Autor Wątek: Camry III generacji, jaką wersję wybrać: eu, usa, czy japan?  (Przeczytany 5103 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sonczyk

• Toyot Leżący
  • *
Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum.
Mam pytanie odnośnie modelu Camry III gen. 91-96 rok. Mianowicie, jaką wersję wybrać. Trafiła mi się eu
 http://tablica.pl/oferta/toyota-camry-v6-gaz-sekwencjazamiana-IDuij3.html
i prawdę mówiąc mam małe obiekcje. Czy wersje usa, jap. są solidniej wykonane, jakie są różnice? Czy może ktoś z Was kojarzy auto z ogłoszenia?
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam...

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Camry III generacji, jaką wersję wybrać: eu, usa, czy japan?
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Stycznia 2012, 11:17:31 »
A może przejrzeć forum, gdzie nieraz było pisane, jakiej wersji szukać, co sprawdzić, na co patrzeć, czego unikać, i czym się jedna od drugiej różni ?

Oczekujesz, że będę tu siedział godzinę i klepał w klawiaturę, żeby zawrzeć w wypowiedzi choć połowę różnic ?

Auto z ogłoszenia to EU przed sierpniem 93. Osobiście szukałbym czegoś po sierpniu 93 ( jeśli np. miałbym w nim robić klimę ), ale ogólnie rocznik nie gra roli.

Trzeba jechać, sprawdzić, ewentualnie kupić.
3VZ.pl

Offline sonczyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Stycznia 2012, 12:43:46 »
marcinm, tak sądziłem, że mi się oberwie. Sorki.
 Próbowałem korzystać z wyszukiwarki, niestety wyskakuje mi komunikat, że moje pytanie nie jest specyficzne. Mam dość konkretny przypadek i nie mogłem przejrzeć metodą chałupniczą. Stąd bezpośrednie zapytanie.
Dziękuję za podpowiedź.
Pozdrawiam i jak najbardziej nie oczekuję, żebyś tracił czas na wypisywanie różnic  :-)

Offline sonczyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Stycznia 2012, 00:53:11 »
Zakupiona! :) Spaliła coś dużo wracając do domu, ale powalczę z tym u gazownika.
Miłość kwitnie  :D

Offline michalck81

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Stycznia 2012, 07:25:51 »
Gratuluję zakupu ziomkowi :grin:
Wynik 12,5 LPG na 100km to raczej normalny chyba. Jakbyś miał chęć się spotkać i pogapić się na inną Camry to daj znać na PW :-)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Stycznia 2012, 11:49:55 »
Również gratuluję, zwłaszcza zakupu uczciwego silnika :)

Sprawdź, czy hydrośmigło działa poprawnie ( E1 i OP1 ), bo jeśli nie, to w lecie będziesz miał ciepło.

I nie licz, że na trasie będzie palić mniej, niż 12, a w mieście mniej, niż 15. Samochód musi coś palić, i jeśli nie pali paliwa, to wypala zawory lub dziury w tłokach  :grin:

3VZ.pl

Offline sonczyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Stycznia 2012, 12:05:54 »
Panowie, chyba nieźle mi odbiło :-). Usnąłem po 3ej, a od rana co jakiś czas wyglądam i patrzę na autko :)
To musi być miłość ;)
marcinm, nie za bardzo wiem, co to jest  "hydrośmigło ( E1 i OP1 )", ale przy odrobinie czasu z wieelką ochotą zagłębię się w temat i poczytam na forum.
Dziś wymiana oleju i najprawdopodobniej podjadę do gazownika na przegląd. Ma jakieś nowe programy do komputera. Mam instalacje brc, może coś ciekawego z tego wyjdzie. Niedługo planuję pojechać w dłuższą trasę. Przyjmuję na klatę 14l przy szybszej jeździe. Spali więcej, nic się nie stanie. Kultura pracy tego silnika i przyjemność z jazdy zupełnie niwelują różnicę w spalaniu :)

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Stycznia 2012, 12:12:36 »
marcinm, nie za bardzo wiem, co to jest  "hydrośmigło ( E1 i OP1 )", ale przy odrobinie czasu z wieelką
Wentylator chłodnicy ;-) .
E1 i OP jeden to piny w złączu diagnostycznym.

Offline sonczyk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Stycznia 2012, 18:39:06 »
hydrośmigło, dzięki, teraz na pewno zapamiętam :)
W końcu autko z powrotem przy mnie. Olej, pasek wymienione. Niestety instalacja okazało się, że jest firmy bigas i pan od gazu nie miał programu.
Pozdrawiam

camry0,5miliona

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Marca 2016, 10:15:46 »
Również gratuluję, zwłaszcza zakupu uczciwego silnika :)

Sprawdź, czy hydrośmigło działa poprawnie ( E1 i OP1 ), bo jeśli nie, to w lecie będziesz miał ciepło.

I nie licz, że na trasie będzie palić mniej, niż 12, a w mieście mniej, niż 15. Samochód musi coś palić, i jeśli nie pali paliwa, to wypala zawory lub dziury w tłokach  :grin:

A jak ma działać poprawnie hydrośmigło w diagnostyce? Nie znalazłem odpowiedzi w wyszukiwarce.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Marca 2016, 15:37:03 »
Kręcić się z pełną prędkością.
3VZ.pl

camry0,5miliona

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Marca 2016, 21:38:06 »
Dziękuję. Czyli wszystko ok. Myślałem, że może będzie sygnalizować, np. kontrolkami.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl