Autor Wątek: Ledy w lampy przednie???  (Przeczytany 13183 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline borg359

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Ledy w lampy przednie???
« Odpowiedź #15 dnia: 06 Stycznia 2012, 21:46:26 »
Przenieście się lepiej na PUDELKA To wasza stronka przeznaczenia!!! <zolta

Przeginasz kolego, przychodzisz na forum nawet palcem nie kiwniesz żeby w wyszukiwarce poszukać i na gotowe czekasz

Takich tutaj nam tu nie potrzeba <zolta> <zalamka>

Kto przegina kolego,może nie mam tyle czasu co Ty,żeby siedzieć i szukać... Zresztą co ćię kolego to obchodzi, jeśli nie możesz mi pomóc a swoje opinie wykazałeś już wcześniej to na ch...e się odzywasz???

Sorki ale taka jest prawda.
Żegnam:-/
Sylva359

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 06 Stycznia 2012, 22:02:56 »
Przecież napisałem ,że się da ;-)

Offline borg359

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 06 Stycznia 2012, 22:16:23 »
Przecież napisałem ,że się da ;-)

Tak, rozumiem. Zastanawiam się tylko czy skleić je ponownie tym samym klejem co jest na lampie czy może klejem silikonowym np: do klejenia akwarium,jest dość mocny, tylko czy wytrzymały na warunki atmosferyczne ?
Sylva359

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 06 Stycznia 2012, 22:23:18 »
Jeśli skleisz lampę silikonem technicznym(czarnym) to będzie się dobrze trzymać,chociaż ten do klejenia akwarium też da radę.Gorzej jest w pierwszą stronę bo wszystko się dobrze trzyma i ciężko wyskrobać klej.
Z lampami z Cariny męczyłem się dwa dni aż w końcu kolega Dagon podpowiedział mi ,że można całość podgrzać i będzie łatwiej.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #19 dnia: 06 Stycznia 2012, 22:26:02 »
Tak, rozumiem. Zastanawiam się tylko czy skleić je ponownie tym samym klejem co jest na lampie czy może klejem silikonowym np: do klejenia akwarium,jest dość mocny, tylko czy wytrzymały na warunki atmosferyczne ?

http://allegro.pl/2-godzinny-szybki-klej-do-szyb-listew-total-180-i2028052840.html

Offline borg359

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 06 Stycznia 2012, 22:42:03 »
Jeśli skleisz lampę silikonem technicznym(czarnym) to będzie się dobrze trzymać,chociaż ten do klejenia akwarium też da radę.Gorzej jest w pierwszą stronę bo wszystko się dobrze trzyma i ciężko wyskrobać klej.
Z lampami z Cariny męczyłem się dwa dni aż w końcu kolega Dagon podpowiedział mi ,że można całość podgrzać i będzie łatwiej.

Tak,myślałem o piekarniku 160C, nie powinno raczej nic się nadtopić w lampie, zostaje jeszcze wymontowanie z lampy elektrycznego sterownika wysokością świecenia... :cool:
Sylva359

Offline borg359

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 06 Stycznia 2012, 22:44:10 »

http://allegro.pl/2-godzinny-szybki-klej-do-szyb-listew-total-180-i2028052840.html

Dzięki za podpowiedź! :laugh:
Sylva359

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 06 Stycznia 2012, 22:55:40 »
Na trzpieniu silniczka jest kula.Wystarczy zdecydowanie ale z czuciem ,pociągnąć całość do siebie.

Offline borg359

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 06 Stycznia 2012, 23:07:07 »
Coś pamiętam bo kleiłem go trochę raz po spotkaniu z sarną poszły mi zaczepy i właśnie obudowa regulatora,jak już coś wykulam z tego mojego pomysłu to się odezwę i puszczę fotkę jak mi się uda:-)) bo z tym mam jakiś problem na tym forum:-( Myślisz kolego,że te ledy w tym silikonie nie będą się topiły pod w pływem temperatury??? :roll:
Sylva359

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 06 Stycznia 2012, 23:45:11 »
Nie powinny się topić.Ledy mają niewielką temperaturę.
A jak chcesz je rozmieścić?Z tymi niebieskimi to sobie odpuść bo jest trochę roboty a pierwszy napotkany patrol zabierze Ci dowód rejestracyjny.

Offline borg359

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 06 Stycznia 2012, 23:56:32 »
Chodzi o temperaturę z żarówki H4, bo chcę umieścić pasek 20 led giętki w lampie w środku,są białe :)) nie niebieskie nie:-D to porażka,dałem do blacharza auto i naciągnął mi maskę na lampy tzw-brewki. Bardzo fajny efekt,polecam :laugh: nie jakieś tam plastyki ledy dobrze by w tym wyglądały już przymierzałem. Mam problem z puszczeniem fotki to bym zademonstrował,jak to wygląda <fotograf>
Sylva359

Offline borg359

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 07 Stycznia 2012, 00:03:19 »
Foto...
Sylva359

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 07 Stycznia 2012, 00:11:28 »