Autor Wątek: Yaris Car Audio 2003r.  (Przeczytany 13822 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

xxmacq93xx

• Gość
Odp: Yaris Car Audio 2003r.
« Odpowiedź #15 dnia: 23 Stycznia 2012, 19:37:57 »
Mam to CD wiec chyba da sie podłączyć. Wiem że jest na 4 głośniki wejście bo grają  4 głośniki Toyoty ale mi nie wystarczają i chce je wymienić tylko o to mi chodzi :)

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Stycznia 2012, 19:46:48 »
No to jest nadzieja :)
Teraz tylko poszukaj sobie dobrze zestawu żeby to miało ręce i nogi, czyli jeśli zestaw to podłączony przez zwrotnice, bo gdy kupisz woofera i podłączysz go bezpośrednio pod jedno z wyjść zamiast starych (szerokopasmowych) głośników, to owszem coś tam usłyszysz tylko że będzie to znacznie odbiegało od tego co powinieneś słyszeć :)
Ale tutaj rzecz jasna kwestia kto jakie ma ucho i co komu przeszkadza, wiem że są osoby którym takie rzeczy nie przeszkadzają i każde choć minimalne polepszenie dźwięku w stosunku do oryginału jest zadowalające :)
Nie mniej jednak skoro masz miejsca do podłączenia przygotowane, to na Twoim miejscu przed zakupem zadałbym sobie ten trud i zdjął boczek i pomierzył dokładnie jaką maksymalna głębokość głośnika możesz tam włożyć i dopiero potem rozpocząć szukanie.

Offline silver

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 23 Stycznia 2012, 19:52:34 »
To może i ja swoje 3 grosze dołożę  :grin:

Przerabiałem ten temat jakiś czas temu... więc mogę coś poradzić  <diabel>
Po 1 słuchaj chłopaków bo dobrze prawią... zresztą ja też nie do końca rozumie po co Ci te 10  :-P

Po 2 to nie prawda, że w boczki mieszczą się tylko hertz'y slimy... ja mam helixy DB 62.1 i o ile pamiętam one mają gł. montażową 65 mm (ale mogę się mylić), mieszczą się, tylko trzeba pokombinować z dystansami...

Po 3 to ciężko zbudować jakiś fajny zestaw na seryjnym radiu...

A tak z autopsji to jeśli cierpisz na brak kasy to rozłóż sobie "inwestycje" na kilka etapów... tak jak ja.
Już ponad rok temu wsadziłem do siebie radio, głośniki, wygłuszyłem drzwi... a teraz czekam na jakaś gotówkę i planuje dołożyć jakiegoś małego wzmaka i mały subik.
Zresztą sam z czasem zobaczysz, że same głośniki Ci nie wystarczą... ja też nie planowałem nic więcej dokładać  :-P

xxmacq93xx

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 23 Stycznia 2012, 20:04:04 »
To może jednak kupie jakies Radio JVC http://moto.allegro.pl/2012-jvc-kd-r331-cd-mp3-pre-out-2-x-aux-in-gw24-i2061190140.html tu masz linka.
I do tego głośniki w drzwi . musze to przemyśleć na spokojnie.

xxmacq93xx

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 23 Stycznia 2012, 20:16:12 »
Tu jest Fajne za dobrą kase http://moto.allegro.pl/pioneer-mvh-1400ub-usb-ipod-iphone-nowosc-i2066585131.html
Co o tym myślicie ? Czy lepiej Firme JVC  http://moto.allegro.pl/nowy-2011-jvc-kd-r421-aux-cd-mp3-usb-pre-out-gw24-i2050607369.html

Do tego muszę kupić Ramkę i wywalić to stare Radio CD

Offline silver

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 23 Stycznia 2012, 20:30:29 »
Na temat samego radia to dużo nie poradzę... na forum znajdzie się kilku takich co się lepiej na tym znają  :laugh:
No ale za 200 zł szału nie będzie, chociaż pewnie zagra lepiej niż seria... no i możliwośc słuchania mp3 to plus sam w sobie  :cool:

Do tego muszę kupić Ramkę i wywalić to stare Radio CD

nie musisz kupować ramki, radio mieści się w tym schowku pod stacją na kasety lub CD... tylko musisz patrzeć, żeby radio miało miało zdejmowaną ramkę bo inaczej się nie zmieści (będzie dziwnie odstawać) :-)

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 23 Stycznia 2012, 20:40:46 »
...
Po 2 to nie prawda, że w boczki mieszczą się tylko hertz'y slimy... ja mam helixy DB 62.1 i o ile pamiętam one mają gł. montażową 65 mm (ale mogę się mylić), mieszczą się, tylko trzeba pokombinować z dystansami...
...
Właśnie ten model zaproponowałem koledze kilka postów wcześniej jako alternatywe bo maja głębokość 59-60mm i tak jak pisałem kwestia dopasowania dystansów (nie wspominałem że tylko te wejdą tylko, że ja takie mam i każde większe Hertze to już trzeba ciąć boczek bo mają duży skok) a przy głębokości powyżej 60mm to już nie jest takie plug&play :)

Idąc w temat radia w tej cenie to jest praktycznie jedna półka i te które przedstawiłeś są porównywalne. Choć pionka masz lepiej przygotowanego pod ewentualny dodatkowy wzmacniacz w przyszłości bo ma dwa komplety RCA.

Offline silver

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 24 Stycznia 2012, 00:24:56 »
to co zaproponowałeś to już następca DB 62.1  :-P i chyba troszkę głebokość montażu zmniejszyli... bo w tych moich było kilka mm więcej  :-)... co nie zmienia faktu, że trzeba się troszkę dystansami pobawić przy obydwóch helixach  :cool:

P.S. TeRmiT najwyższa pora jakiegoś spocika zorganizować... Twoje ramki w dalszym ciągu u mnie w szafie leżą, pragnę przypomnieć  <diabel>

xxmacq93xx

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 24 Stycznia 2012, 14:21:19 »
Dziś mam zamiar zamówić ramkę do Yarisa http://allegro.pl/ramka-radiowa-radio-toyota-yaris-czarna-lodz-r245-i2018581595.html

Tylko tu jest zapalniczka po środku a w Yarisie jest po prawej stronie. da rade to podłączyć ? i w ogole mam rok 2003r to kupić tą ramkę od 2003-2006 ? czy 99-2003 ? zmieniał ktoś z was ramkę?

Offline silver

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 24 Stycznia 2012, 19:16:41 »
Na temat ramki też już się wypowiadałem kilka postów wyżej...
Nie wiem po co ją kupujesz... radio 1 DIN wchodzi bez problemu do oryginalnej ramki w miejsce "schowka"... a zaoszczędzone 100 zł możesz dołożyć do radia, czy kilka mat wyciszających kupić  :-P

No i ta ramka z allegro jest czarna... a kokpit w Yarisie ciemno szary... a to chyba średnio się będzie komponować  :cool:

A to czy masz kupić ramke 99-03 czy 03-06 to zależy czy masz Yarisa sprzed czy po FL.

xxmacq93xx

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 24 Stycznia 2012, 19:33:38 »
Ale to zebznadziejnie wyglada dwa radia w jednej ramce. a w serwisach Toyoty nie będzie ramki szarej ? i mniej wiecej w jakiej cenie ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl