Autor Wątek: camry 2.2 a automat  (Przeczytany 38358 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: camry 2.2 a automat
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Stycznia 2012, 17:44:01 »
Tarczki albo konwerter.
3VZ.pl

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Stycznia 2012, 01:19:33 »
Również stawiam na tarczki od R.
Zadzwoń do SAMKO, dowiedz się o tarczki i przekładki tarczek. Warto przy rozebranej skrzyni sprawdzić tarczki pozostałych biegów.
Jeśli będziesz robił sam to koszt nieporównywalnie niższy od ceny warsztatowej.

Michael76

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Stycznia 2012, 14:00:13 »
No ok niestety nie mam warunków do wyciagniecia skrzyni biegów jaki jest mniej wiecej koszt tarczek plus ewentualnie robocizny fachmena ??

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Stycznia 2012, 14:05:57 »
Co do cen, nie powiem Ci w tej chwili, wszystko się zmienia.
W Łodzi są warsztaty, podzwonic musisz.

levyy1986

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Stycznia 2012, 15:04:58 »
Patrząc ostatnio na ceny skrzyń używanych... nie wiem czy warto bawic się w rozbieranie... Mi kiedyś krzyknęli około 2500 zl za wymiane tarczek we wrocławiu. Troszkę się spóżnileś bo była skrzynka u mnie tzn. z mojej bylej camry,którą gość rozbił... sprzedał ją za 4stówy <zalamka> ale na allegro sporo jest w granicach 600zł. do tego olej, filtr i jazda..

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Stycznia 2012, 15:12:26 »
Używka to zawsze kot w worku.

Ja tam polecam skrzynie maualne  <diabel>

levyy1986

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 24 Stycznia 2012, 15:26:43 »
Używka to zawsze kot w worku.

Ja tam polecam skrzynie maualne  <diabel>
Kot w worku... nie generalizuj, jak sobie kupisz tak masz <diabel> tzn. najlepiej jak mozesz się karnąć bryczką przed zakupem, to jest fajnie. Najczęściej, ludzie skrzynki sprzedaja, jak coś poważnego w aucie klęknie typu silnik,albo dzwon, wtedy niestety trzeba liczyć na uczciwość sprzedającego, ewentualnie spisać odpowiednią umowę kupna z zaznaczeniem "gwarancji rozruchowej".Warto zerknąć na olej, zobaczyć jego obecny stan (kolor konsytencja, zapach) Mętny i śmierdzący spalenizną-skrzynka na wyczerpaniu.
Co do manuala vs ałłtomat - 1000 razy temat poruszany- zawsze dwie strony mają swoją rację. kwestia gustu i przyzwyczajenia.

Offline milkiwaj

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 24 Stycznia 2012, 23:45:09 »
ja mogę polecić fachowców od skrzyni pod Warszawą ;) warsztat Walent
3800zł za pełen remont z regeneracją sprzęgła i zalaniem olejem,

PS>nie ma to jak kupić autko z kuleczkami overdrive'u latającymi luźno :P po skrzyni <zalamka>
... jeśli eksperyment działa, to znaczy, że coś musiało pójść nie tak...

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #23 dnia: 25 Stycznia 2012, 00:25:56 »
Również nie mam możliwości lokalowych żeby Ci pomóc  :|.

Tu masz skrzynię w Łodzi:
http://moto.allegro.pl/automat-skrzynia-toyota-camry-2-2-91-96-czesci-i2029239694.html
Tu graty do skrzyni z Samko:
http://www.samko.pl/sklep/a140-c-98.html?osCsid=08f63fa63d892cd5aab3d60c06295bf5
Tu warsztat, jeden z wielu w Łodzi:
http://www.automatyczneskrzynie.pl/kontakt.htm

Dzwoń, pytaj, męcz, dogaduj, decyduj, wiem będzie to trudne bo auto leciwe.
Życzę powodzenia

Michael76

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 03 Lutego 2012, 00:16:01 »
wiec sprawa wyglada tak na prostym jeszcze gładkim asfalcie auto moze cofnie ale to moze jak jest pod górke nie ma szans wiec szczerze mówiąc nie mam pojecia co mam robic powiedziano mi w łodzi ze remont skrzyni to około 3 tys zł to jakas totalna maskara juz praktycznie tyle wsadziłem w to auto i teraz jeszcze to moze spróbuje na poczatek u mojego mechanika rozebrac skrzynie i wymienic same tarczki wstecznego i co powinienem jeszcze wymienic przy juz wyjetej i rozebranej skrzyni a moze ma ktos dojscie do taniej skrzyni do silnika 2.2 bo sczerze mówiac cena 1500 zł jest mało atrakcyjna :/

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #25 dnia: 03 Lutego 2012, 00:47:47 »
Dałem Ci linka do skrzyni w Łodzi, zadzwoń może coś opuszczą.
Tu:
http://moto.allegro.pl/skrzynia-automat-toyota-camry-2-2-16v-95r-5s-fe-i2082591463.html
jeszcze jedna, podzwoń popytaj o gwarancję, pamiętaj, że mają dać na piśmie, jeśli nie to rezygnuj i remontuj swoją.
Remontując wymieniasz tarczki i przekładki, pamiętaj o tym zamawiając.

Michael76

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 03 Lutego 2012, 01:39:10 »
znalazłem skrzynie z dosyc odległej miejscowosci facet da mi gwarancje na 7 dni i cena jest akceptowalna pytanie tylko czy jezeli mi ja przysle to faktycznie bawic sie w wymiane jeszcze tych tarczek i przekładek czy po prostu zmienic filtr olej i pojeździc na tym zobaczyc co bedzie ?

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #27 dnia: 03 Lutego 2012, 10:15:01 »
Przy gwarancji wymieniasz skrzynię ale nic przy niej nie wolno Ci robić,chyba,że napisze, że zgadza się na wymianę oleju. Ja bym jednak nie wymieniał, 7 dni wytrzyma. Po zamontowaniu sprawdź stan oleju, dolej jeśli trzeba.

Michael76

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 04 Lutego 2012, 18:25:13 »
No i taka opcja bedzie moim zdaniem najlepsza problem polega tylko na tym ze mój mechanik nie chce podejmowac sie wymiany skrzyni a spece od automatów wołaja chorendalne pieniadze za wymiane całego kompletnego automatu wiec musze poszukać jakiegoś zaprzyjaznionego mechanika który podejmie sie takiej wymiany

levyy1986

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 04 Lutego 2012, 19:39:43 »
No i taka opcja bedzie moim zdaniem najlepsza problem polega tylko na tym ze mój mechanik nie chce podejmowac sie wymiany skrzyni a spece od automatów wołaja chorendalne pieniadze za wymiane całego kompletnego automatu wiec musze poszukać jakiegoś zaprzyjaznionego mechanika który podejmie sie takiej wymiany

Horendalne czyli ile?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl