 10:50:33 »
Tak z ciekawości, ile wart jest realnie Auris 1,4 D4D 3 letni (dokładnie 2,5, ale rocznikowo 3) z przebiegiem 45000km (udokumentowany fakturami z Toyoty), wersja Premium od pierwszego właściciela (osoby prywatnej, nie z firmy), zakładając idealny stan tegoż wozu? Chodzi mi o realną cenę, nie o tabelkowo/ubezpieczeniową.

Po przeglądaj ogłoszenia.

Offline arkmart

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: 18 Lutego 2014, 10:56:28 »

Po przeglądaj ogłoszenia.

Dobra, może źle zadałem pytanie... Zakładając to co napisałem powyżej, przyjeźdzacie na miejsce do sprzedającego, stan idealny się potwierdza, gość dorzuca zimówki... dacie 48 - 49 tys. zł ?  Żeby było jasne, nie chodzi o mojego 6-już-latka :) , ani to nie ja jestem zainteresowany zakupem :)
"With Oden on our side..."

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 18 Lutego 2014, 16:18:09 »
Conte77 ma rację. Jeśli właściciel nie zmienił pompy wodnej to jeszcze parę tyś km zrobi i bedzie trzeba pare stówek wydać na wymianę. Mnie wysiadła przy 45 tyś. Nikt o zdrowych zmysłach za 2007 rok nie kupi Aurisa za 36 tyś. Wart jest góra 30 tyś

Offline radomil73

• Początkujący
Odp: Kupie Auriske - mo�e znacie kogo� kto sprzedaje???
« Odpowiedź #52 dnia: 20 Lutego 2014, 22:42:38 »

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #53 dnia: 21 Lutego 2014, 12:23:01 »
Jakie mogą objawy kończącej sie pompy wody?

hałas podczas pracy silnika, dokładnie taki jak byś zatarł łożysko, albo nasypał do niego piasku i rozkręcił

Offline dam4fun

• Toyot Pełzający
  • **

Offline Bart7824155

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 24 Lutego 2014, 19:28:12 »
Conte77 ma rację. Jeśli właściciel nie zmienił pompy wodnej to jeszcze parę tyś km zrobi i bedzie trzeba pare stówek wydać na wymianę. Mnie wysiadła przy 45 tyś. Nikt o zdrowych zmysłach za 2007 rok nie kupi Aurisa za 36 tyś. Wart jest góra 30 tyś

U mnie nie długo wybije 60.000 km i narazie nie widać żadnych oznak wymiany pompy wody.
Zaś u teścia w avensisie rocznik 2009 właśnie przed 60.000 w/w pompa padła.

Co egzemplarz to inna historia  :)
love is good, love is funny, All the people love for money, if u think love is funny, love yourself and take the money!

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: 24 Lutego 2014, 20:10:03 »
Jeśli właściciel nie zmienił pompy wodnej to jeszcze parę tyś km zrobi i bedzie trzeba pare stówek wydać na wymianę. Mnie wysiadła przy 45 tyś.
Auris 1.6 z 2007, zbliża się 71 tys. W ASO przy wymianie oleju i przeglądzie w listopadzie 2013, stwierdzili że pompa wody "się poci". Oczywiście stwierdzili, że to nic groźnego. No i oczywiście nic nie wiedzą aby w Aurisach z 2007r były jakieś problemy z pompami wody.

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #57 dnia: 25 Lutego 2014, 14:03:19 »
Wiedzą bardzo dobrze o tym. Jeśli problem nie byłby im znany to nie zakładali by pomp o całkowicie innej obudowie i konstrukcji. Trzymałem w ręce swoją starą pompę i nową, stara wyglądała jak zabawka do dzieci,łożysko prawie wcale nie chronione, w nowej obudowa grubsza, na łożysku solidny zimering. Zresztą potwierdził to pracownik serwisu jak montowali mi lampy do jazdy dziennej, że mieli taką akcje serwisową.

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #58 dnia: 25 Lutego 2014, 17:09:43 »
Zresztą potwierdził to pracownik serwisu jak montowali mi lampy do jazdy dziennej, że mieli taką akcje serwisową.
No właśnie. Słyszałem o tym, ale w ASO w Białymstoku twierdzą, że żadnej akcji nie było. :czerwona:

Offline rafallo

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #59 dnia: 25 Lutego 2014, 20:35:19 »
Kupię Aurisa 5-cio drzwiowego do 30000zł (bezwypadkowy, od osoby prywatnej).  Zastanawiam się nad silnikami 2.0 D4D, 1.6 VVT-i dual, 1.4 D4D, ale najlepiej 2.0 D4D. Kolor grafit lub srebrny.
mail: owczarskirafal@op.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl