Autor Wątek: Alpine 9827R w Corolli E11 fl  (Przeczytany 2498 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
Alpine 9827R w Corolli E11 fl
« dnia: 27 Grudnia 2011, 16:29:17 »
Mam w domu radio Alpine 9827R  :-)

Leży nowe, nieużywane już lata - niby fajne, ale ma tylko MP3 - zero wbudowanego wyjścia na USB czy wejścia na Jack'a.  :-(

Podpatrzyłem jednak na alledrogo że występują jakieś kabelki, które umożliwiają podłączenie do niego telefonu/mp3 itd.. Niestety nie orientuje się w temacie i stąd pytanie - czy do tego modelu jest opcja podłączenia tego? Mam tu a myśli coś w stylu

http://allegro.pl/alpine-kce-237b-kabel-aux-in-do-najnowszych-modeli-i2008738635.html

Ewentualnie.. Czy pod seryjne audio jest jakiś patent z aux'em? Bo jak mam dać 350 zł za moduł X-Car Link (jakoś tak to się chyba zwie  :roll:) to wolę dołożyć i kupić radio...  :roll:

Offline Linoch

• Toyot Chodzacy
Odp: Alpine 9827R w Corolli E11 fl
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Grudnia 2011, 16:42:45 »
Niby fajne ale....na Twoim miejscu bym sprzedał i kupił coś na czasie. Technologia poszła do przodu i nie ma miejsca na sentymenty, a przerabiałem takie zabawy w podłączanie różnego rodzaju cudów i się kończyło na rozczarowaniu :|

Offline barte.k

• Toyot Spamer
    • Lotniczo!
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Grudnia 2011, 16:57:25 »
popieram, ja też przerabiałem wyjście AUX na kostce z tyłu z kabelkeim wyciągniętym do kabiny i niestety nie grało zbyt dobrze:/
zdecydowanie lepiej mieć już USB/AUX wbudowany od frontu fabrycznie.

Szerokości Kuba!

today tomorrow TOYOTA

Offline J.Graph

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Grudnia 2011, 19:28:10 »
Ale pitolą :P

Bartku, jak miałeś przester spowodowany zbyt dużym sygnałem to sie nie dziw  :grin:
AUX to AUX ... to nie jest jakiś transmiter ;) W takich kwestiach tez jakość samego utworu jest ważna.

Co do tego kabelka to jeśli dobrze pamiętam, po radiu Kruchego,  podłącza sie go w port iPodowy ...
Niemniej jednak ja nie dam sobie ręki uciąć że będzie działało ... szczególnie że jak tak sobie patrzę to nie widzę żeby to Twoje Alpine miało takie wejście ...

Damian, jesli nie jesteś audiofilem i nie masz zamiaru inwestowac naprawdę sporo kasy w audio to odradzam Alpine ... Nie dostaniesz sie do zaawansowanych opcji i ustawień w radiu bez procesora dźwieku ... a takowy mało nie kosztuje ... kup coś normalnego ... Jakiegoś Peiying'a czy cos  <diabel> <diabel>  hahahahaha

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Grudnia 2011, 07:45:51 »
Idź Pan w .... z tym Peiying'iem  :grin:

Nie no okej, jak sie nie da to sie nie da, nie ma co kombinować  :-) Z czasem się coś pomyśli, dzięki za odpowiedzi   <narka>

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl