Autor Wątek: Yaris z 2008 czy warto?  (Przeczytany 8339 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

simonm

• Gość
Yaris z 2008 czy warto?
« dnia: 26 Listopada 2011, 19:17:54 »
Witam

Szukam od jakiegoś czasu samochodu dla żony, na miasto i trasę, dziennie będzie robić około 100 km. Chciała jakiś mały samochód, ale siedziałem w aygo i suzuki alto i miałem klaustrofobię wątpliwy wydaje mi się komfort jazdy przy tak małych samochodach.

Przechodząc do rzeczy mam zamiar (okazję?) kupić yarisa z 2008 (rejestrowany w 2009), 5 drzwiowy hatchback, przejechane 23 tysiące km, moc 87 KM (64 kW), pojemność 1296 cm3, abs, klimatyzacja, kierownica wielofunkcyjna, elektryczne lusterka, mechaniczna blokada skrzyni biegów. Ogólnie sprawiał wrażenie zadbanego.

Za cenę 29 tysięcy chyba się opłaca? Widoczne było małe otarcie z tyłu. Sam na samochodach się nie znam, kolega ma jakiegoś znajomego mechanika, który pomoże go sprawdzić. W internecie znalazłem bardzo różne oferty, niektóre trochę mało wiarygodne. Proszę o opinie.

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
Odp: Yaris z 2008 czy warto?
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Listopada 2011, 20:24:39 »
Z Twojego opisu, niestety ale opini Ci nie wydamy, jedynie co możemy doradzić zakup jeśli faktycznie samochód będzie bez zastrzeżeń, bo ta wersja którą masz możliwość zakupić to idealne rozwiązane jeśli chodzi o Twoje oczekiwania. Motor 1.3 idealny, 5D praktyczne, do miasta idealny, a w trasie też da radę z tym silnikiem :)

simonm

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Listopada 2011, 18:03:13 »
OK jeszcze jedno pytanie jakie wyposażenie ma wersja yaris sol z 2008? Miałem dzisiaj dokumenty w ręku ale nie mogłem się doszukać, a  sprzedawca nie wiedział np. o blokadzie mechanicznej skrzyni biegów jak z nim gadałem.

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Listopada 2011, 18:48:51 »
http://www.toyotaclub.hg.pl/2009-spec_yaris.pdf
Tutaj powinieneś mieć podane wszystko co się interesuje odnośnie wersji SOL :)
O blokadzie mógł zapomnieć, bo to jest dokładane przy zakupie (kupujący ma do wyboru albo blokada "gratis" albo autoalarm za dopłatą) aktualnie jest to wymóg że samochód wyjeżdżający z salonu musi posiadać co najmniej dwa zabezpieczenia, jak wiadomo pierwszym jest immobilizer a drugi salon dokłada :)

kylos91

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Lipca 2012, 09:40:33 »
Przepisy się już zmieniły, i wymagane jest jedynie jedno zabezpieczenie do ubezpieczenia.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl