Autor Wątek: Gdzie poza serwisem dostane czujnik ABS? (F)  (Przeczytany 10624 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

enmayer

• Gość
Gdzie poza serwisem dostane czujnik ABS? (F)
« dnia: 27 Stycznia 2005, 14:41:01 »
Witam.
Mam taki wlasnie problem, jak w temacie z tym niezbyt skomplikowanym ustrojstwem,  a jednak baaaaardzo drogim.
Co by troszke zminimalizowac koszty naprawy buszuje i szukam po internecie gdzie moglbym dostac element troszke taniej.
Jesli ktos zna dojscie - prosze o pomoc i nakierowanie.

pepe

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Stycznia 2005, 19:37:48 »
jakiś czas temu był wystawiony na allegro - nie wiem czy ktoś go kupił. może sięjeszcze pojawić. jeśli nie, to polecam giełdy typu słomczyn itp.

pozdrawiam,
pp

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Stycznia 2005, 08:35:40 »
Tylko używka.  Nowych zamienników brak :(
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Offline jozef01

• Toyot Pełzający
  • **
Re: Gdzie poza serwisem dostane czujnik ABS?
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Stycznia 2005, 22:34:01 »
Cytat: enmayer
Witam.
Mam taki wlasnie problem, jak w temacie z tym niezbyt skomplikowanym ustrojstwem,  a jednak baaaaardzo drogim.
Co by troszke zminimalizowac koszty naprawy buszuje i szukam po internecie gdzie moglbym dostac element troszke taniej.
Jesli ktos zna dojscie - prosze o pomoc i nakierowanie.

Spytaj na Kaczeńca WAW może mają. F-ma bodajże MAAG sięnazywa, jeśli dobrze pamiętam
Ave'00- 2,0 D4D Sol  

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Stycznia 2005, 22:56:21 »
auto marpo wrocek  :-DD

Offline Lew2

• Toyot Pełzający
  • **
Czujnik prêdko¶ci ABS
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Stycznia 2005, 19:30:21 »
Niestety mam ten sam problem. Pojawił mi siękody błędu ABS: 31 i 36. Ceny w ASO są pomiędzy 650-700 zł, tak że podarowałem sobie na razie ten luksus i jeżdżęna "zwykłych" hamulcach.
Być może (!) mógłbym dostać ten czujnik po niższej cenie, ale potrzebujędo niego:
"part and model number". Te numeru części są najpilniej strzeżoną tajemnicą ASO. Ponoć gdzieś były takie CD, z których można to dojść. Czy ktoś mógłby mi podać te numery części czujnika prędkości koła ABS?

Lew2.
Lew2, Verso 1.8, Multidrive S, SOL+

Rafik

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Stycznia 2005, 20:29:53 »
Lew2 podaj mi numer VIN twojej toyotki to coś znajdę.

jami

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Stycznia 2005, 21:13:31 »
Cytat: CarinaGTI
auto marpo wrocek

to jest dobry pomysł oni nawet jak czegoś nie mają, to próbują załatwić

Offline Piwalek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 31 Stycznia 2005, 11:21:14 »
Cytat: CarinaGTI
auto marpo wrocek  :-DD

W auto marpo sprzedają tylko z całą piastą ( za 650 zł ). z tego co wiem luzem tego nie znajdziesz w używkach bo bardzo trudno wyjąć z piasty nie uszkadzając go.
Pozdrwiam
Carina E Sportswagon 1.6

Rafi

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Lutego 2005, 22:57:15 »
Czesć,

Lew2 byłem dziś w ASO na kompie (95zł) i u mnie stwierdzili (NIESTETY!!) do wymiany przedni prawy czujnik predkości koła nr:89542-20080, czy o ten numer Ci chodzi? bo taki mi podali. Tak przy okazji to jak gdzieś znajdziecie taniej niż w ASO to prosze napiszcie bo tez muszękupić. Mam nadziejęże nie zepsuje mi sięwkrótce jakiś inny czujnik!!!

Pozdrawiam, Rafi

Rafi

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Lutego 2005, 22:58:04 »
Czesć,

Lew2 byłem dziś w ASO na kompie (95zł) i u mnie stwierdzili (NIESTETY!!) do wymiany przedni prawy czujnik predkości koła nr:89542-20080, czy o ten numer Ci chodzi? bo taki mi podali. Tak przy okazji to jak gdzieś znajdziecie taniej niż w ASO to prosze napiszcie bo tez muszękupić. Mam nadziejęże nie zepsuje mi sięwkrótce jakiś inny czujnik!!!

Pozdrawiam, Rafi

Offline Piwalek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 02 Lutego 2005, 10:33:07 »
Witam
Ja mam też przedni prawy do wymiany .. już od pół roku :D  . Jakoś nie mogęsięwybrać do ASO :D . Czujnik można naprawić ( czasem ) pisał o tym Perzan. Ale trzeba mieć garaż i trochęczasu. A u mnie tego brak. Więc jeżdżębez ABS ( ale sie rymło ) :-DD .
Do takiego Golfa czujnik np. kosztuje 30 zł. :!:
Ale golf to panzerwagenowy złom :-DD
Pozdrawiam
Carina E Sportswagon 1.6

Rafi

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 02 Lutego 2005, 12:04:20 »
Dziś podzwoniłem troszkęodnośnie tego cholernego czujnika ABS.
Niestety wszyscy mówią że zamienników nie ma. Oryginał oczywiście tylko w ASO.
We Wrocławiu w Auto Marpo mają kompletną zwrotnice z czujnikiem-650zł lub w Auto części do jap. W Bykowie /Wrocław -550 ,obie używane. Cholera jasna!!!!!!! A nowy czujnik w Gdańsku kosztuje 670zł. Policzmy: diagnoza ABSu -95zł, montaż czujnika 95zl + czujnik = 860zł. Już trochęwydałem na tą carinke, chłodnice kupiłem- 310zł, na wiosnęwymieniębo jest w złym stanie, teraz jeszcze te czujnik i czekam jak sięsprzęgło zacznie sypać….
Coś sięzaczynam zastanawiać czy nie kupiłem za drogiego auta, może mogłem kupić auto gorszej klasy ale nowsze…..

Rafi

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl