Autor Wątek: Skrzynia biegów w E12 i E12 po lifcie  (Przeczytany 10612 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pankuba

• Gość
Skrzynia biegów w E12 i E12 po lifcie
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Stycznia 2005, 11:48:47 »
Cytat: wroobel
koleine partie przychodziły do Polski z Turcji

nie "z" a "via"  8)

Cytat: wroobel
zwłaszcza w tureckich egzemplarzach skrzynia wg. mnie pracuje z owiele mniejszą precyzją w stosunku do wersji japońskich

nowiec w moim "tureckim" sedanie jak pisałem po za wstekiem to tak jak u carewicza wszytko OK

YogiBabo masz sedana czy kombi  :?:

Bo oprócz ciebie zgłosili jakies problemy 2 koledzy z kombi, które z tego co mi wiadomo są bardziej "tureckie", zresztą teraz to tylko kombi i Verso pochodzi z turcji

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Stycznia 2005, 20:01:35 »
Cytat: pankuba
YogiBabo masz sedana czy kombi

sedan r.p. 2004 odebrany w czerwcu. Z moich informacji wynika, że złozono go w Turcji. Zamówiłem go jeszcze w lutym, ale z uwagi na wdrożenie Verso musiałem tak długo czekać na zmontowanie mojego egzemplarza.
E18_Prestige_MultidriveS

Kroket

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 31 Stycznia 2005, 20:55:13 »
Cytat: YogiBabo
Witam,
Mam Turka przed liftingiem (2004) i potwierdzam, ze I czasami nie chce wejść - wtedy ponownie wciskam sprzęgło i jest ok.
III również delikatnie haczy ale myślę, ze z czasem na tyle się"wyrobi", że będzie ok.

Mam dokladnie to samo (produkcja 03.2004). Przy zmianie z II na III synchronizator wyraznie nie wyrabia i zawsze jest szarpniecie. Do tego przy ruszaniu sprzeglo czasem "skacze" (zwlaszcza jak jest zawilgocone) po czym "lapie" dosyc raptownie (kiedys mialem tak przy krzywym lozysku wyciskowym).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl